Чака се ръст на туристите до 15%, чадър или шезлонг до 10 лв.

Догодина плажовете ни трябва да са достъпни за хора с увреждания
Обновена: 30 май 2024 15:00 | 30 май 2024 15:00, Анисия Иванова
25

На 1 юни официално откриват плажния сезон у нас. На плаж "Хармани" в Созопол вече са поставени чадърите и шезлонгите, има и туристи. От Асоциацията на концесионерите увериха, че през този сезон няма да има увеличение на цените на плажните принадлежности, а до една година всички плажове у нас трябва да бъдат достъпни за хора с увреждания.

"В срока на концесията ние нямаме право да променяме цените на чадърите и шезлонгите. Те остават същите като предходните сезони. Цените варират в рамките от 6 до 10 лв. по различните плажове", заяви представителят на Асоциацията на концесионерите на морски плажове Кирил Спасов.

Според промените в Закона за Черноморското крайбрежие до една година българските плажове трябва да бъдат достъпни за хора с увреждания. Беше направена демонстрация с така наречените плаващи шезлонги. Проблемът с недостига на спасителите обаче остава, особено за месеците юли и август.

"Трябват не по-малко от 4000-4500, които да покрият нуждите за спасители, освен на плувните басейни и на черноморските ни плажове. Ако ги разбием басейн и море - около 1500-1600 всяка година са нужни да покрият минималните ни нужди по черноморските ни плажове", сподели управителят на спасителна служба Иван Георгиев.

През този летен сезон концесионерите ще работят по старата наредба за водноспасителната дейност. Въпреки всички проблеми, от бранша очакват добър сезон и ръст на туристите между 10 и 15%.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А СЕ ГРЪМНАТ МУТРИТЕ
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе,една порция картофи и една бира е 20 лв на слънчев бряг ,един хамбургер 25 ле )))
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
лажа те на снимката туристи 0
15
0
 
8
 
! Отговори
Иван Анисий преди 1 месец
Бухахахахахаха, поздрави от Мартиника :)
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно ще се увеличат групите на социалнослабите пияндурници от Великобритания, Полша и Германия. Читавия турист няма да дойде на нашето море, включае и българския. Българина работи за 1000 на месец, но ще отиде в Гърция за 7 дни и ще пръсне 3000, а тука ше дойдат наркоманите от гетата на Лондон за 200 паунда и най-големия разход ще му е дрогата ако не е включена в олинклузива ...
13
1
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Ехеее а за тези с три деца? Никакъв шанс за чадър в коплект с два шезлонга и 2 шалтета. Махайте концесиите и спасителите за да имат туризъм а и раждаемост!
12
1
 
23
 
! Отговори
Ивза преди 1 месец
Като гледам снимките без пари да ме заведат,ще избягам.Не ми се иска да бъда копърка в консерва.Ако някой си мисли,че си ппочива в такава атмосфера....е,здраве му кажи.
11
0
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Нали щяха да фалират или нещо бъркам :))))
10
2
 
14
 
! Отговори
Vasko преди 1 месец
Пълни глупости!
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе ръст! От Украинци на аванта. Други няма да видите по фекаломорието.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз мога ли да работя с български в Ънглия и бившата им колония Индия с български? ми не ми тогава и те да научат български за да работят тук, а това, че някакви евротлантици искат да си шлаят килотите безвизово си е техен проблем, тук е България не Индия
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Гърция пак плащаш , ама имаш напитки . Затова , пак в Гърция !
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5 Така трябва да бъде и мутрите в МВР трябва да ни пазят другото е измама за бунаци.
5
1
 
21
 
! Отговори
Никога на БГ черномо преди 1 месец
Има да чакат. Ние вече от около 10 години ходим навсякъде, но не и на черноморието. 1 ст. няма да получат от мен и семейството ми тези хотелиерчета, ресторантьорчета и концесионерчета. Да чакат германските баби, които не харчат нищо извън това което вече са си платили и пияните англичани, които само поразии правят. Като им потрошат стаите в хотела и се изходят в центъра на хола ще им се зарадват хотелиерчетата.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито чадър нито мадър не плащам,едно време морето беше народно,опъваш кърпите,дюшека и се печеш.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже няма да има мобилизация, както няма и увеличение на тока, струва ми се, че ръста на туристите рязко ще намалее. Виж украинки може да има. И млади украинци, захистници на Зеленски, които не бързат за отбраната на отечеството.
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отиваш на плажа и за четиричленно семейство приготвяш 100лв за шезлонги и чадъри. Вие добре ли сте с главата?
1
1
 
38
 
! Отговори
Ама верно ли? преди 1 месец
Какъв добър сезон, бе клоуни? Нито персонал ще има, нито туристи ще има! Тук-там някой заблуден ако дойде, и той ще ви е много! Но понеже сте големи ербапи и велики бизнесмени, гърчете се сега! Много ми е кеф да чета небивалици!