Не било сигурно, че мерките на кабинета за цените ще проработят

Синдикатите не били доволни от увеличението на заплатите
25
Не било сигурно, че мерките на кабинета за цените ще проработят
Снимка: БГНЕС

"Не е ясно дали мерките на служебното правителство за намаляване на цените ще сработят, но е по-добре от нищо", каза председателят на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов пред bTV.

„Не знам дали мерките на новото служебно правителство ще сработят, но без съмнение предприемането на каквито и да било мерки не е излишно. В условията на пазарна икономика, за да постигнеш желаните ефекти, трябва врече и политическа вола. Служебното правителство разполага с ограничен времеви ресурс, а и зад него няма партийна политическа воля“, обясни той.

Димитър Манолов заяви още, че не е лесно да се укротят цените, защото се изисква „извършването на огромен масив от действия“.

Според него в институциите се изисква човешки капацитет – хора, които да могат да работят с определен инструментариум.

„КЗК и КЗП не са създадени с тази мисъл. Те са създадени със съвсем друга идея. Да, могат да им бъдат вменени подобни функции, но трябва да им се предостави и съответния инструментариум, с какъвто те не разполагат“, обясни той.

Димитър Манолов обясни, че не бива да се правят сравнения на парче, когато се говори за цените у нас и в други държави.

„Едно може да е по-евтино, но друго ще е пет пъти по-скъпо“, каза той.

Относно доходите председателят на КТ „Подкрепа“ повтори, че не са доволни от начина на увеличаване на минималната работна заплата, защото не са отчетени всички фактори. Той не се нае да прогнозира дали се очакват стачки, в кои сектори ще са те и кога ще се случат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Имаш в предвид кРадеви магазини ли???
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отварят държавни магазини на народни цени и всички ще купуват от там Немските и турските ще фалират. Държавата плаща на производителите директно без прекупвач.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавната "Ел Би Булгарикум" има магазин в квартала , доколкото съм видял няма голяма разлика с цените в големите търговски вериги .Ако продаваха по-евтино пред магазините им щяха да се вият опашки , но колкото пъти минавам оттам все е празен.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До гнус Затварят ЕС вериги и правят бг магазини само. Няма да внасяме скъпи храни от ЕС а от Аржентина Бразилия и Африка. Но политиците са платени добре от ЕС,
13
1
 
7
 
! Отговори
гнус преди 1 година
Търговците спекулират с печалба 50% и нагоре, производителите слагат палмово масло, рапично масло и Е-та във всичко и после се говори за контрол. Най-бедната държава с най-скъпите цени и най-ниската продължителност на живота!
12
4
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Добре де, колко пък да сме глупави, за да не знаем, че няма такъв правен термин като спекула, което изключва каквото и да е наказание:) Няма нарушение на нито едно правило, така че няма и наказание/санкция. Само се плюнчат с глупости, а още по-глупави хора се и вразват. Все едно да накажеж ферари защото придават коли на 10торни цени , е колко пък да сме глупави:)
11
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 1 година
Благодаря
10
4
 
2
 
! Отговори
от 11 преди 1 година
Кой живее с 10к на година исках да кажа. Дори родителите ми пенсионери ги взимат на 2-3 месеца, защото работят все още...
9
8
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Кой живее с 10к лв. на месец, освен пенсионерка чистачка в някоя детска градина в провинцията, която само 10к взима към пенсията си, бе? Айде по-сериозно, много те моля. Аз живея с над 15к месечно и ми пука за цените и то много. Ама ви гледам най-бедните как ще се избиете за бутилка олио на промоция. Сами си качихте цените с презапасяване и истерии. А да не говорим, че на село е 10 пъти по-евтино. Гледайте си сами храната. Аз това правя странично от професията си. Не купувате = цените падат.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През ВСВ Холандия е била най-постеадала на Западния фронт. Инвестициите са първо в Англия, после в Холандия.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за да покрием критериите за Еврозоната ли се прави? Пък се представя като грижа за народа?
6
1
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 година
Като изкат мерки да стимулират малки производители.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерки на практика няма,има само популизъм и милиарди левове налети като субсидия на"бизнеса"от Радев и подопечните му служебни кабинети!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако внасяш храна от Германия не е възможно там да е по-скъпо от бг магазините заради заплатите там са по-високи, търгове, транспорт, гориво до бг и печалба за търговеца. Най-малко 2 пъти ще е разлика в цените.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е сигурно- дрането на кожи ще продължи.
2
0
 
2
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Като са недоволни синдикатите от увеличаването, да ги намалят тогава и да кажат пак мнението си?
1
0
 
18
 
! Отговори
Некадърници! преди 1 година
Колкото проработи премахването на ДДС-то за хляба, пак търговците го прибраха!