Неочакван обрат: Евтини лекарства до септември

Здравната каса и аптеките ще подпишат анекс за удължаване на договора
31 мар 2023 15:09, Стела Стоянова
8
Неочакван обрат: Евтини лекарства до септември
Снимка БГНЕС

Хронично болните пациенти ще получават евтини или безплатни лекарства поне до септември.

НЗОК и фармацевтите ще подпишат анекс за удължаване на договора за отпусканите лекарства по Касата до края на септември, заяви председателят на Надзорния съвет на НЗОК Момчил Мавров.

Очаква се анексът да бъде подписан до края на деня, уточнява БНТ. Така пациентите ще продължат да получават лекарствата си по Здравна каса без проблем. Преговорите между НЗОК и фармацевтите продължават, за да бъдат изчистени спорни точки.

Според Мавров в анекса ще залегнат нови условия, какви са те обаче, не стана ясно.

По думите на Момчил Мавров, предложението на НЗОК аптеките да отпускат всички предписани лекарства или въобще да не изпълняват рецептата няма да влезе в сила от утре. Това е едно от условията, които фармацевтите не искат да приемат, защото според тях, това нарушава правата на пациентите. Това бе и основният предмет на спора между здравната каса и аптекарите.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя година ?
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са евтини бря ,сегашните лекарствата вече съдържат все билки даже и вносните ,браво на производителите все билки че пием)
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не съм знаел какви са тези лекарства по здравна каса ? Май по добре и да не разбирам , ако е нещо хронично и трябва да си постояно на терпаия някаква.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Европа евтини лекарства, а в Блатная много западни лекарства вече изцяло липсват!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до септември я камилата, я камиларят...
1
0
 
8
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Ако НЗОК не може да се справи,защо ни е,да я няма.Като хронично болен и с рецепта по касата може да имам лична сметка,от която да плащам лекарствата си.Катж икономист твърдя че тогава ще остават пари.Всеки ще си прави сметката и ще иска евтини и добри лекарства.А ,пропо,ще купува и от аптеки които продават на ниски цени.Да видим тогава какво ще правят тези с надутите цени.