Васил Михайлов: Боли ме, че България не може да си намери мястото и хората

Може и да не е 3 март, но трябва да измислим нещо, което да ни събира
158

"Един живот не е достатъчен да разбереш кой си и къде си сгрешил. Радвам се, че съм забравил някои неща, защото не се живее на стари години със спомени, които те пращат някъде", каза актьорът Васил Михайлов в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.  

Той сподели, че още като студент е играл във Военния театър. Гласът му обаче за малко да го прати в друга посока.

"Гласът тръгна още от училище, аз и един мой съученик пеехме бас в училищния хор. Заведоха ме при Стойко Диков, бях много зелен още. Дядо ми е пеел народни песни. Аз съм тракиец от Мараша, селото е между Арда и Марица", сподели Михайлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос какво е бъдещето на България, той отговори, че е оптимист, но му става тъжно, защото "младите бягат навън и им е много лесно, защото няма нещо, което да ги влече обратно. Животът навън е друг и те забравят откъде са дошли и какви са нашите традиции", добави актьорът.

По думите му на хората, които се занимават с изкуство, не им е мястото в политиката.

"Работата е изгнила отдавна. Избягах и не си взех заплатата. Щях да я дам за благотворителност", призна Михайлов.

Актьорът отбеляза, че не се дава на кого да е да прави филм за Ботев и Левски.

"В първия филм за Ботев играх поп Сава Катрафилов. На Ботев текстът е ясен: "Тръгнал съм да освобождавам този робски народ", посочи Михайлов.

За образа си на капитан Петко Войвода разказа, че е отишъл на градска среща пред паметника във Варна. Имало е около 8 хил. души, които са тръпнели в очакване да го видят.

"Не знаех, че вътре киното е вече пълно. Когато ги поканих да отидем отсреща в училището, извикаха: "Води ни!". Бяхме почти пред гражданска война. Вечерта, като се прибрахме, треперехме. Отидохме на бар и там никой не ни познаваше. Малък Петко плачеше и казваше: "Войводо, цяла Варна беше наша, а сега никой не ни знае", каза Михайлов.

Той призна, че една от най-големите, му болки е тази, че сме много разделени.

"Боли ме, че България не може да си намери мястото и хората, които да я управляват. Място има, но няма хора. Може и да не е 3 март, но трябва да измислим нещо, което да ни събира", заяви актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Васил Михайлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво. Един достоен българин. Но това е с Мижетурки
94
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин раздели България с безумната си агресивна войнствена политика , с която застрашава човечеството.-----////------ Какво ви е виновен Путин? Бойко Борисов раздели България, защото цялото му съществуване в политиката на демократична европейска България е чиста шизофрения. Полковник от милицията, разтривач на ушите на бай Тошо, разпределя еврофондове.... 15 години мазнещ се на Путин и дупещ се на Вучич и сега трябва да се върне на власт като АНТИПУТИНИСТ? Не всеки може да понесе това.
93
5
 
3
 
! Отговори
бг преди 1 месец
До Сата НАТОИстината намираме в Енциклопедиата на братя Данчови -Петко Киряков е войвода , който после минава на руска служба.Това обяснява неучастето му в Съединението и сръбско българската война.В последнат аучаства доброволноп Христо иванов големия съратник на Ливски вече на 56 години а Петко Киряков на 47 се гушка при младата си булка във Варна
92
0
 
13
 
! Отговори
бг преди 1 месец
Велик актьор! Играе с достойнство както положителни така и отрицателни герои
91
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Честит празник българи!
90
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с този празник, пишете с какво още ще помагаме на Окрайна
89
19
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Между другото, статията за Петко Войвода в Уикипедия е тотално манипулирана. Там просто е преразказана художествената измислица на комуниста Хайтов.
88
19
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Паметникът в Рим е български и няма общо с реалностите. Бай Петко Кирякооглу е изобразен като зрял мъж, за да заблуждава италианците, че е бил на годините на Гарибалди, чиста манипулация. Няма един документ, който да потвърждава участието на товарищ Кириакооглу при гарибалдийците. Двамата "лични приятели" не са си разменили нито едно писмо.
87
18
 
2
 
! Отговори
Сата Н преди 1 месец
А на какъв език са комуникирали двамата лични приятели - единият на 60, другият на 23? На турски? Или може би на гръцки? Какви чужди езици е знаел Петко Кириякооглу на 23 години, след като дотогава е бил селски труженик и малко нещо хайдутин из горите? И как става така двама човека на абсолютно различна възраст, нямащи общ език, срещали са се веднъж и са ЛИЧНИ ПРИЯТЕЛИ? И не са си разменили едно писмо след това... Докога с тьпотиите на руската пропаганда?
86
13
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Анонимен 130 Стига с тези посолства. Посолството ли ни казват за кого да гласуваме ? Те ли ни казаха да гласуваме за Слави или Възраждане ?Ние сме си виновни.
85
24
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Путин раздели България с безумната си агресивна войнствена политика , с която застрашава човечеството.Част от българите русофили му се кефят и подкрепят.Русофил да , всеки има право да хареса или не Русия. Но да си путинофил , това е самоубийство.Не може да си на страната на престъпник с международна заповед за арест.Разликата е огромна.
84
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/130 "Но как да е иначе като нищо не зависи от нас" - КАКВО искап да зависи? 85% гласувате за евроатлантизъм и си имате евроатлантически правителство. Всичко е точно според мен - не виждам за какво ревете.
83
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/119 "Кой те е излъгал, че държавния празник е за почит на руснаците?" - а за колаборационистите от Одеса до Самара, дет са помагали на руснаците на Шипка ли е?
82
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мното точно казано! Но как да е иначе като нищо не зависи от нас? Нас където ни турят от посолството и каквито хора ни монтират и ние йес, йес сър! Един подчинен изцяло зависим народ няма свое място и свои хора, а е на обществено разположение.
81
2
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
България - това са хората. А хората си намериха Тиквата. Факт.
80
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя дрът комунист, пребоядисал се на гербаджия, като казва Освобождение, защо не казва кой ни е освободил и от кого?
79
1
 
22
 
! Отговори
Шебек преди 1 месец
България не е виновна, първо хората да намерят място в сърцето си за нея.... Тя винаги ще ги приеме !
78
2
 
15
 
! Отговори
Бай Ганя преди 1 месец
Капитане , Петко войвода! Ной българите НИВГА няма да се оправим...защото ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ПРЕЦАКА ДРУГАРЧЕТО СИ..И ЗАТОВА ВСИЧКИ СМЕ ПРЕЦАКАНИ!! Нас все някой ( някое посолство) ни оправя...Нар дени в един огромен кръг взаимно се клецаме..всеки клеца тоз пред него, но и него го клеца някой отзадя...
77
23
 
8
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
България отдавна си е намерила мястото, но явно сте изпуснал този момент:)))
76
5
 
7
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
А бре сата нато,кви ги плещиш бре,я си пий хапчетата.