Край на вечните кандидати за книжка: 4 изпита за 6 месеца

При провал на всички неуспелият шофьор започва курса отначало
Обновена: 30 май 2024 13:25 | 30 май 2024 13:25, Петър Бойчев
44
Край на вечните кандидати за книжка: 4 изпита за 6 месеца
Снимка Пиксабей

Ще бъде сложен таван на изпитите за шофьорска книжка. Когато се явяваш безкрай, очевидно има проблем при подготовката. Това каза служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на участието си в дискусия, посветена на безопасността на движението по пътищата, предаде БТА.

Подготвяната промяна предвижда кандидатите за книжка да се явяват максимум четири пъти за шест месеца. Ако и четвъртият път е неуспешен, се връщат в курса отначало, посочи министърът.

Стараем се да облекчим административната тежест, основно към учебните центрове и да преминем към дигитализация. Отпадат хартиените учебни картони и дневници. Ще бъде изградена електронна система, която ще съхранява цялата документация, каза още Георги Гвоздейков.

Министърът на транспорта посочи, че ще бъдат затегнати и мерките при проверката на техническата изправност на автомобилите. Гвоздейков обясни, че данните от всеки измервателен уред ще бъдат предавани в реално време в автомобилната администрация, за да може технически неизправни автомобили да не могат да минават преглед.

Крайно време е да си признаем, че трябва да спрем да говорим по темата как да постигнем високи резултати в пътната безопасност, а да действаме. Да спрем да обвиняваме институциите, че не си вършат работата и няма ефективни закони, защото не е така. Нашето общество не иска да си признае, че основният ангажимент за повишаването на пътната безопасност е на хората, на участниците в движението, посочи той.

Трябва да започнем решаването на проблема още на ниво възпитание на нашите деца - в дома, в училище, в университета. Автомобилите са част от нашето ежедневие. За да постигнем "Визия нула", която търсим в пътната безопасност, трябва да си признаем грешките, каза още Георги Гвоздейков.

В дискусията участват представители на институциите, ангажирани с темата на пътната безопасност, автомобилни инструктори, подготвящи кандидат-шофьорите, както и родители и близки на загинали при произшествия на пътя.

Красимир Георгиев, автомобилен инструктор, призова представителите на институциите за конкретни действия и мерки за затягане на контрола при подготовката на водачите, както и за мерки срещу нарушителите на пътя. Той посочи за пример Франция, където, по думите му, автошколите са общо около 150, а в България са около 1000.

Близки на загинали при пътни инциденти също призоваха институциите за конкретни действия, а не за назидателно говорене. Според много от участниците в дискусията основните проблеми в пътната безопасност са високата скорост, употребата на алкохол и наркотици от някои водачи, както и недостатъчният контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: изпиткнижкашофьор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
Хахахаха!!! Как се стимулирала корупцията...? Бананова територия на мафията, населявана от полу-хора!
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знае ли някой този Пиронков какво образУвание има та си измисля невероятно ъпи предложения? Те са всъщност на новоназначения шеф на Автомобилната администрация, който доскоро си беше обикновен полицай и като всеки такъв не се отличава с много мозък.
31
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Знау л някой този Пиронков какво образУвание има та си измисля невероятно тлъпи предложения? Те са всъщност на новоназначения шеф на Автомоблнта администрация, който доскоро си беше обикновен полицай и като всеки такъв не се отлшчв с много мозък.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-безопасно и здравословно е изобщо да не караш автомобил.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле, като мета тук какви Жениали сте българите ако не съм живял там щях да се объркам.Само че !! съм роден и израснал в София, шофирам от 18 годишна възраст, книжката си взех от първи изпит и не карам всеки Божи ден без да ми е професия. Мога с абсолютна сигурност да заявя че 95% от шАфьорите там НЕ СТАВАТ.Толкова с претенциите. В Западна Европа 50% са на този хал. Всъщност в последно време виждам доста индивиди в Европа вкл Бг които не могат да пазят равновесие като ходят та какво ли остана
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То изнудването почва още от курса, тука момче още едни 15 часа са ти нужни, аз веднага се усетих и се съгласих само на 5 още и си взех изпита от първия път без да съм карал кола и да съм решавал листовки преди това.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не бе не куца подготовката,при 4 късания за 6 месеца явно куца умствния капацитет на курсистите. 4 пъти не можеш да изкараш,нямаш право на повече опити защото явно не ставаш, толкова.
26
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Страхотен нов лост за изнудване на курсистите да си платят изпита. Браво!
25
1
 
3
 
! Отговори
До чиновник преди 1 месец
Така е, шофьорите в България са все интелектуалци с коефициент на интелигентност от 140 нагоре.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И снимката няма нищо общо
23
0
 
7
 
! Отговори
хммм преди 1 месец
Какво общо има заглавието с написаното? Все още може човек да кандидатства вечно, просто периода на чакане се удължава? Авторските ви статии си личат веднага!
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абре я идете по селата да видите как братята ромале-джамале карат жигули, астри и голфчета пияннни и без книжка, а за данък, застраховка и ГТП и дума да не става!!! На тях им е позволено нали, както могат да се размножават на 14г.щото това било "особеност на етноса" нали?!? Aсанчo няма завършен 4ти клас, ама си прави деца, беpe си тухли,кара без книжка, ама няма проблем, а ако мен ме снимат с 50км/ч над ограничението ми взимат книжката!!!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато липсват конкретни умения, каквото и да наложат, много трудно ще произведат шофьор. Има много хора, които хабер си нямат от физика, нямат никакъв усет за автомобила, нямат пространствена ориентация. Много от тях, а и не само те, казват - а, аз редовно я жуля и удрям колата, ама това са ламарини, здраве да е. Други пък имат работа и нямат време да пазят тоя или оня, като се чукнат, има застрахователи, има сервизи. Е, 'айде опази себе си или колата си от такива...
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Роми и Кифли , не се отнася , нЪл така !?
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Късат те нарочно, за да може да си платиш за поправка.В Сащ този изпит се взема от първия път
18
1
 
14
 
! Отговори
ало днесааа преди 1 месец
от реклами не може да се прочете никоя статия бе !!!!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Роми са освободени от книшки, че са бедни
16
1
 
14
 
! Отговори
Фибуначи преди 1 месец
Само да попитам как се завършва средно без да можеш да кажеш изречение с поне една правилна дума в него. " Като бос си сулйо, ваше сулейбосове ли работят, всочко иска да прай кадро с файтон той само ние има златен, като бос "- Български абютрент 21 век...
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С такава инструкторка - не мож изкара изпита )))
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На снимката мъжът ли е изпитващия?