Лекари спасиха неродени бебета-близнаци

Спасените бебета в момента са в неонатологията
10 юли 2024 15:21, Инна Ангелова
9
Лекари спасиха неродени бебета-близнаци
Снимка: БГНЕС

В България се осъществи първата вътреутробна операция на еднояйчни тризнаци. Заради усложнения при едно от бебетата е имало опасност всичките да загинат. Това е довело до намеса от страна на фетални хирурзи, които чрез интервенция в корема на майката, успяват да спасят две бебета.

Лекарите споделят, че бременност с еднояйчни тризнаци се среща изключително рядко. В Търговище дори посъветвали семейството да я прекрати, защото е рискова. В "Майчин дом" дали надежда, че две от децата имат шанс за живот и свързали семейството с фетален хирург от частна болница. Там направили спешна вътреутробна операция, която спасила двете момичета. Те се родили преждевременно в "Майчин дом" и още са в неонатологията.

"Имахме за цел да дадем шанс на двете бебета, които бяха в добро състояние за разлика от третото бебе, за това при разделянето на плацентата всяко от тях да се чувства добре", каза доц. Петя Чавеева - фетален хирург, съобщава БНТ.

"Неонатолозите на "Майчин дом" са върхови професионалисти и съумяха да стабилизират двете бебета, които са в прекрасно състояние. Имаме щастливи родители", каза проф. Иван Костов - директор на СБАЛАГ "Майчин дом".

"Благодаря на проф. Костов и доц. Чавеева, че ни вдъхнаха надежда, когато нямаше такава, и ни дадоха сила да продължим напред", каза Бедрие Реджебова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Страната
Историк: Община Карлово скри османския архив на Левски
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Да са живи и здрави. Загубили са едно, но са им останали две. Тъй че с радост да си ги гледат. Българите не раждат, защото все са нещастни и не искат да доведат още нещастници на този свят. И това ще затрие българския етнос. Трябва детските надбавки да са във вид на данъчни облекчения. Каквой туй една да снася всяка година и да получава на ръка без да си мръдне пръста, а детето на тези, които работят и плащат данъци да няма право, защото е от "богати родители"?
8
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 3 дни
До да - Раждаме, но само толкова, колкото можем да изхраним със свои сили и се стараем да ги изучим и възпитаме. Възможно е и Бедрие да е такава майка, но данъкоплатците са в паника от развъждането на едни, които имат други критерии. Затова се питат тази съпружеска двойка от този контингент ли е или не е?
7
0
 
4
 
! Отговори
До Да преди 3 дни
"че какво ви пречи Бедрие раждайте и вие" -------------- Ми раждаме, ама сами си издържаме децата. Бедриетата ни пречат, щото паразитират на гърбовете ни. Нацвъкала 5-6 деца и чака помощи от "държавата", демек от нас. А ние работим, за да издържаме "самотни майки" като нея, освен нашите собствени деца. Пък тя през това време играе кючеци и в свободното си време тича до банкомата за детски и социални.
6
0
 
0
 
! Отговори
Много неграмотно преди 3 дни
Стъкмена информация. Иначе, браво на докторите!
5
4
 
2
 
! Отговори
да преди 4 дни
че какво ви пречи Бедрие раждайте и вие
4
0
 
4
 
! Отговори
да преди 4 дни
браво на докторите
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Новородени сигурно искате да пишете, не - неродени, ох, няма край журналистическата неграмотност
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да са живи и здрави бебетата, ама майката Бедрие колко деца има досега и колко още възнамерява да има? Колко социални помощи получава и колко трудав стаж има? Питам, щото данъци плащам.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да са им живи и здрави!