Кошлуков иска край на платените предизборни интервюта

Предизборната кампания в медиите не трябва да уврежда психичното здраве на нацията
Обновена: 20 мар 2023 14:45 | 20 мар 2023 14:45, Стела Стоянова
23
Кошлуков иска край на платените предизборни интервюта
Снимка: БГНЕС

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков ще внесе в парламента искане за премахване на платените интервюта.

Той съобщи новината в личния си профил във фейсбук. Повод е скандалът в "Панорама" на 10 март тази година, когато Боян Расате заплаши депутат от „Левицата“ с шамари и се закани да убива комунисти.

„Надявам се, че вече всички партии видяха пагубните последици от поправката, която приеха в Изборния кодекс и с която ни задължиха да правим тази пародия на предизборни диспути. С колегите решихме да внесем до парламента нашите предложения за премахването ѝ отново. Категорични сме, че и платените интервюта трябва да бъдат премахнати като формат.

Разговаряхме с ОССЕ, ще потърсим и подкрепата на Европейския съвет за радио и телевизия, дано чуят и техните препоръки за нужната промяна. Нищо демократично няма в това, да се дава ефир на откровени безумия и език на омразата.Така единствено отблъскваме хората и намаляваме избирателната активност, което не помага на демокрацията. Вярвам, че бъдещите ни народни представители този път ще ни обърнат внимание.“, коментира Кошлуков.

Още на 11 март Кошлуков припомни, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ са длъжни да предоставят еднакво време на всички партии. Това е, според член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се определя с жребий от ЦИК.

Още тогава той коментира: „Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро. Благодаря на колегите за търпението им. Предизборната кампания в медиите не бива да уврежда психичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни зрители“.
 


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Хм. преди 2 месеца
Не може. Така всички медии ще фалират.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя още ли е шев на тв бря
18
2
 
1
 
! Отговори
One s преди 2 месеца
Абе, Кошлуков беше депотат-провали се, направи партия-провали се, стана шеф на телевизия - провал Извод...... С, какво то си се хванал си го провалил
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Причина за това искане на измикярчето Кошлуков е най-вече вдигането рейтинга на Възраждане,което вбесява говеждите му началници.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз предлагам да не се канят вече поръчковите АнаЛизатори и най-вече социолозите,промиващи мозъците на преобладаващо опростаченото население.
15
3
 
4
 
! Отговори
хюго капет преди 2 месеца
Първо шоуто по панорама беше по-забавно от ергенът. Второ, много странно, но Боян Расате беше най-нормален там. Трето, един от участниците искаше не просто шамари, а бесилки да вдига, но беше за рушия
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гостите в БНТ стават все повече и повече , примитивни лаячи , без покритие !
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И,... както виждаме в Бг на човек от населението имаме най-много ''ПРОФЕСОРИ'' и ''ДОЦЕНТИ'' , да не говорим за това че всяка публична личност е И ---''звезда'' в Бг . Аман от такива ''професори'' , ''академици'' и ''доценти'' ,... на ПРОЦЕНТИ ЗА ПАРИ , ПО КАНАЛ - 1 , на БНТ !?Бг-медии на 113 място и подобни , с едностранчиви изказвания , по БНТ . Да Кошлуков , засрами се !!!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още съвсем малко остава и ще си признаят, че всичко е платено и подплатено от ЕС. Искам да кажа цялата дезинформация и циркаджийница от 2-3 години насам. Нашите вноски си ги плащаме в търговските вериги, пак под флага на ЕС. Иначе, въобще не е само по БНТ.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кошлуков, кога ще спреш да каниш фашизоидни историчари в История.бг? Там е истинската опасност. Не в тези няколко психически болни конспиратори.
10
0
 
12
 
! Отговори
История.бг преди 2 месеца
Нека има няколко лудди, които да ни напомнят за фашизма и нацизма. Запада постоянно напомня за фашизма и нацизма чрез документални филми. Лесно се забравя за това и хората лесно могат да се подлъжат от истинските фашизоиди с власт от десните партии в парламента, които променят историята и оневиняват фашистки престъпници, събарят паметници, свързани с борбата с фашизма. Кошлуков, ако истински иска да се бори с фашизма и нацистките идеи, той трябва да спре да кани такива хора в "История.бг".
9
0
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
Ако още съществуват, Волгин да се назначи за управител на бнт... Човека поне е реалист.... +++=++=))))
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това беше най-искреното политическо шоу на Венци Чикагото, Боян Расате. Всеки си каза истината и само истината. Други подмолни фашизоиди от десните партии лъжат, но мислят по същия начин. Те са по-вредни, защото лъжат, но целите им са същите - да променят историята, да събарят паметници на антифашисти, да лъжат и оневиняват диктаторски десни режими и защитават фашистки престъпници. Тези няколко човека разкриха истинското грозно лице на по-опасните скрити фашизоиди от десните партии.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя мошеник направи и държавната тв платена.
6
0
 
6
 
! Отговори
Дерипаска преди 2 месеца
Само олигархията да може да представи гледната си точка тогава?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напротив, много са забавни и трябва да станат нещо като риалити формат! Такива като оня лудия - Чикагото, както и партията на Божков, с техните конспиративни теории, спокойно могат да заместят което и да е комедийно предаване
4
6
 
9
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
Тоя про шляк, няма ли кой да го уволни... Завинаги... ===)))
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сузи - дългото бедро пак си отвори устата.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Празни приказки. Точно началниците му от гроб и дпс всеки ден ги има с платени предизборни репортажи.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кошлук, айде да почнем да даваме и двете гледни точки за войната в Украйна? Кво ще кажеш, а? Щото ние ти плащаме съществуването, както и на нещото наречено БЕНЕТЕ :)