До върха на кариерата в Азия и след това обратно в България

Десислава Николова в новия епизод на “Завърналите се”
30 май 2024 19:15, Инна Ангелова
17

В поредицата “Завирналите се” Петя Кертикова представя Десислава Николова. Историята е на жена, успяла в ITсферата в далечна Азия, но повратна точка в живота ѝ я кара да се върне в родината.

Деси е IT експерт и водена от любопитство защо компанията, за която работи губи пари, заминава за Азия. След инцидент, при който чупи и двете си ръце следва кошмарна операция. След това Деси се прибира обратно в България. Но не е удовлетворена, защото има чувство, че нещо не е довършила.

Така заминава отново за Хонконг. Остава 4 години, по време на които става свидетел на големите продемократични протести, при които стотици изчезват безследно. По това време приоритетите на българката се променят коренно.

"Върна ме чувството за дом, чувството за това, че си тежиш на мястото и спокойствието. Там е безкрайна динамика - освен влага, топлина и много различен климат, водят много забързан начин на живот и има много стрес, защото трябва да се адаптираш и да се приспособиш към една среда, която е много различна", разказва Деси.

Преди да замине за далечна Азия, Деси завършва Софийска математическа гимназия. След това учи в Техническия университет, но чувства, че там не е нейното място. Насочва към IT сферата още през 2004 година. След 8 години в международна фирма в сферата, доказала уменията си, заминава в Азия през 2015 година.

През 2017 пътищата на съдбата пак е водят към Хонконг, този път на далеч по висока позиция. Става мениджър на екипи, съставени главно от мъже мюсюлмани.

Днес от чисто любопитство Деси учи връзки с обществеността в Софийския университет. Преминала през какво ли не, Деси казва, че е постигнала най-важното в живота си. Доказала се е и вече е намерила спокойствието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: АзияTVХонконгIT
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До Анонимен: Мислимантите в Индия, дето уж били малка част според тебе, са над 10%. Демек над 100 милиона.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо не се разбира какво толкова е станало, освен, че е отишла, върнала се е и пак е отишла и пак се е върнала. Такъв е животът. Е и?
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 12 - Ти колко пъти си бил в Хонк Конг? Или в Индия? Много малка част от населениет на Индия е мюсюлманско. Населението на Пакистан, което е бивша територия на Индиия е мюсюлманско, но те са отделна държава от края на 40те г на миналия век. Не ти е много ясна географията и историята а и явно нямаш много лични наблюения за света. По-добре замълчи.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джеси ти ли си? Пак пишеш статуй сам за себе си, ама свиняяяята лебед нема стани...
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Byahahah истории под шопковият храст за Деси-та...Бааааси пропаднали*те джур*наля?
12
2
 
3
 
! Отговори
До Lora преди 1 месец
Лорче, пак ставаш за смях. Има и много индийци, а 50% от населението на Индия е мюсюлманско. Моля те, недей да пишеш повече. Смешна си с незнанието си, и не е нужно да ми препечатваш информация от Уикипедия.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗавИрналите се? Какво е това да си се завИрнал? Сериозно, можете ли да напишете поне една статия без да се оплескате още в заглавието или в първото изречение?
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така и не рабрах кво е праила, де е одила и що са е върнала.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо се пише "ХонГконг" или "ХонГ Конг" какъв е тоя хонконк не знам.
8
2
 
1
 
! Отговори
Lora преди 1 месец
До 4 87 % от индонезийците са мюсюлмани, т.е не всички. В Хонк Конг индонезийците са под 2 % от население от 7,5 милиона, съставено от над 90 % китайци. Вероятоста да попадне на голям IT екипи съставени от мюсюлмани мъже е много малка.
7
2
 
5
 
! Отговори
Смешно преди 1 месец
Замълчете. Харесала подрязани перчеми, програмата и дошла в повече и беж обратно при главичките с якички. IT? Да бе! Какво докара в бюджета на БГ то? Аауййй!
6
3
 
6
 
! Отговори
ъъъъъъъъъ преди 1 месец
преуспяла ,,,,,, хаха , айде по сериозно ! събрала ли е поне пари да си купи апартамент или къщичка на село :) върнала се щото времето не и харесвало и живота бил забързан,,,,,,верно ли бе :)
5
5
 
2
 
! Отговори
До пепи преди 1 месец
Завистта ще те изяде и ще умреш от рак.
4
0
 
7
 
! Отговори
До Lora преди 1 месец
Лорче, ставаш за смях Индонезия е най-голямата мюсюлманска държава. Всички са мюсюлмани там.
3
3
 
4
 
! Отговори
Lora преди 1 месец
Къде в Хонк Конг има толкова мюсюлмани, та чак цели екипи от мъже мюсюлмани е управлявало наето момиче. Има малко индонезийци ама те не всички са мюсюлмани. Китайците са християни и будисти. Нещо се е объркала Деси.
2
2
 
16
 
! Отговори
пепи преди 1 месец
Върха на кариерата - мениджър на чужденци . Тоест преводачка . Също правила хубави кафета и не била конфликтна . Това ли е върха на кариерата. Че то управител в Лидл Пазарджик управлява повече хора .
1
0
 
12
 
! Отговори
Аман от евроатланти преди 1 месец
Остава 4 години, по време на които става свидетел на големите продемократични протести, при които стотици изчезват безследно. > Много беше важно да се спомене, че много хора били изчезнали безследно, макар да нямаш доказателства за това. Нали така, Деси?