Молебен пред Руската църква блокира централен булевард

24-часов срок дадоха свещеници за отваряне на храма
437
Молебен пред Руската църква блокира централен булевард
Снимка: БГНЕС

24-часов срок дадоха свещеници за отваряне на Руската църква или ще извикат руски духовни лица.

На тротоара пред Руската църква беше отслужен молебен за отваряне на храма.

Още по темата

Затворен е бул. "Цар Освободител" в района.

По повод постъпилите запитвания във връзка със затварянето на храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в София, по-известен като Руската църква, заявявам, че Светият Синод на БПЦ-БП е съборен орган, който ще разгледа въпроса на следващото си заседание, заяви в позиция Старозагорският митрополит Киприан, говорител на Св. Синод на БПЦ-БП.

Всяка появила се информация в публичното пространство не следва да се разглежда като официално становище на Св. Синод, допълват от Светия Синод.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изрази съмнение, че въобще има доклад на ДАНС, на база на който са експулсирани тримата служители на храма.


 


437
Още по темата: Руска църква
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
2
 
1
 
! Отговори
Петров преди 2 месеца
ЦЕЛТА НА ВСИЧКО ТОВА Е САМО ЕДНА: Да ни вкарат физически във война с Русия.Нашите деца трябва да паднат жертвен курбан за благоденствието на семейство Байдън и дружките им!
287
3
 
2
 
! Отговори
Положението е преди 2 месеца
В моя собственост съм позволил богослужения. Лицата,които съм допуснал се оказва,че извършват дейност недопустима по закон. България ги гони и те оставят ключа на моя имот на трето лице..Мутрофанова. Ето типична руска наглост...
286
5
 
3
 
! Отговори
България над всичко преди 2 месеца
Смърт на нацистка Русия
285
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Костя всяка вечер,след като преброи изкараните с толкова мъка в парламента и телевизиите рубли,сяда на дивана и с отворена уста без да диша изглежда цялата сводка с деянията на Путин за деня. Преди сън, задължително парад на Кимчо или речта на Радев пред пилона.
284
3
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 2 месеца
някои копейки се правят на разсеяни че руската църква беше против автокефалията на българската църква и стна до отвличане и убийство на български духовници борещи се за църковна независимост.Така че те изобщо нямат право на руска църква тук понеже няма руска малцинство!
283
10
 
14
 
! Отговори
8908 преди 2 месеца
Щеше да е много смешно, ако Копейката го изгонят и от тука, както го изгониха земеделците. Тоя се вре навсякъда за да прави скандал. Едно решение не е намерил на някой проблем, но скандала и руските интереси са му в кръвта.
282
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руското посолсво вместо да затваря църквата да беше затворило президентството. При президентството поне е ясво под чия юрисдикция е, а за църквата е спорно.
281
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малко са, изражданe са ги извикали
280
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Тая църква еТая църква е изцяло РУСКА. Построена е вурху парцел на Руското посолство. От руски аритекти и майстори. Затова и е толкова красива! И затова толкова много злоба се лее към нея от бездарниците и продажниците
279
7
 
11
 
! Отговори
321 преди 2 месеца
Добре де, как винаги става така, когато Евгени Минчев и Копейкин са заедно, медиите все пропускат да го отбележат. Как само би звучало заглавието: " Евегени Минчев и Копейкин ЗАЕДНО бранят руската църква" или "Минчев пази гърба на Копейкин"
278
11
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Това не е руска църква, а филиал на КГБ в София.
277
13
 
5
 
! Отговори
хе хе хе преди 2 месеца
По БНТ даваха двама богослови, които се изказаха срещу Русия. Единият бая оръфан, с наклонност към работа в контраразузнаването. Другият беше в стеснен кадър, вероятно да не се виждат празните бутилки около него, но видът, погледът и изказът му говореха достатъчно. Чудя се едно - дали само такива хора се изказват срещу Русия или медиите тънко се подиграват с глупостите на сглобката:)
276
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спаси София ще дават ли изявление?
275
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинската партия ПП се чудят каква по голяма глупост да измислят сега поповете им виновни )
274
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
бензина гони 4лв ОТНОВО при простокиро и асангейобразни а тука пак с шпиони ни разиграват
273
13
 
20
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
Браво, руската църква е на кгб. Руските духовници са агенти. Комунистите и без това вярват в другаря путин , а не в Бога, какво се оплакват?
272
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въпрос: Българската Патриаршия (в лицто на Неофит) продала ли е "Руската" църква на Руската патриаршия и ако да Защо? Защото Българската църква "Успение Богородично" в Москва продължава да си е собственост на Руската Патриаршия. Има ли разследваща журналистика
271
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
правило е когато про100 киро и хасан са на власт и цените на горивата растат с всеки изминал ден,вазното е да гоним руски попове хахаха
270
16
 
16
 
! Отговори
Данс преди 2 месеца
Трябва да се снимат и да се проучат всички които участват в този митинг в подкрепа на неприятелската държава Русия. Ако това се беше случило в путиновият рай вече всичко да са в затвор , с обвинения..
269
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
слава на Костадинов