Кошлуков иска край на платените предизборни интервюта

Предизборната кампания в медиите не трябва да уврежда психичното здраве на нацията
Обновена: 20 мар 2023 14:45 | 20 мар 2023 14:45, Стела Стоянова
23
Кошлуков иска край на платените предизборни интервюта
Снимка: БГНЕС

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков ще внесе в парламента искане за премахване на платените интервюта.

Той съобщи новината в личния си профил във фейсбук. Повод е скандалът в "Панорама" на 10 март тази година, когато Боян Расате заплаши депутат от „Левицата“ с шамари и се закани да убива комунисти.

„Надявам се, че вече всички партии видяха пагубните последици от поправката, която приеха в Изборния кодекс и с която ни задължиха да правим тази пародия на предизборни диспути. С колегите решихме да внесем до парламента нашите предложения за премахването ѝ отново. Категорични сме, че и платените интервюта трябва да бъдат премахнати като формат.

Разговаряхме с ОССЕ, ще потърсим и подкрепата на Европейския съвет за радио и телевизия, дано чуят и техните препоръки за нужната промяна. Нищо демократично няма в това, да се дава ефир на откровени безумия и език на омразата.Така единствено отблъскваме хората и намаляваме избирателната активност, което не помага на демокрацията. Вярвам, че бъдещите ни народни представители този път ще ни обърнат внимание.“, коментира Кошлуков.

Още на 11 март Кошлуков припомни, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ са длъжни да предоставят еднакво време на всички партии. Това е, според член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се определя с жребий от ЦИК.

Още тогава той коментира: „Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро. Благодаря на колегите за търпението им. Предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни зрители“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Хм. преди 1 година
Не може. Така всички медии ще фалират.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя още ли е шев на тв бря
16
2
 
1
 
! Отговори
One s преди 1 година
Абе, Кошлуков беше депотат-провали се, направи партия-провали се, стана шеф на телевизия - провал Извод...... С, какво то си се хванал си го провалил
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причина за това искане на измикярчето Кошлуков е най-вече вдигането рейтинга на Възраждане,което вбесява говеждите му началници.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам да не се канят вече поръчковите АнаЛизатори и най-вече социолозите,промиващи мозъците на преобладаващо опростаченото население.
13
3
 
4
 
! Отговори
хюго капет преди 1 година
Първо шоуто по панорама беше по-забавно от ергенът. Второ, много странно, но Боян Расате беше най-нормален там. Трето, един от участниците искаше не просто шамари, а бесилки да вдига, но беше за рушия
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гостите в БНТ стават все повече и повече , примитивни лаячи , без покритие !
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И,... както виждаме в Бг на човек от населението имаме най-много ''ПРОФЕСОРИ'' и ''ДОЦЕНТИ'' , да не говорим за това че всяка публична личност е И ---''звезда'' в Бг . Аман от такива ''професори'' , ''академици'' и ''доценти'' ,... на ПРОЦЕНТИ ЗА ПАРИ , ПО КАНАЛ - 1 , на БНТ !?Бг-медии на 113 място и подобни , с едностранчиви изказвания , по БНТ . Да Кошлуков , засрами се !!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още съвсем малко остава и ще си признаят, че всичко е платено и подплатено от ЕС. Искам да кажа цялата дезинформация и циркаджийница от 2-3 години насам. Нашите вноски си ги плащаме в търговските вериги, пак под флага на ЕС. Иначе, въобще не е само по БНТ.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кошлуков, кога ще спреш да каниш фашизоидни историчари в История.бг? Там е истинската опасност. Не в тези няколко психически болни конспиратори.
8
0
 
12
 
! Отговори
История.бг преди 1 година
Нека има няколко лудди, които да ни напомнят за фашизма и нацизма. Запада постоянно напомня за фашизма и нацизма чрез документални филми. Лесно се забравя за това и хората лесно могат да се подлъжат от истинските фашизоиди с власт от десните партии в парламента, които променят историята и оневиняват фашистки престъпници, събарят паметници, свързани с борбата с фашизма. Кошлуков, ако истински иска да се бори с фашизма и нацистките идеи, той трябва да спре да кани такива хора в "История.бг".
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това беше най-искреното политическо шоу на Венци Чикагото, Боян Расате. Всеки си каза истината и само истината. Други подмолни фашизоиди от десните партии лъжат, но мислят по същия начин. Те са по-вредни, защото лъжат, но целите им са същите - да променят историята, да събарят паметници на антифашисти, да лъжат и оневиняват диктаторски десни режими и защитават фашистки престъпници. Тези няколко човека разкриха истинското грозно лице на по-опасните скрити фашизоиди от десните партии.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя мошеник направи и държавната тв платена.
5
0
 
6
 
! Отговори
Дерипаска преди 1 година
Само олигархията да може да представи гледната си точка тогава?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, много са забавни и трябва да станат нещо като риалити формат! Такива като оня лудия - Чикагото, както и партията на Божков, с техните конспиративни теории, спокойно могат да заместят което и да е комедийно предаване
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сузи - дългото бедро пак си отвори устата.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празни приказки. Точно началниците му от гроб и дпс всеки ден ги има с платени предизборни репортажи.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кошлук, айде да почнем да даваме и двете гледни точки за войната в Украйна? Кво ще кажеш, а? Щото ние ти плащаме съществуването, както и на нещото наречено БЕНЕТЕ :)