Жалба на Сашо Йовков оставя Кошлуков начело на БНТ

Чакаме да се произнесе съдът, казват от СЕМ
Обновена: 15 юни 2023 13:03 | 15 юни 2023 12:58, Стела Стоянова
12
Жалба на Сашо Йовков оставя Кошлуков начело на БНТ
Снимка БГНЕС

Съдебна жалба на бившия спортен водещ Сашо Йовков ще остави генералния директор на БНТ Емил Кошлуков още неопределено време начело на обществената телевизия, въпреки че мандатът му изтече още през юли 2022 г. , съобщава "Сега".

Той е обжалвал пред  Върховния административен съд постановлението на Административен съд София област да бъде обявен за незаконосъобразен начина, по който Съветът за електронни медии приключи миналогодишния конкурс за генерален директор на БНТ, в който не бе избран победител, по информация на "Дневник". Това бе първият път, в който на Кошлуков бе дадена възможност да продължи да управлява БНТ след края на законовия срок. Впоследствие СЕМ реши да не обжалва постановлението на АССО с цел да не се затъва в нови съдебни процедури, а да се съобрази с предписанията на първата съдебна инстанция.

Още по темата

Те бяха медийният регулатор да гласува отново кандидатурите на всички допуснати претенденти, които бяха осем на брой. АССО указва всеки член на медийния регулатор да гласува със „за“ или „против„, но не и с "въздържал се". По време на конкурса през 2023 г. част от членовете на СЕМ се въдържаха, в резултат на което нито един от кандидатите за директорския стол в БНТ не получи необходимите му поне три от общо пет гласа, колкото са членовете на СЕМ.

.„В момента тече съдебна процедура и чакаме как ще се произнесе съдът. Ние ще спазим неговото решение. Няма да обжалваме“, казва Момчилова пред БГНЕС.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: бнтжалбаСЕМкошлуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Откакто Гьобелс преди 10 месеца
разкри истинската сила на пропагандата,настъпи битка за овладяването на медиите и мнипулирането на обществото чрез тях.Свободата на словото е клише лишено от всякакъв смисъл,да се чете свобода на безконтролното клеветене.А тази свобода е функция на собствениците на медии към поставените им лица-администратори, редактори,водещи...Плаща им се прескъпо за ампутиране на съзнанието им, за да ретранслират гръмогласно мнението на задкулисните заинтересовани лица.Който вика повече,е по-прав.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да направим гласуване тук.Да махнем ли Бойко Василев, Георги Любенов, Люба Пашова, Драго Драганов, Добрина Чешмеджиева.
8
2
 
2
 
! Отговори
Една българка преди 10 месеца
До 7Няма "руската гледна точка" - Русия е агресор - точка! Все едно да има гледна точка на Хитлер и надлежно да се обяснява...
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откакто започна работа новото правителство, в централните новини на БНТ се представя проукраинска пропаганда, единствено. Преди, смутолявяха, но все пак даваха и макар половинчато елемент от руската гледна точка, сега са като зомбирани.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами той Сашо Йовков не е ли вече шеф на кварталното кафене? Закъде се беше запътил с неговото заекване, да става главен на БНТ?
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Впрочем, точно по БНТ човек може да изгледа и някой по-нов филм. Останалите телевизии въртят филми по-дрвевни и от мен.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хвани единия,удари другия.Точно пък Сашо е най-неподходящия за шеф на БНТ.Да си гледа спорта и да не се бута там,където не му е мястото.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ееех Сашо, Сашо... За колко се продаде бе? Обещаха ти да стоиш там до пенсия ли?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мертен е инструктирал да се сложи Вагенин Петков
1
4
 
18
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Когато и да го махнат Кошлуков, все ще е късно.

Спонсорирани публикации