Миньори и енергетици също излизат на протест: Лъжат ни

Искаме механизъм, който да даде резултати, настоя Александър Загоров
18 сеп 2023 10:04, Красимир Ангелов
44

Миньори и енергетици излизат на протест. Зад тях застават двете синдикални организации КТ "Подкрепа" и КНСБ. Националният протестен митинг е за запазване на въгледобива и срещу преждевременното затваряне на мощностите във въглищния сектор.

"Диалогът не води до решения, не е конструктивен. Няколко дни назад имаше потвърждения, тайно се свика обществено обсъждане. Без разгласяване, указания, покани - в последния момент. Моите колеги са се оказали още веднъж в ситуацията на лъжа и измама", каза конфедералният секретар на КТ "Подкрепа" Александър Загоров в студиото на "България сутрин".

Алтернатива в момента липсва, а предложенията, отправени към сектора, са не на място, коментира гостът.

Пред Bulgaria ON AIR Загоров обясни, че за помощи от Европа трябва да има физически носител.

"Дружество, което да върши каквото и да било, трябва да има инвеститор. Най-голямото противостоене е срещу преквалификацията. Такава не може да има просто заради самата преквалификация. Трябва да е целенасочена. На нас ни се предлага нещо страшно. Ако имаме бизнес за 100 лв. с един тон въглища, върху него заради емисиите се прави бизнес за още 100 евро. Това означава, че емисиите са проблем, а не въглищата", обясни той.

"Разнозначни предложения имаше. Един от министрите ходеше по рудниците да се кара с хората. Това е извън нашите представи за нормална политическа активност", отбеляза гостът.

Конфедералният секретар на КТ "Подкрепа" изтъкна, че сме покрили изискванията на Европа и отчитаме намаляване на емисиите в страната. "Натискът за затваряне идва от всички, които се изхранват с проекти и програми. Нашите сметки са, че близо 5 млн. евро са отишли в европроекти как да опишат затварянето на мините", на мнение е Загоров.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 7 месеца
Обща политическа стачка!! Както беше срешу Луканов декември 1990 година!
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 25. В интернет има написано всичко за пещите и доменните в това число за които в миналото са се използвали въглища за загряване и достигане на необходимите температури за стопяване на чугуна и производството на желязото,като в Кремиковци има и в Перник като стоманодобиващи заводи по осъвремени от старите отпреди 200 години на въглища за тази цел.
36
0
 
4
 
! Отговори
37-ми, като говориш, преди 7 месеца
говори с примери. Обаче моля без фантазии за "соларни паркове" и "вятърни мелници".
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Германия предприемчиви хора показват как със свещи под тенджерка може да се опече дори хляб, за да икономисат ел енергия. Икономията на всичко се изисква от времето, в което живеят хората.
34
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докато светът върви напред, продънниците още си мечтаят за въглища. Първобитно племе, но няма да стане вашата.
33
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 7 месеца
До Анонимен 28 Като френските командоси нали ?
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз ще протестирам, понеже през ноща ми откраднаха въглищата и дървата от мазата, за да ми е топло през зимата и да димя на съсъда с комина и да се радвам, че не може да си отвори прозореца, понеже ще го удимя и няма да може да диша и докторите ще имат парички да го сложат на кислородно възстановяване!
31
0
 
1
 
! Отговори
Do 28 Майцепродавеца преди 7 месеца
Гледай да нема работа за тия които събират БооКлуука че ще те изхвълят я към анадола я към САЩ без право на връщатне.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нито един от тези хора няма да протестира, ако му се гарантират същите пари за заплата в компания, произвеждаща зелена енергия в същия район. И работни места за всички хора. На тях не им е 'мъчно' за въглищата, а просто знаят как нашата държава разрушава нещо готово и оставя хората на улицата.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Думата Бай Га нь о ------Бай .....".((Га))((нь))((о))"....е много мъдра и секретна, комунистическа дума и се трие понеже я използувахме по времето на развития социализъм и с нея наричахме управлявашата върхушка на комунистите и я използвахме от петилетка на петилетка и Бай КомунистаГаньо - Бай Тощо хвръчеше високо нагоре от петилетка на петилетка пред очите на ***-вците от СССР, а народа спеше и гледаше ослепен от комунистическата хвърчаща в небесата ракета на Гагарин!
28
1
 
3
 
! Отговори
българина преди 7 месеца
да бяхте протестира преди БМБ и КП да подпишат закриването.... сега просто можете да емигрирате
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде Бай ***, връщай обратно СОЦИАЛИЗМА НА БАЙ ВИ ТОШО. Тогава Ви беше добре другари комунисти, комсомолци, пионери и чавдарчета... Търкаляхте без протести, колички, пълни с въглища, лопати, кирки и със знаменца показвахте колко сте изработили за вашето светло бъдеше и слънце, другаря Бай Тошо - който най - добре копаше с кирката въглищата по площадите, които му показвахте, колко сте изкопали за тая петилетка и колко ще копате за следващата подредена от него петилетка по заповед на СССР!
26
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЩЕ ИМА РАБОТА ЗА НАТОВСКАТА БРИГАДА ДА БИЕ ПРОРУСКИ СЕПАРАТИСТИ
25
3
 
8
 
! Отговори
Така, хубаво, но... преди 7 месеца
като затворим ТЕЦ-овете, като затворим и АЕЦ-а 2030-та, и като метнете домакинствата на спотовия пазар от къде ще има ток? Хем ще е скъп, хем ще е с режим. А иначе разправяйте ми още митове и легенди за режима на тока през соца!
24
5
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 месеца
ИЗЛИЗАЙТЕ ДРУГАРЕ, ЦЯЛАТА *** ПЯНА НА ПРЕХОДА ДА ИЗЛИЗА ДА РЕВЕ, ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗЧИСТИ БЪЛГАРИЯ ОТ ВАС.
23
0
 
1
 
! Отговори
къде има преди 7 месеца
До Анонимен 22-доменни пещи, не се излагай бе човек
22
0
 
1
 
! Отговори
блондинка ли си, преди 7 месеца
До Анонимен, или булонка, мисленето не ти се отдава, остави го на друг, приготви си газово котлонче за зимата
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе къде е Тиквата? За Боко Кратуната питам, къде е?
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А колко киловата електроенергия произвеждат с 1тон въглища за 100 лв,защото се подгрява водата да се вдигне пара,че да се завърти турбината от чието въртенето се върти ротара свързан с нея и от статичното положение на статора благодарение на магнитните полета и ъгъла под който се пресичат се създават електромагнитни вълни влияещи на проводниците за пренасянето им със съответното съпротивление от произведеният им материал,като за загряването на водата не се сипват въглища как за доменни пещи.
19
5
 
13
 
! Отговори
Хайде миньори преди 7 месеца
Давайте задно със земеделците.Докарайте камионите и багерите до тракторите и комбайните. Здрави мъже сте ,действайте