Отново липса на инсулин у нас, проф. Каракостов: Това е престъпление

По думите му в дирекциите в МЗ работят некомпетентни хора
Обновена: 21 сеп 2023 21:31 | 21 сеп 2023 21:08, Красимир Ангелов
9

Отново има недостиг на медикаменти у нас, като липсват няколко варианта на инсулин. Кога това ще се промени?

"Това е същото като с ниските цени и райския газ. Някой може ли да обясни този, който е отговорен в страната да се продава упойка свободно, за развлечение. Същият проблем е с лекарствата - има отговорник за тази работа. Отговорник е министърът на здравеопазването, заедно с неговия екип", каза началникът на Клиника по неврохирургия в "Св. Иван Рилски" проф. Васил Каракостов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му в дирекциите, които са отговорни за повечето дейности в Министерството на здравеопазването, работят некомпетентни хора.

"Това са хора, които просто искат да си изкарат работния ден. Има отговорни хора за това кой медикамент да се изнесе и кой медикамент да не се изнесе. Ако има ясни указания какво да не се изнася въобще и колко е нуждата на българина от инсулин, или от други лекарства, които са жизненоважни, то ще има определен внос и износ", допълни проф. Каракостов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Началникът на клиниката припомни, че все пак инсулинът е нещо, без което хората не могат.

"Хората могат да получат усложнения, ако това е системно, след това дозите трудно се напасват, те трудно влизат в нов ритъм. Това е гавра, това е изключително цинично и не мога да разбера защо до този момент минава между другите новини. Това е престъпление спрямо хората, които се нуждаят от това", категоричен е той.

Вижте видео с целия разговор


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Ми то така се работи по български, ама пискате за западни заплати и стандарт..
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То когато е на власт ПП какво очаквате ,подарили са го на Украйна
5
2
 
1
 
! Отговори
ЯАОЖГ преди 2 месеца
Питайте фармацевти, обществена тайна е, че отиват за Украйна.Още не бяха встъпили на врас и заявиха,че ще защитават единствено интересите на украйна,както и на *** от посолството с премахването на Националния ни празник.Може да няма жизненоважни лекарства за радица тежки болести и състояния,но пък поръчаха нова експериментална течност за стотици милиони,които отново ще изхвърлят.А ПееФски ни кове Конституцията.От всички злини,май никога не са били толкова наглозловредни българофоби
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Липса на лекарства,внос на зърно от регион замърсен с уран,реклами по телевизията на райски газ и трева...управляват ни или сатанисти,или луди.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мога да се басирам за едно теле , че го подаряват на окраинските мелeзи.
2
0
 
5
 
! Отговори
Исторически парк преди 2 месеца
150 лв. е глобата
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
колко е глобата :)))