От Helpbook: Бях нападнат от глутница бездомни кучета във Варна

Алармираха ни и за грубо отношение в столичен автобус
24 окт 2023 19:05, Анисия Иванова
30
От Helpbook: Бях нападнат от глутница бездомни кучета във Варна
Снимка: БГНЕС

Свидетели и потърпевши редовно ни изпращат сигнали в платформата на Helpbook.info за нападения от бездомни кучета в цялата страна. Разбира се, горките животни не са виновни за съдбата си, че са изхвърлени от безотговорните си собственици, но никак не е приятна срещата с агресивни песове.

Наш потребител от Варна сподели ужаса, който е изживял на излизане от търговски обект, за щастие се отървал само с уплаха: „Снощи, 19 октомври 2023 г., около 00:00 ч. бях нападнат от глутница 6-7 бездомни кучета, точно преди магазин Билла на бул. "Цар Освободител" в кв. Младост II. Животните бяха непредизвикано агресивни и силно териториални. Изскочиха изведнъж, обградиха ме, лаеха, ръмжаха през зъби. С прибрани ръце в джобовете и малки стъпки, пресякох от другата страна на булеварда (благодарение на съобразителни шофьори, които ме пуснаха да премина на червен светофар). За щастие се отървах само с уплаха. Всяка вечер минавам пеш по същия маршрут и досега не съм се натъквал на подобен проблем. Наистина обичам животните, но не смятам за нормално да изпитвам опасения за живота и здравето си, прибирайки се. Подчертавам, че инцидентът се случи на главна пътна артерия, по която има движение и през нощта. Моля да бъдат взети мерки, колкото се може по-скоро“, пише той.

Наш потребител се сблъскал с непредизвикана агресия по друг повод, като подробно описва ситуацията, в която се озовал: „Тази сутрин в 07.30 ч. на спирката на хотел "Плиска" в посока Орлов мост се насочих към последната врата на автобуса, но шофьорът затвори вратата и аз се затичах към първата врата, която още беше отворена и като се качих, започна да се кара с мен и да ме обижда, че нямало да ми отваря всички врати, за да се кача. Аз се извиних, че не съм видяла дали после е отворил задната врата, защото нося очила и не виждам добре. Не е необходимо водачът да се отнася грубо с пътниците, защото от това колко пътници вози се формира заплатата му и ако не му харесва тази работа, може да я смени с друга, която да е подходяща за квалификацията му. Видях на автобуса, че има номер 3611, но регистрационния му номер не успях да видя. Това е автобус 604, а на вътрешната табела беше 384.“

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те хората във Варна, по злобно се зъбят. Кучетата не са проблем. Гагаузки селяни. Хората са за разчистване, не кучетата
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много животни, включително и кучетата, си имат лична територия, която маркират и ако навлезете в тази зона, която считат за лична и я бранят, понякога са агресивни и ви гонят от територията си, също кучетата лаят или нападат от страх или ако са били малтретирани от хора в миналото си! Кучетата не са виновни, а хората, че са ги изоставили.
18
11
 
4
 
! Отговори
Хората преди 6 месеца
масово не са запознати с психологията на кучетата и за това не могат да се оправят с тях. Не упреквам хората; само констатирам. Има конкретни действия, които могат да ви отърват дори и от най-злобните кучета. Освен това има и помощни средства - ***, спрейове и т.н.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Начи някой решил да си вземе куче, обаче разбрал, че животното иска грижа - и го изхвърлил на улицата. После я държавата, я общината му виновни. За най-сигурно - американците са виновни. Кат комшиите, дето си изхвърлят кошчето през терасата, пък после обвиняват общината, че било мръсно. Малко лична отговорност - и голяма част от проблемите в БГ ще се решат.
16
2
 
4
 
! Отговори
До анонимния преди 6 месеца
Варна е Монако в сравнение с твойту селу!
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То във Варна тъй става...
14
1
 
25
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
Много, ама много слаба държава! Този проблем не е само във Варна, а е национален проблем! 34 години само kлoyни ни управляват.
13
5
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 6 месеца
До Варна :И в София беше така, когато виетнамците бяха тук - кьораво куче нямаше по улиците, та даже и котки!
12
6
 
21
 
! Отговори
емигрант преди 6 месеца
Не се става европейска държава с тия по....ми..яр.и навсякъде!никъде в нормалните настрани го няма това!
11
3
 
8
 
! Отговори
Варненец преди 6 месеца
80-те години ...извинявам се.
10
4
 
20
 
! Отговори
Варненец преди 6 месеца
до 11 Нещо друго...при бай Тошо имаше много виетнамски работници във Варна 800те години и случайно ако изхвърлят собствениците на кучета някое куче на улицата и то става безследно изчезнало. Познай защо.
9
6
 
5
 
! Отговори
Отивай при психолог преди 6 месеца
До 5 Анонимен Ми нападат защото от левите партии 33 години бездействие, добре че десните поне приюти направиха и ги кастрираха. . . . Ляво, дясно, дясно, ляво - кой ти извади мозъка?
8
6
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
В умните страни тези се вкарват в приют и ако никой не ги вземе оттам за няколко дена се избиват. А някъде се избиват без приют. В бrpcтан се кастрират и обратно на улицата да тормозят хората...
7
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Браво" на кучетата!!! Барем някой най-накрая да обърне внимание. В България е съвсем нормално да умреш от нападения от бездомни учета И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА!!!!!!
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
хуманно умъртвяване и това е, щом държавата нищо не прави и парите за това се крадат!не може някакви по ми,;я р и да са по важни от хората!
5
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми нападат защото от левите партии 33 години бездействие, добре че десните поне приюти направиха и ги кастрираха.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Варна е град на пълен упадък... а кметът ще се бори за 4-ти мандат... Това ако не е абсурд кое е? Много от хората казват, че изобщо не ходил на работа.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато ви скачат бездомни кучета тръгвате с бягане срещу тях, ако няма кой да ви помогне. С бягане и крещене...."маййййка ви ще е....баааа....." Бъдете сигурни че ще ви помогне това. На мен поне 5-6 пъти ми е помагало.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А не, морската столица е перфектна! Тя даде на България възрожденското Коце и рома-лирик 100 Кила!
1
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не ти е чист косъмът, те усещат това.