Миряни отново поискаха Руската църква да бъде отворена

Не искат да се замесват религия и политика
23 сеп 2023 20:35, Александър Попов
109

Втори ден руската църква в София остава затворена, след експулсирането на председателя ѝ архимандрит Васиан и още двама служители. Днес стана ясно, че църквата не функционира заради физическа невъзможност и нейната съдба ще бъде решена от Руската православна църква.

Да бъде отворен храма, за да има къде да се уединим в молитвата си, призоваха и тази вечер миряни.

Дойде и първа позиция от член на Светия Синод на Българската православна църква. В соцалната мрежа, видинският митрополит Даниил напомня, че в настоящето смутно политическо време, политическите пристрастия, партии, идеологии, съюзи и коалиции ще преминат, както са преминавали безвъзвратно в историята на страната ни редица такива.

ДАНС обяви, че експулсира архимандрит Васиан и още двама служители заради шпионаж и дейност срещу националната сигурност на България. Според теолога и политически анализатор д-р Благовест Върбаков службите са свършили работата си.

"Нека да не намесваме в действията на службите, които се грижат за нашата сигурност с етични и морални норми, които ни ръководят. Националната сигурност е много важна. Знае се, че успешната манипулация става и по линия на вероизповеданията. Руската църква от години си има своята пропаганда", каза д-р Върбаков.


109
Още по темата: Руската църква
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали някъв български поп от висшите етажи в църквата уж казал, че църквата е българска. Даже и в тоя сайт казахте за него. Хайде да се разберат последно българска ли е или руска. Защото е построена върху парцел собственост на Руското посолство уж. И така като слушам, май там са били свещеници които слушат нарежданията на Руската православна църква, която знаем, че дори празниците си празнува по друго време. Няма много общо с Българската православна църква.
82
1
 
0
 
! Отговори
Плач преди 2 месеца
Развалиха легалната явка за руските фашизирани поклонници! Развалиха най прикритото място за срещи с платени и симпатизиращи руски шпиони и роби тук. Приемете нещастници! Не че продажните български попове са с нещо по добри! Имаме си български храмови, руските нека са в фашистка Русия. Те там са само цирк за фашизирани болшевики. Искам рев и плач от робите руски тук.
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересно кои са тези миряни, които държат да се молят на Бог в една откровено политико- сектантска църква? Според мен това не е място, където молбите им биха били чути, по-скоро е прокълнато място, отблъскващо.
80
1
 
3
 
! Отговори
За Витков! преди 2 месеца
Вън митрофанова от България, коя е тя ,че да се разпорежда с българска собственост?!
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Софиянски трябва да бъде съден за злоупотреба с власт и привеждане на невярни, документи при изповядване на сделка, което я прави незаконна.
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кое ли, ще бъде правителството, което ще обяви за незоконни и ще върне на държавата всички раболепно подарени на Русия, значими за държавата имоти, българска земя и сгради, със национално значение? Лагера "Камчия", Руската църква в София, парцела и т.н. "Дом на Москва" и много други.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стефан Софиянски трябва да бъде съден за незаконните си действия по сделката с Халите и Руската църква в София. Той подарява, без да има право на това, парцел в центъра на София за Русия "Дом на Москва". Един правно нищожен абсурд. Също така отдава Руската църква в столицата, която е собственост на българската държава и БПЦ.Тези актове трябва да бъдат обявени за нищожни и имотите да бъдат върнати на държавата и БПЦ.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонименИзявлението не е на Наум , а на Б. Ц. Той му пише всичко. Срам и позор. Содомия.
75
0
 
1
 
! Отговори
Кирилка Влаева преди 2 месеца
До ХристиянинТози бездарен и самовлюбен *** да се радва , че любимият му му пише изявленията. Иначе две думи не може да върже сам.
74
2
 
3
 
! Отговори
В преди 2 месеца
Това е Русска църква, такава трябва и да остане!
73
2
 
2
 
! Отговори
A преди 2 месеца
Освен всичко друго и крадци сте станали!Долно племе българско!
72
2
 
2
 
! Отговори
Богомолка преди 2 месеца
От църква трябва да се излезе спокоен и с приповдигнат дух.Дали ще руска ,украйнска ,българска нас миряните не ни интересува.И най важното е, че Господ е българин.Църкви, колкото искаш.АМИН.
71
4
 
6
 
! Отговори
Освен преди 2 месеца
Това трябва да се забрани кирилицата, защото ако не беше мощна Русия, отдавна нямаше да има и помен от нея. И вместо 24 май щяхме да празнуваме някой байрям или целогодишно хелоуин. Я с ***, я с голи гейййгъзззовве.
70
1
 
0
 
! Отговори
Богомолка преди 2 месеца
Може би заради близостта с държавните институции то като влизат там същества натрупали отрицателна енергия на цял народ и поема всичко положително.Ми тя и Фъндъкова там сигурно ходи.Свещите и на руската и на Невски едни и същи .Фитила трудно пали в началото и не гори хубаво.Восъка нещо не е качествен може и да е внос.Шпиони е имало до 2000 год след мобилните телефони и интернет шпиони са всички особено, ако не разбира човек от техника.Интернет и специално Facebook е разработка на ФБР.
69
2
 
2
 
! Отговори
Богомолка преди 2 месеца
В църквата има гроб на Св Серафим, който помага за болести проблеми и разни неща,. който искат да се сбъднат.Освен това има хубави джунджурийки ,тамян и разни амулети против уроки.Дочух веднъж този гологлавия поп само той си беше там че ще ходи до Billa за обяд.Доста се разочаровах, като на няколко пъти го бяха снимали до и споменали в репортажи за поповете от Александър Невски.В Невски обслужването е грубо и поповете са някакси много надути.Усеща се някаква зла енергия в храма.
68
7
 
11
 
! Отговори
СЛАВА на РУСИЯ преди 2 месеца
Нацистите унищожават България
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега е моментът българските владици на хранилка на Москва да реват за Змеев.Виме двама-трима бяха активирани.Видинският,Старазагорският,Ловчанският
66
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега е моментът да се освободим от руските шпиони,бъкащи в нашия обществен живот.И яко македонските служби не бяха разкрили Змеев,той от 5 години си щъка свободно и необезпокоявон в България и зарибява.
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви са им притесненията, след като и Александър Невски е руска църква.
64
9
 
8
 
! Отговори
Ще я отворят преди 2 месеца
Въпросът е как така дебелата Митрофанова е решила да я заключи, след като църквата е българска, абе това не е ли повод да я качим на една лодка и да си ходи вече, сума ти гафове за толкоз време направи тази жена