Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена

Решението е взето от австралийския министър на емиграцията
Обновена: 14 яну 2022 10:43 | 14 яну 2022 09:12, Елка Василева
426
Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена
Снимка: архив, БГНЕС

Тенисистът номер едно в света Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Решението за това е взето от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук.

Визата на Джокович е отменена. „Отказът се основава на това, че решението е от обществен интерес“, каза министър Хоук, цитиран от медиите в Австралия.

Още по темата

Последната капка, която е преляла чашата /за решението на австралийския министър/, е било съобщението на Джокович в Инстаграм от тази сутрин, в което той признава, че през декември е отишъл на насроченото интервю с френски журналисти, знаейки, че е заразен с COVID-19, пише сръбската преса.

Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Все още не е ясно дали той ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

По-рано самият Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус, припомня bTV.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни размисъл министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация с теста на сърбина. При проверка той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
22
 
14
 
! Отговори
Рафа П-дал преди 2 години
не защитавам никого, но кенгурата много добре знаеха какъв му е ваксинационният статус, след като са му издали разрешение с основание "медицинско изключение"... просто си направиха ПиАр с него... бивши англосаксонски затворници, сър!
299
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да доложа на австралийските власти . Арестувайте ме , престъпник съм . Бях болен от ковид , лежа си вкъщи , лошо болен . На вратата се звъни , слагам маска и отворих , беше комшийката под нас . Говорих с нея от поне 1,5 метра , даже два . С маска . Престъпник съм , 20 години каторга в Австралия , там са правоверни , ще ме оправят , кога тръгва кораба . За капитан поне ще ме вземат ли , ще ги закарам до там , и преди съм го правил.
298
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги едни хора са по специални от други хора и винаги е било така. Ако Джокович беше американец например, нищо от това нямаше да се случи, независимо какво е направил или не е направил.
297
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много грешки му се събраха на този,а и да знаеш, че си Ковид и да се срещаш с хора, е престъпление. Какво значи, бях с маска и на разстояние?
296
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво, положителен тест на 16 ти декември. Разболял ли се е? Не. Болен ли е сега? Не. Сега положителни ли са му тестовете? Не. Тогава за какво ще му забранявате да играе? Нали не били на 100% верни тея тестове. Нали ваксините не пазели на 100%. Какво се оказва? Оказва се, че като ти е отрицателен теста ти викат как ти може и да си болен, но като ти е положителен ти задължително си болен и си враг за обществото. Независимо, че човека си е здрав и прав.
295
13
 
25
 
! Отговори
Бочкович преди 2 години
Стотици лодки с нелегални имигранти шарят по южната им граница,но Джокович е мега опасен биотерорист ,аре нема нужда
294
9
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Гледам тука феновете на нео либералния режим вече са осъдили Джокович и искат екстрадация. Момент малко уважаеми демократи - не беше ли това ролята на съда в демократичното общество? Нали така ни разправят - има съд и просто изпълняваш решенията. Това ислямска държава ли е, че вожда прави обратното на това което е решил съда?? Ще ви кажа едно - явно вскички хора харесват режим и тоталитаризъм, стига това да е ТЕХНИЯ режим и тоталитаризъм. В тоя ред на мисли - кво му беше лошото на Тошо?
293
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сръбския тарикат го изплющяха :)
292
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Един Българин пита Какво щеше да стане, ако Джокович беше черен или евреин? .......... същото какво стана и с некъв миризлив сърбин.
291
8
 
10
 
! Отговори
Ооо преди 2 години
Ако Джокович беше еврейче на кенгурата в Австралия щеше да им се стъжни НО ..........дори и СЗО призна че тези ваксини не работят и ще измислят нова ....................
290
14
 
24
 
! Отговори
Joko преди 2 години
какво има да си чешете езиците. Австралийците са въвели правила. Хубави или лоши трябва да се спазват. За съжаление Ноле със своите действия се принизи от световен авторитет в спорта, до обикновен селски тарикат. Каквото човек си направи сам, никой не може да му го направи 1
289
17
 
15
 
! Отговори
ОПА преди 2 години
Англосанксонски-кенгурови номера---един велик тенисист е отсранен с цел да останат посредствени спортисти--американски и австралииски--пълен цирк и простащина
288
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия е богата , защото са 30 милиона и изкопаха ресурс на един континент за 100 г, който в Европа беше копан 10000 години. Целият бизнес на Австралия е да товарят руди и природни ресурси на кораби за Китай , а там вдичко става на краен продукт. Истинските научни постижения не са в Австралия. Толкова за тях. А поведението им не се различава от това на талибан , щом го пише в закона ( корана ) ще падат глави. За справка и шейховете са богати по същите причини,що не станете кабриолети всички
287
17
 
27
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
Най-много ме кефи как единствения неваксиниран (Джокович) бил опасен за здравето на всички останали ваксинирани ... :D
286
16
 
20
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До denko - на кое точно брависваш? На това, че откровено излъга ли? Като е толкова принципен, чии го дири в Австралия? Казва направо - аз съм антиваксър и борец срещу глобализма! А не почва типичната сръбска партизанщина, с идеята, че понеже е богат и известен ще мине номера. Кариерата - според правилата. Не може 99% от тенисистите да спазват правилата и сал "великия" сръпски тарикат да е най отгоре!
285
7
 
8
 
! Отговори
До 292 преди 2 години
Баж Австралийските политици не ги хвали, идват им избори и си правят циркове за да ги преизберат
284
15
 
14
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
Евала на Ноле! Ковидоробите газ п*каят, че все още има хора с НЕстадно мислене! :D Иначе Джоката може би трябваше да си пие питието на някой остров, вместо да се занимава с тия циркаджии, ама нейсе - така е решил, така е направил. Ако бях на негово място, щях да ги "благословя" с една люта балканска и да си гледам семейството.
283
7
 
14
 
! Отговори
До 303 преди 2 години
30 М . които двуличните им политици ги превърнаха в затворници/ всъщност нищо различно от историята на този остров/ и бяха изоставени безмилостно на произвола без право да се приберат в страната си дори за 1 година! Мерси от страната ви. А Джокович е Поканен да играе и удобрен . Но пак тези политици алчни за парите от турнира , но страхуващи се от гнева на хората правят циркове. СРАМ
282
3
 
6
 
! Отговори
Миро преди 2 години
До Един Българин пита ....Щяха да го изгонят още на 1 -я ден. Сега разбра ... или?
281
9
 
11
 
! Отговори
до гАзомер преди 2 години
Ама ти сериозно ли си мислиш (с овчия си мозък ), че някой си се мъчи да спре "пандемията".Този някой ако искаше да я спре , нямаше цяла година да плюе и да не регистрира руската и китайската ваксини . Точно тогава ми се изясни , че кризата е политическа а не здравна.Така ,че с удоволствие пожелавам на всички австралийци и евроамериканци , които са приели хомота , да продължават да им бъркат из дупките .