Наредиха проверка за самолета, кацнал във Варна

Авиокомпанията е изпълнявала полет от Абу Даби до София
29 май 2023 17:20, Йоана Цонева
34
Наредиха проверка за самолета, кацнал във Варна
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Христо Алексиев разпореди проверка на причините, довели до отказа на част от пътниците да слязат от самолет на летище Варна, предаде "24 часа".

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди проверка на ситуацията от петък, 26 май, при която пътници отказаха да слязат от самолет на авиокомпания Wizz Air на летище Варна.

Още по темата
Авиокомпанията е изпълнявала полет от Абу Даби до София. Поради закъснение на полета, самолетът е пренасочен към летище Варна, тъй като през нощта на летище София се извършва планов ремонт и пистата е закрита за кацане и излитане.

„Наредих на ръководството на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ да извърши щателна проверка на причините, довели до ситуацията на летище Варна, при която пътници отказаха да слязат от самолета. Най-вече държа да бъде изяснено от проверяващите дали са спазени правата на пътниците“, посочи вицепремиерът Христо Алексиев. Той допълни, че при установяване на нарушение ще бъдат предприети необходимите законови действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
13
 
! Отговори
Момо преди 10 месеца
Вижда се, че самолетът каца с 11 минути по-рано от предвиденото от предишния си полет, който е от Тел Авив до София. Закъснението от 3 часа и половина идва още при излитането от София за Абу Даби, което говори за вероятен технически проблем със самолета, който е трябвало да бъде отстранен.Т.е. компанията е била наясно със закъснението, което си личи и от чакащите ги автобуси.Остава неясно защо при положение, че имат база във Варна не са предвидили екипаж.
13
5
 
11
 
! Отговори
09 преди 10 месеца
Жалко че всяко чудо за 3 дни и няма да разберем какво дърво ще яде тутктокърката.Гранична полиция ума ли план за действие в такива случаи? Къде е разликата ако примерно някой си с оръжие откаже да се подчини и слезе от самолет който най вероятно е трябвало да лети за друго място и някакви кифла с телвфон
12
4
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 10 месеца
Летището не е обществен паркинг. Там не може да се каца само защото така си решил. Не виждам каква проверка ще направят. Пилотите отговарят за сигурността на пътниците и не могат да не се подчинят на инструкциите на Кулата. Е, може, но за сметка на животите на всички пътници и екипажа, а ако е успешно, повече няма да бъдат пилоти никога през живота си, защото никоя авиокомпания няма да ги наеме.
11
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г*ньо е свикнал да го смачкат отвсякъде и затова безусловно приема факта, че самолета кацва в другия край на България, па хората да се оправят. Впрочем, Пловдив няма ли летище също ?
10
3
 
13
 
! Отговори
до 9 преди 10 месеца
Този ''нискотарифен'' лети често на цени като Луфтханза, даже по-високи.
9
21
 
18
 
! Отговори
Pepe преди 10 месеца
Само в държави от третия свят, като ***, може да се даде гласност на някакви лумпенизирани пътници. Това да не ви е жигулата на селло? Има си много ясни правила в авиацията, самолетът не е кацнал на основното летище и е използвал друго. Между другото ремонтът на полосата в София през нощта е в интерес на същите тея, които мрънкат. Предложен е транспорт. Не виждам никакъв проблем. Качили се веднъж в нискотарифен аероплан и вече големите претенции.
8
9
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 10 месеца
Военни летища има 3 в радиус от 50 км около София.
7
5
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Я напиши колко летища има около София на разстояние 20 км.,че нещо не се сещам.
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом няма къде да се кацне в София, значи сме по-зле и от някоя забутана африканска страна.
5
12
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 10 месеца
... да, само че резервното летище в другите държави се намира на 20 км от основното летище, а не на 400 км в друг град.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Алекс... общоприета практика е за б*дали като теб, които не си знаят правата. Виж, при белите хора в белите държави такива номерца не минават, но за такива сма*чкани като теб такива неща са съвсем приемливи, даже следващия път може с камила да те превозват.
3
5
 
10
 
! Отговори
Буахахаха преди 10 месеца
''през нощта на летище София се извършва планов ремонт и пистата е закрита''Една писта ли има това бедняшко ''летище''?!
2
1
 
13
 
! Отговори
Тъй е демократично преди 10 месеца
Най-сетне е демократично да напишете името на авиокомпанията, че е WizzAir!
1
12
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Нарушение няма.Превозването на пътници от резервното до основното летище с автобус е общоприета практика.Тик-токърите може да изпият по една студена вода.И без това навън вече етопло.