Доброволци тръгват с бусове към Турция - не ги качиха в "Спартан"-ите

Пътят им ще отнеме над 24 часа
40

България изпрати два самолета "Спартан" със спасители и специализирана техника в Турция, но се оказа, че част от доброволците не са успяли да се качат в самолета и организират транспорта си сами.

"Днес предстои да отпътуват нашите доброволци, които в рамките на вчерашния ден се подготвиха за тежката задача. Изказвам огромна благодарност към всички 27 момичета и момчета, които вчера бяха на работните си места. Някои от тях взимат неплатен отпуск, за да се включат в мисията. Наложи ни се да си организираме превоза сами. Организирахме кампания за набиране на средства, немалко дарители откликнаха", каза председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков в студиото на "България сутрин".

Доброволците ни ще се придвижат с бусове и товарни автомобили, като пътят им може да отнеме 24 часа.

"Надявахме се да се възползваме от услугите на въздушен превоз до Турция. Нашите доброволци не са обикновени граждани, това са обучени и подготвени хора - с експертиза и съответното оборудване. Преминали са през обучения, които са разписани от пожарната и МВР. Част от тях са участвали в такива мисии. Не могат да пътуват прекалено натоварени", каза още Цветков пред Bulgaria ON AIR.

От Асоциацията на доброволците изпращат и медицински екип, който ще съдейства на местните служби. Очаква се доброволците от страната ни да останат в Турция около една седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: доброволци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Наско преди 1 година
За съжаление са ни присъщи недостатъци като:алчност,завист,злословене,непричастност и др.В подобни бедствия по добре е да се премълчи,отколкото да коментираш неадекватно.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите набутаха един Дъстер с ремарке в самолета а в същото време дадоха три руски самолета ИЛ с хора и кучета,дано не опра до нашите спасители никога
36
12
 
3
 
! Отговори
МАРТА преди 1 година
Ние първи хукваме да оказваме помощ на съседите. Обаче при наводненията в Карловските села,при пожари и т.н.бедствия в България,не сме чули да идва някой да ни помогне. Нито гърци ,нито сърби ни македонци ни турци .Поправете ме ако греша.22
35
23
 
4
 
! Отговори
Чичовци преди 1 година
И пари да дават,няма да отидем на помощ за тези и други като тях ПОГАНЦИ.Да ***,на ги няма от света бели.Това са заслужили с техните кланета,!!!
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как ще оращат Спартан в Сирия бе,ти знаеш ли за какво кореспонденция и организация става на въпрос ?????!Вие изобщо нямате представа,тва да не е летище Бургас там бе.Да е мисюиш ,че всеки може да каца когато си поиска.Сирия е във война,там играят големите риби,те решават там.Боже ,какви глупости пишете....
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Сирия е трудно и равносилно на самоубийство да се отиде.Там само неправителствени организации имат достъп,забравихте ли обстановката там?!Ще помагат "големите" там,но за Турция без проблем може да се отиде.Хората имат нужда от хиляди ръце .Представете си това бедствие е с размерите на България.Имат нужда от много хора да раздават дрехи ,храна,провизии всякакви.Кадрите от спасителните операции днес са още по-ужасяващи ,извадиха мад 8000 души за 24 часа ,а колко още ли има ,ужассс
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво !От цял свят тръгват доброволци!
31
5
 
1
 
! Отговори
ХОДИ ДА ПОМАГАШ преди 1 година
В СИРИЯ И РУСИЯ....ЩО ПРАЩАШ ДРУГИ БЕ КИЕК...???
30
5
 
14
 
! Отговори
АБЕ ТИ.... преди 1 година
Като ти е толкова мъка за Сирия и Русия ЩО не ходиш доброволец Там бе...???....АЗ СЪМ ДОБРОВОЛЕЦ ЗА ТУРЦИЯ И СМЯТАМ ТОВА ЗА МОЙ ДЪЛГ И ПРИЗВАНИЕ!!!
29
0
 
16
 
! Отговори
Чудно преди 1 година
Важното е, че "журналята" се качиха в Спартаните.
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "На Сирия няма ли да помогнем или там няма смисъл да с мазним" - ти може да си доброволец там също.*** и помогни, където те тегли. А Български екипи действат и в Сирия и в Турция
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а тоя зализания доброволец ли е, и от кои е за турция за украйна или за получаване на парички и медийна слава
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 24 БЧК, а двата самолета Спартан дето им пратихме и те ли са доброволци или защото държавата така е решила, а? Що тогава не пратихме един Спартан и на Сирия поне, а?
25
17
 
9
 
! Отговори
Айде бе.... преди 1 година
НЕМА ли РУСОФИЛСКИ доброволци за Сирия и Украйна?*** ВИ ЧАКА , БЕ....
24
5
 
47
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Как може да има такива злобни същества в България.Какво значение има етноса и религията бе жалки промити мозъци?Там страдат и имат нужда от помощ човешки същества.Виновни ли са те с нещо което са вършили дедите им преди стотици години?Браво на доброволците!!!
23
17
 
9
 
! Отговори
БЧК преди 1 година
Стига с тази Сирия бе! Това са ДОБРОВОЛЦИ, ще помагат където те решат! А и Путин нали е дружка с Асад? Да си се оправят...
22
16
 
3
 
! Отговори
За Сирия ... преди 1 година
ДА ЗАМИНАВАТ РУСОФИЛИТЕ , ЧЕ СА ИМ БРАТЯ ПО ОРЪЖИЕ И ДУША!
21
17
 
12
 
! Отговори
а гьочмените преди 1 година
изселници какво чакат в турция и електора на дпс в кърдзалийско с по два паспорта или само са активни на избори
20
11
 
17
 
! Отговори
ЕВАЛЛА НА преди 1 година
Доброволците---това са истинските българи и патриоти---ВСИЧКО ДРУГО Е МЕНТЕ И РУСКА ПО МИЯ!
19
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на Сирия да помогнем? Или там не може щото ЕС не дава?