Купуваме си имоти за да спасим парите си от инфлацията

И все пак брокерите отчитат 10% спад на продажбите
3 окт 2023 09:07, Нели Христова
218
Купуваме си имоти за да спасим парите си от инфлацията
Снимка: БГНЕС

Българинът продължава да купува имоти, за да спаси спестяванията си от инфлацията.

Данните на Българската народна банка също го потвърждават - двоен ръст при ипотечните кредити спрямо банковите депозити.

Експертите обясняват, че клиентите продължават да теглят заеми с плаващи лихви въпреки политиката на Европейската централна банка.

В същото време брокери отчитат с около 10% спад в продажбите, съобщават от БНТ.

Домакинствата държат на влог в банките 75,485 млрд. лв. в края на август, като сумата нараства с 9,8% спрямо същия месец на 2022 година и отчита спад спрямо ръста през юли.

Увеличават се изтеглените кредити за жилище и те вече достигат 18,490 млрд. лв., като нарастват на годишна база с 18,7% (18,3% годишно увеличение през юли 2023 година).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наивници ! Мислите , че банките ще ви опростят кредита ли ?
109
1
 
6
 
! Отговори
... преди 7 месеца
Поръчкова е статията, факт. Всеки има глава на раменете и може да си прецени стъпките. Нали всички много ги разбират нещата. Лихвите това, лихвите онова. Ами всеки има право и да се научи. Загубите са си лични :)
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чакайте миньорите с големите пачки.
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По правилно е заглавието, продаваме имоти за да се справим.
106
5
 
2
 
! Отговори
Най-Брокер преди 7 месеца
Продава се гарсониера в Младост 4. На комуникативно място, в близост до Бизнес Парк, училище, магазини. Партер, северно изложение, панел 1981, тец, кухненски балкон. За освежителен ремонт. Цена 1 000 000 евро. За повече информация потърсете Криси на телефон 0109.
105
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Стара Загора е пълно с кооперации които вече повече от 5 години стоят полупразни... Не виждам как ще се инвестира в жилища при положение, че няма хора с кеш които да имат нужда от имот. Тези които теглят кредит също не са собственици докато не върнат заема. Публикацията е поръчкова за зомбиране на пpocтолюдието.
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Брокер . . . Това нещо с пълна сила важи за Белград, защото имат редовни полети до Русия и няма санкции за тях. Та имам познати там и от тях знам, че последната година цените в Белград са скочили много рязко заради руснаците. В момента в Белград двустайните под наем вървели около 1000 евро, а квадратния метър вече бил над 2 хиляди евро точно заради руснаците.
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я сега кажи честно твоите познати дето купили преди години апартамент, сложили ли са си една хубава надценка, да им покрие за няколко години наемите в Германия. Сигурен съм , че ако са го пуснали на цената на която са го купили апартамента преди няколко години, точно на следващия ден ще бъде продаден.
102
7
 
6
 
! Отговори
Брокер преди 7 месеца
Има вълна от бежанци, които влизат в България и носят по 100-200 хиляди евро за да си купят апартамент от българи инвестирали в апартаменти.
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
вече има много хора купили си апартаменти и са се наточили как ще ги продадат на някого за почвече пари. Ама този някой го няма. Има ги само тези с апартаментите. През 2006 година един приятел ми обясняваше как цените ще се вдигат, защото чичо от село си продавал нивата и си купувал апартамент в София. Този приятел построи един блок и цените се сринаха. нямаше кой да му купи апартаментите. А той не вярваше, че ще стане така.
100
3
 
8
 
! Отговори
dt6i преди 7 месеца
Това е българинЪт-про3то създание!!! Затова ще сме на това дередже в "развитието" си до момента в който изчезнем като народ!!!
99
0
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 7 месеца
Имоти, ама земя, не въздух със съмнително строителство
98
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скоро мои познати с три деца заминаха за Германия.Преди години с много лишения и взети кредити си купиха апартамент.Сега търсят купувач ,за да го продадат ,но уви,такъв не се намира.В Германия си взели къща под наем в малко градче,казват че никога не са били толкова спокойни.В София сън не ги ловило от тревоги и напрежение.Всеки се учи от своите уроци,които съдбата му дава.Човек има само едно право да взема решение и да си носи последствията. "Слушайте експертите , правете обратното"-Н.Талеб
97
2
 
13
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 месеца
Аз затова си купих къщата в Барселона
96
0
 
9
 
! Отговори
малко уточнение преди 7 месеца
НЕ,купувате имоти,защото,ИМАТЕ ПАРИ,ЗАЩОТО СТЕ ВЪШЛИВИ С ПАРИ,хората по света що не купуват имоти за да се спасят от инфлацията,щото са бедни и заети да хрантутят българските кърлежи
95
8
 
4
 
! Отговори
До 74 преди 7 месеца
"Един мой познат продал минлата година, вика взех двойно на това от преди 10 години, ами прецака се освен ако не са му трябвали парите, следващите няколко години ще има още 50% растеж защото доходите поради инфлацията ще се удвоят." А ако изчака още 50 години може и четворно да му вземе. И после какъв живот ще си живее с тези пари, а! Колко си умен!
94
2
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Очевидното вече не може да се крие.Брокерите най-накрая си признаха за спад на продажбите.И това е само началото.
93
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А знаете ли, че в лидл в момента в Испания цените на доста неща са по ниски от тези в България.
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
като ще разправяте приказки за Барселона, нали знаете, че много лесно се проверява с интернет. отвори сайт, цените са в долари - 46 квадрата са 200 хиляди, 54 квадрата 358 хиляди, апартамент в затворен комплекс, който има и басейн/а не самостоятелна къща с басейн/ 806 хиляди.
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пълни глупости , точно за две минути търсене в гугъл виждам, че средната цена на квадрат в Барселона е 3000 евро, а в Мадрид 4200 евро. За сравнение в София е 1800 евро по данни на същия сайт.