Украинка на 58 години роди в Бургас

Бившата балерина мечтала за второ дете повече от 20 години
Обновена: 24 мар 2023 19:32 | 24 мар 2023 19:29, Стела Стоянова
48
Украинка на 58 години роди в Бургас
Снимка БГНЕС

58-годишна украинска бежанка Валерия Яроцкая роди здраво бебе в бургаската университетска болница "Дева Мария". 

В 10,57 часа днес на бял свят дойде малката Виктория с мерки 3 кг и 49 см. Тя проплака в ръцете на акушер-гинеколога д-р Сибел Татарова. Това съобщиха от пресцентъра на болницата.

Валерия Яроцкая е балерина, мечтала за второ дете повече от 20 години. Бременността, обаче, настъпва в разгара на войната в Украйна и превръща майката в бежанка, търсеща спокойствие за себе си и бъдещото си дете. С д-р Татарова се среща още с пристигането си в България през септември миналата година и избира да се довери на нейния професионализъм, предвид специфичността на състоянието си, разказаха от болницата.

В последните години има достатъчно информация за жени, забременели и родили на сходна възраст, така че случаят нито ме изненада, нито ме притесни, каза д-р Татарова. Приех пациентката като предизвикателство, с готовност да реагирам при всяко едно евентуално усложнение, което може да се появи. През цялото време тя бе стриктно проследявана с лабораторни изследвания, ехографски прегледи, в това число и доплерови изследвания- всичко, което може да покаже някакъв проблем. За щастие, Валерия бе изключително дисциплинирана, а бременността протече нормално, без отклонения, разказа лекарката.

Ще продължим да следим пациентката, тъй като някои усложнения настъпват след раждането, независимо че то е протекло нормално. В готовност сме да реагираме на отклонения на показателите ѝ във всеки един момент, обясни д-р Татарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: бургасукраинка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
до Зоро преди 1 година
"Бащаткото" настоява за Анонимност! -))))
28
1
 
2
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
За бащата нещо не се споменава...
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щастие!Бебче!
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо, че е родила, но защо за украинката се пилеят нашите пари за изследвания и т.н., а за бременните българки няма средства от дъравата? После ахкаме, че сме най-бързо топящата се нация в света. Докога ще хрантутим бежанците?
25
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой се чудят защо е родила ! Защото умират украинци, защото може да е загубила брат, син или роднина в боевете и иска да съхрани живота. Това е силата на жената, да дава живот. Даже Сталин е казал "заубите нямат значение, жените ще родят нови". Е това прави и жената, ражда както може , и от когото може ,и където може и забременява както може, непорочно, духовито, със задна дата. Няма значение как, имаме нов живот. Слава на господа
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 26 И аз преди години чух това в предаване по нац.телевизия. Наистина говореха такива неща за клиника в Швейцария, където могат да предизвикат овулация независимо от възрастта. Но дори и да е истина, кой знае колко струва такава услуга. Тази балерина сигурно си е замразила нейни яйцеклетки или ембриони.
23
7
 
16
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
"Казваш, че на 58 г. яйчниковият резерв е отдавна изчерпан. Защо тогава лекар от швейцарска клиника още преди години обясняваше, че могат да предизвикат овулация и у 80-годишна жена?" ----- Точно така, лекарите могат да ПРЕДИЗВИКАТ овулация, не природата. Медицината вероятно може да заплоди и мумия, но това е едно от извращенията на нашето време. Защото природата създава поколение, когато майката може да износи и роди здраво дете. И после трябва да бъде отглеждано поне още 20 г., за да оцелее.
22
5
 
10
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
#26Няма такова нещо като овулация на 80 години.Настъпи ли менопаузата,няма яйца,няма овулация.Вероятно тази жена износва чужда яйцеклетка или своя ,която е била замразена
21
6
 
7
 
! Отговори
До По Законите на(9) преди 1 година
Казваш, че на 58 г. яйчниковият резерв е отдавна изчерпан. Защо тогава лекар от швейцарска клиника още преди години обясняваше, че могат да предизвикат овулация и у 80-годишна жена? Нямам медицинско образование и не претендирам да разбирам тези неща, но от текста на онова интервю останах с впечатление, че под въздействието на хормони предизвикват узряване на яйцеклетки, които са налични в яйчниците на възрастна жена, но не могат да узреят поради пониженото ниво на нейните хормони.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата е 17 години по-млад .Това гарантира здравето на бебето.
19
12
 
7
 
! Отговори
До Славян 15 преди 1 година
И аз предпочитам тук да има украинци вместо индийци. Някой по-долу не е съгласен с твоето мнение, но той не съобразява каква част от днешните украинци са потомци на населението на някогашната Велика България. Дали случайно през 1877 г. руският император е пратил украински полкове да воюват за свободата ни ?
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Случая прилича на експеримент като сурогатна майка. На тия години жените нямат яйцеклетки. Менопаузата настъпва много по-рано. 20 години не могла и сега станало да бе да, то така става това забременяване.
17
3
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Попаднала е на расов българин,дето и на баби семката му лови.
16
11
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"ВСИЧКО ЗА ОКРАИНКАТА!"...."Добре дошли,раждащи и скубещи НАШИТЕ пари "бежанеци" !...И въпрос:-ЩЕ ИЗПРАТЯТ ЛИ НА ЗЕЛЕНЯСАЛИЯ СМЕТКАТА?!...Защото ТОЙ-Зеленясалия,получе стотици милиони в помощ на собственото му население !...Какво чувам?..-Смех?..-Викате "Ама тия милиарди НЕ са за нещастните укри бе,те са за Зеленясалия и антуража му" ?...Да меле мелницата на войната..
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% някой наш Ом я е оправил миналата година по морето... и о, чудооо!!!!
14
7
 
12
 
! Отговори
до славян преди 1 година
"""""Аз съм за, примерно украинците да изместят по численост нашите ромеи!""" ---- И когато един ден ти се превърнеш в ромеин за тях, ще ти бият шута от Бг или по-точно от Нова Укропия!
13
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да са живи и здрави и двете. Всяко дете е Божи дар!
12
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бременността, обаче, настъпва в разгара на войната в Украйна и превръща майката в бежанка . . . . в сходна възраст! . . . . . . . . . . . . . . . Украинките вече са направо богини и могат да зачеват когато си искат и както си искат напримерс устно осеменяване чрез транспорт на осеменителна течност в устна кухина! Йеп!
11
6
 
13
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
А бащата, за него нищо? Варианти има два, или е мобилизиран да трепе врагът заради мераците на непрания или е просто неизвестен.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия украинки плъзнаха да се шлякат из цяла Европа и сега нямат спиране. Кой знае кой *** изгоря сега с издръжка за бащинство...