Джамбазки захапа шефа на фонд "Култура", защо и къде лети с правителствен самолет?

Съпредседателят на ВМРО с въпроси до премиера
30 мар 2023 11:20, Александър Попов
64
Джамбазки захапа шефа на фонд "Култура", защо и къде лети с правителствен самолет?
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки отправи с писмо въпроси до премиера Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров, свързани с нашумелия през последните дни шеф на Националния фонд "Култура" Сава Драгунчев.

Поводът за тези въпроси е породен от появилите се в социалните мрежи снимки на Драгунчев от 29 март 2023 г.

"На тях ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет", съобщава в позиция ВМРО.

Още по темата
Проверка на Ангел Джамбазки е установила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Великобритания.

Предвид противоречивата дейност на управлявания от Драгунчев Национален фонд присъствието му на този полет повдига още повече въпроси, които българският евродепутат задава:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

Сава Драгунчев нашумя през последните дни, след като в интернет вече изтекоха записи от вулгарното шоу, платено с държавни пари. Над 90 хиляди лева са отпуснатите по проекта, с който е кандидатствал миналата година организаторът на проявата - фондация „Сингъл Степ“.

Редно е подчертаем, че проектът е с „присъстващ хазартен елемент“. Самото събитие беше анонсирано във Facebook като „Бинго за лица над 18 години“. В този контекст трябва да припомним също така, че парите са дадени по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“. Вчера изявление на Сава Драгунов отново скандализира обществото. Той обясни финансирането на проект с думите: „В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме“, припомнят от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
6
 
! Отговори
Жорж с чушката преди 1 година
Хюм .нето Ангелинка я е яд че не е била поканена на този въргал (транс шоуто ). Ех, кво нещо е хей завистта . Недей така мойто момиче имай ку ,раж до следващия тираж
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя се опитва да копира бялата златка...
46
4
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Наскоро столични гейове пуснаха пикантната клюка, че прякорът на слабичкия софиянец в техните бил Сирма войвода или Войводката.Друг столичен бохем и гей реалити звездата Денди публично оповести, че на пияна глава Ангел Джамбазки си е искал секс от него на една поляна край Сандански.
45
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пияната булонка пак се изказа
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42Точно! По-добре не могаа да го кажа. Срам ме е, че този наглец се представя за български патриот пред европарламента.
43
4
 
9
 
! Отговори
до 46 преди 1 година
100% е ходил на такова парти. Те тия най-кресливите срещу гейовете и другите различни са ми най-съмнителни. Махни го това, мен най ме нерви този гьонсуратлък. Този индивид го хванаха пил зад волана, такива като него тряпят и осакътяват съгражданите ни по пътищата ежедневно. Вместо да си посиме главата с пепел и да се скрие нейде, тоя пак е изпълзял и ни раздава морал.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Джамбазки за толкова време в Европарламента сред травестити не разбра ли че трябва да се съобразяв с тях!? Той в тоя Европарламет не е ли ходил на купон с драг кралици!?
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а Джабаски знаели поне какво е култура !!!
40
7
 
12
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Джамбаза захапа бутилката. Отново.
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внася водка, ти да можеш да смучеш като смок, и после да караш пиян на летва. Джамбазки е уникален наглец, пиян на кирка шофира автомобил и хич не му пука. След тоя случай можеше да подаде оставка и да се свие в миша дупка, но не той се изпъчил да го гледат какъв е хитрец, плюва наляво и надясно с надеждата народа пак да го сложи на тази така блага позиция евро депутат. Мен ме срам, такъв смeшник да представлява България.
38
0
 
9
 
! Отговори
къде го преди 1 година
захапа? под кръста някъде ? Ей висш журнализам тва ти казвам, ама де казваше един велик вожд, аз съм такъв и вие сте такива за тва се разбираме
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха къф цирк предизборно джокане за единствения самолет който имат и кой да се вози на него може би трябва да му зададат въпроса защо имат само един и къде са стотинките за другите.
36
0
 
32
 
! Отговори
Отвратен преди 1 година
Този така нр. шеф на фонд Култура още ли не е уволнен?
35
4
 
6
 
! Отговори
Der преди 1 година
Piyano Humneeee...
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е айде сега защо, къде, стига питате. Ми ходил е на драг шоу човека да обменя културен опит.
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се съобразяваме с травеститите, които са европейски дадености.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам къде изчезна, но исках да сповмена Джамбазки. Само той се изказва, другите къде са? За чий ги пратихме в европарламента? Да си нагълтат гушите?
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адски ми е гаде, но единствения евродепутат, който казва нещо. Късде се скри оня брадатия пушач, че му забравих името....а, да Слабаков. Нещо да е изрекъл? Прибира си заплатката евродепутатска и мълчи. Също и жня му. Преди бяха много активни по някякви шоута.
30
9
 
20
 
! Отговори
фф преди 1 година
Този защо не питаше години наред банкянската мутра,защо разпореждаше да се возят селски футболни отбори и фолк-певици с този самолет.И на чия издръжка лежи този самолет?На наша,на данъкоплатеца.
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, те не само на драгкралиците са дали от този фонд. И на Рут Колева са отпуснали 140хил. лв, за да може пак да се чепати върху паметници, а и на още една организацийка от тоя вид. Иначе за нормални културни дейности - 0 лв. Култура ми Янко!