Експерт: Екзекуцията на Къро може да е заради бизнес с диаманти в Африка

Типично поръчково убийство, извършено от професионалисти
30 май 2023 21:07, Анисия Иванова
55

Това е едно типично поръчково убийство, извършено от професионалисти, което е заплатено доста добре. Можем да кажем в стил Агата Кристи "убийство за милиони".

Това каза криминалистът Иван Савов в предаването "Директно". Той коментира убийството на Красимир Каменов - Къро в Република Южна Африка миналата седмица.

Според Савов Къро е "виден представител на ъндърграунда от 90-те години" и един от малкото оцелели.

"Човек с такава дълга биография няма как да не засегне нечии интереси - или негов бивш партньор, или някой, който се чувства застрашен от това да му бъде отнет бизнеса", каза криминалистът.  

Той не изключи възможността убийството да е свързано с бизнес, който няма нищо общо с България, като например бизнесът с диаманти в Африка.  

"Струва ми се невъзможно физическите изпълнители на убийството да бъдат установени. За поръчителите не е толкова невъзможно, но там трябва да се работи доста сериозно и трябва да има сътрудничество", обясни Савов.

Той каза още, че трябва да се изчистят всички конспирации по случая и това, което се разбере от разследването, да се оповести и да стане ясно дали Каменов е продължавал да "дърпа конците в България".

"Не мисля, че ще видим отговор в конкретния случай, защото времената на вендетите между различните групировки предполагаха силни страни. Не смятам, че Къро е поддържал някаква силна мрежа, която да отмъсти за него", подчерта Савов.

Това, че децата на Къро са останали живи, не е случайно, убеден е криминалистът.

"Килърите обикновено проучват предварително навиците на целта си. При тях има правило на децата да не се посяга. В случая те са изчакали децата да отидат на училище", мотивира се Иван Савов.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
прочетин преди 10 месеца
ружката бил и него били , а таки за коментар невикат . около 40 мътни души с прякори, сиви и тежки са замесени . трябва си време - то децата му знаят и 8 смени на наркомани боксери и ***
33
2
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 10 месеца
Българските Експерти са като Българските Партийци - или са глупави , или са корумпирани . Цял Народ знае че Борисов го гръмна , само експерта говори за филма похитителите на изчезналия кивот в Индия .Този е гледал Харисън Форд в поредицата , прожектира си филми в главата . Киноман .
32
0
 
6
 
! Отговори
Пепи Еврото преди 10 месеца
Защо ни занимавате с престъпници и мафиоти.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо чак сега - къде спахте толкова години ? Естествено, че тулупа е крадец, лъжец и рекетьор - защо едва сега се сетихте да си свършите работата ? След посещението на гешев в сащ ли стана "промяната" ? Или когато заплашиха гешев, че ще го махат ? Необходимо ли е да има такива "фактори", за да си вършат прокурорите работата и значи ли това, че досега е имало чадър над мутрата от Банкя и близките до герП "бизнесмени" - петьо еврото и къро, на които им се стъжни тези дни ? Започвайте ги и ги свършвайте, че има още много като тях, които тровят България !
30
0
 
7
 
! Отговори
Бойко преди 10 месеца
Защо ни занимавате с този случай?! По всичко личи, че свадата е заради неправилно паркиран автомобил и семейни проблеми
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добри са килърите. Бащата на плеймиската ги обвиняваше в жестокост. Не е правилно. Разговорът с журналиста показа, че дъщето е вътре в бизнеса. Няма невинни загинали.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А може и да са извънземни били от Хангар 51!
27
2
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
прости хора говорещи наизуст разни неща !Къро е наследник на МЕТО ИЛИЕСНКИ и Жоро Илиев във ВИС -2 .има законен и незаконен бизнес който у БГ се върти у БГ много отдавна !това е поръчка от българска страна защото той имаше конфликт с разни БГ босове в наркотрафика и контрабандата ...явно някой е платил много пари защото Къро не беше дребен играч !
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Свободата е мит
25
3
 
6
 
! Отговори
Оушън преди 10 месеца
Вярно професионалисти са DEA,така си и пише на дрехите на тези които са го гръмнали.Държавна структура за борба с наркотиците и не виждам защо има съмнения,че е някой друг.Гледайки филма Бари Сийл-Наркотрафикантът потвърждава силата на държавата и нейните структури за премахване на престъпници!
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Негамотници
23
0
 
3
 
! Отговори
ПишМаш преди 10 месеца
Оня с картофеното пюре не се занимаваше с диаманти.Него за какво го свитнаха?Тези които плащат,са същите които поръчват музиката.Една песновка да ти изсвирят,трябва да си платиш.Иначе слушаш ,,VEF-202''
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Убиха главните братя на ВИС, убиха Къро в ЮАР, дето беше дясната ръка на Таки, но определено нема диаманти в техния бизнес, не знам защо си ги съчиняват тези работи мисирките :)))
21
6
 
10
 
! Отговори
Баба Ванга преди 10 месеца
Следващите убити ще са Таки, Гешев, Борисов, Пеевски, Доган, Радев, Путин и Шойгу.
20
2
 
15
 
! Отговори
Кое не ви е ясно. преди 10 месеца
Убили са го българските комунисто-капиталисти-мутро-милиционери. Какво има да разследвате. Това беше ясно 5 минути след като излезе новината.
19
4
 
9
 
! Отговори
Пена преди 10 месеца
Таки го е поръчал. Защото знае много за Ружа Игнатова. Чрез нея Кремъл и България откраднаха 10 милиарда от балами по целия свят. И после нея я отрепаха също.
18
0
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 10 месеца
Голяма загриженост за *** издирван с червена бюлетина!Министъра на МВР на БГ да изкаже благодарност на ЮАР,че ни е свършила работата,тъй като ако зависи от БГ съдебните власти,нищо нямаше да се мръдне!!
17
4
 
9
 
! Отговори
ЛОГИЧНО преди 10 месеца
Гешев пуска заплахи, записани лично от Къро, с идеята атентата да "хване декиш", атентата "не хваща декиш", Гешев става за смях, "затварят устата" на Къро, за да дадат пример на всеки друг, който би пропял. Кое не ви е ясно. Я вижте колко минуси сега ще ми дадат. Понеже "не е вярно", налЕ ДРУГАРЕ?????
16
3
 
8
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Друго си е в Дубай и Сърбия. Как избра Африка. Я ги вижте другите живот си живеят ехеййй. Абе гледай къде ходят хората хахаха. Африка, кой ходи в Африка. Като онези туристи от Добрич върнати от Мексико хахаха. Ама кой ходи в Мексико какви са тези екскурзии хахаха. Като каже някой Тайланд и Мароко хахаха ясно бърдаци и купени булки....
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държавна сигурност го е убила, за да прикрие следите си покрай скандала с ГЕША. НА кърчо не са му оставили дори шанс. Това не е аматьорско убийство. Не е възможно. По комунизма така са убивали неудобните, където и да се намират.