Сарафов обвини Гешев: "Барселонагейт" и "Чекмеджегейт" са под негов контрол

Имало звено за външно наблюдение и незаконно следене
76
Сарафов обвини Гешев: "Барселонагейт" и "Чекмеджегейт" са под негов контрол
Снимка: БГНЕС

"Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на главния прокурор и когато отношенията му с Бойко Борисов се обтегнат, той задава ритъма на разследване", каза пред БНР заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

Както е известно Сарафов и Гешев са в обтегнати отношения и взаимно се призоваваха за оставки от заеманите постове.

"Иван Гешев влияе пряко на вътрешното убеждение на наблюдаващите прокурори по важните дела. Тези дела, които в момента се активизират, се съгласуват лично с него. Нали не смятате, че наблюдаващите прокурори по собствена воля изведнъж са решили да се активизират и да форсират активно разследването...

Още по темата
Сега се наблюдава активизиране на такава практика. Наблюдаваме тежко извращение и използване на институцията "прокуратура" в полза на личния интерес на Иван Гешев. Това е недопустимо и може би касае злоупотреба с права", каза още Сарафов.

Според него откакто се разбрало, че ще има механизъм за контрол и разследване на главния прокурор, отношенията между Гешев и политическата класа са се нагнетили.

Сарафов твърди, че има звено за външно наблюдение, което се ръководи от бившия шеф на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков, и се намира в Съдебната палата. По думите му то провежда незаконно следене, наблюдение и записване на политически, икономически, вътрешен опоненти.

Той сподели, че в ресторант "Осемте джуджета" се е виждал един или два пъти с Иван Гешев.

"Това заведение е магистратско, събират се колеги. Ходил съм там не повече шест-седем пъти, за да се видя с колеги. Тогава това място не беше токсично, каквото е към настоящия момент... Никой не обърна внимание на думите на истинския пострадал от казуса "Осемте джуджета" - Явор Златанов, че са го плашили с Иван Гешев, който е назначен от бившия следовател Петьо Петров, по известен като Пепи Еврото. Гешев и Петров се познават от много време... Това е едно от делата, които винаги са били на трупчета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
7
 
! Отговори
Шопа преди 10 месеца
От цялата тая работа на всички нормални хора им стана ясно ,че в България всичко се решава от шепа хора , кой да бъде съден , кой да бъде бушон и кой да се разследва . Сега си вадят мръсните ризи един на друг и се правят на ангели небесни . Жалка картинка , жалко е ,че и обществото седи и цъка само с език .... " тцтцт в каква държава живеем ? " България е на българите , на тези, които се борят за правата си , на тези ,които имат мнение , останалите , останалите продължавайте да цъкате .
61
0
 
4
 
! Отговори
защо преди 10 месеца
не ги каза тези работи по-рано-кой знае какво още има ,според мен такива в затвора
60
1
 
8
 
! Отговори
Енчев преди 10 месеца
Довчера шефе,шефе,днес този грозен г.з,"забива" ножа на шефа си.Живееш в холство,уредил си роднините до девето коляно,от къде пари бе?През ден,през два гостуваш на ПП-Еврото в змиярникът на "джуджетата".Какво търсиш там бе аланкоолу,като обществеността знае какво се е случвало в този инкобатор на вреддни,гадни животни?
59
0
 
3
 
! Отговори
Според мен преди 10 месеца
този е по-*** и доста други много прости
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В България стават чудеса.Мъртвите възкръсват и споделят тайните на живите,пратили ги в отвъдното. Колко ли скелета има още в гардероба?Колко ли тайни ще излезнат на бял свят.Настанало е време разделно.Брат,брата да убива. Жена мъжът си да предава.Мъж жена си да затрива.Само тези с черните тоги още се спотайват но и техния ред ще дойде.И от техните черни душички черни тайни ще заискачат.И чак когато силата на възмездието измие позора ще настъпи благодат за всички.Хайде по-скоро, че няма време.
57
2
 
16
 
! Отговори
Вьзмутен преди 10 месеца
Гешев ще подкара и теб не бери грижа и да го свалите друг ще дойде на негово място
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Истинска бомба за бившия следовател Петър Петров Пепи Еврото, хвърли журналистът Бойко Станкушев от от Антикорупционния фонд.Знаем, че много висши полицаи, съдии, прокурори са взимали до 20 000 евро заплата на месец от Петьо Еврото...
55
3
 
28
 
! Отговори
аа1820 преди 10 месеца
Сарафов, та ти си по-отврат и от Гешев по физиономия...
54
0
 
7
 
! Отговори
aa1820 преди 10 месеца
Устата и джоба...
53
1
 
21
 
! Отговори
Хубаво ли готвят преди 10 месеца
В 8те джуджета
52
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоро имаше снимка на сарафов и пепи еврото в приятелска прегръдка, която много напомняше на поговорката :"чисти сметки - добри приятели"...
51
1
 
26
 
! Отговори
моч преди 10 месеца
:) ирония на съдбата или как живота се шегува с нас. Персони , които би трябвало да са заринати и погребани с обвинения , най-безочливо ръсят такива на ляво и на дясно.Персони , които би трябвало да са обект на възмездие в следствие на приложено правосъдие , раздават такова и налагат наказания.Живеем в огледален свят , в който да си злодей е добродетел , а спазването на правила , морал и етика са признак на низост и падение....
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 51.. Имал е мазерати и имоти в дубай...
49
0
 
9
 
! Отговори
Ха, ха, САМО ПИТАМЕ преди 10 месеца
..Още колко компромата каза че има Гешев....???!!!
48
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сарафов да каже как така сина му стана строителен предприемач на 20 години и какви имоти и за колко пари има.
47
0
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Какъвто и да е Гешев, за едно предупреди: ще се върнем в 90-те години! И вече е факт! Един след друг гърмят като пилци, известни лица от ъндърграунда!
46
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сарафа ще коли и беси вече. Той заатана на страната на печелившите евроатлантици. Каскета изгоря.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 45 - Баща ми си потърсо прават, като наби един общинар... 9 години опит за убийство още го лежи... Народа мълча, обаче! Ами залсужавате си да ви хапят!!
44
3
 
4
 
! Отговори
Василев преди 10 месеца
Честито на Гешев , вече е изкаран поръчковия материал как се е срещал в заведението осемте джуджета с Пепи Еврото!!!Агент Латиша Шерууд!ЦРУ!!!
43
2
 
21
 
! Отговори
Петя преди 10 месеца
Хайде бе,едната мутреса -ала бала я видяхме,хайде сега да видим е и другата Мата Хари - ала бала Единственото което печелите е ненавист и отвръщение всички вие - ала бала