Братът на патриарха: Не знам какво се случва с Неофит

Нито ми се обаждат, нито ми вдигат, каза той
Обновена: 30 ное 2023 13:56 | 30 ное 2023 13:47, Нели Христова
20
Братът на патриарха: Не знам какво се случва с Неофит
Снимка: БГНЕС

"Не знам какво се случва с брат ми. Нямам никаква връзка с него от поне един месец!". Това заяви притеснено доц. Димитър Димитров - брат на патриарх Неофит, по повод информацията, че духовният водач на православна България е приет в болница.

Патриарх Неофит е приет в болница с белодробно заболяване. Негово Светейшество е във Военномедицинска академия.

 "Звънях на телефона му, но никой не вдига. Нито ми се обаждат, нито ми вдигат", каза още Димитров пред "България днес".

"Патриархът е в добро състояние. Правят му оздравителни процедури. Не мога да кажа какво точно е заболяването му, но вероятно е някакъв вид усложнение след настинка. Тъй като ходи скоро до църквата "Света Марина" в Пловдив и имаше много ангажименти, Неофит настина, започна да се задъхва и вчера постъпи в болницата. Все пак годините оказват влияние. Ще му дадат антибиотици и ще се оправи. Очакваме до ден-два да го изпишат", заяви пред вестника Емил Маринов от протокол и връзки с обществеността на Светия синод.

"Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия Синод на БПЦ-БП", казаха от Светия Синод.

Това не е първият път, в който Неофит е в болница заради това заболяване. През септември миналата година отново бе приет за същото. Той от години страда от проблеми с белите дробове и паркинсонизъм, които от време на време се обострят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
фюуут! преди 4 месеца
До Абе:Може да е в Москва в някой санаториум.След случая с руската черква,Кирил го е привикал на "килимчето".В голяма тайна го държат.Секретност.Че то,за Людмила едно време нямаше такава конспирация бе.Да не го балсамират и да му строят мавзолей?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Властта на един духовен глава е огромна. Не я подценявайте хич и там има такива зловещи интриги, че свят ще ви се завие. Толко далеч е от духовното-власт и пари. Амин!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нарочно ли ги избират все стари и болни? Защото са амбицирани те самите да станат патриарси, а ако някой поживее като патриарх Максим, това ще е немислимо. Вижте колко папи са се сменили в историята. Интриги, интриги....
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
се пак годините оказват влияние. Ще му дадат антибиотици и ще се оправи)))Не може, антибиотици се изписват само ако човек е на смъртно легло.
8
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
Точно така! ДАЙТЕ МУ АНТИБИОТИЦИ, НАБЪРЗО ША ГО ОПРАВИТЕ :D
7
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой нормален човек го интересуват тия ...
6
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докато наричате един агент-доносник на комунистическата политическа полиция "светейшество" ще тънете в комунистическата клoaка и мизерия.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен,к.5 А ти кандидатствал ли си за агент на тайните служби на МВР? Щеше да бъдеш агент Иванов или агент Каишков и т.н. Кандидатствай и не завиждай на тези, които са избрани да бъдат агенти.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Госпожо Христова, от елементарно чувство за вежливост и уважение към Негово Светейшество Патриарх Неофит моожехте да спестите Паркинсона като заболяване. Като уважение към Н.Св. можехте да го титулувате така, както се казва на патриарх. Въпрос на първите 7 години и приличие пред публика и читателите.
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още колко публикации ще пуснете за агент Симеонов от зловещото 6-то управление на ДС?! Какво ни интересува, че не искал да вдига телефона на брат си?
2
6
 
5
 
! Отговори
алах да му помага , преди 4 месеца
утре изтича клиничната пътека и ще се прибере . те са по 5-6 дни . оздравял , неоздравял . Може в частна клиника или старчески дом да намери уединение .
1
6
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 4 месеца
Антибиотиците с електронна рецепта ли ще ги изпишат?

Спонсорирани публикации