Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена

Решението е взето от австралийския министър на емиграцията
Обновена: 14 яну 2022 10:43 | 14 яну 2022 09:12, Елка Василева
426
Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена
Снимка: архив, БГНЕС

Тенисистът номер едно в света Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Решението за това е взето от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук.

Визата на Джокович е отменена. „Отказът се основава на това, че решението е от обществен интерес“, каза министър Хоук, цитиран от медиите в Австралия.

Още по темата

Последната капка, която е преляла чашата /за решението на австралийския министър/, е било съобщението на Джокович в Инстаграм от тази сутрин, в което той признава, че през декември е отишъл на насроченото интервю с френски журналисти, знаейки, че е заразен с COVID-19, пише сръбската преса.

Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Все още не е ясно дали той ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

По-рано самият Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус, припомня bTV.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни размисъл министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация с теста на сърбина. При проверка той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздравления за Австралия, така се прави! Не може Джако да е по-голям от 30М човека. Сорри, добър спортист, но на грешното място с грешният майндсет.
279
5
 
19
 
! Отговори
Един Българин пита преди 2 години
Какво щеше да стане, ако Джокович беше черен или евреин?
278
5
 
7
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Джокович следва да заведе иск пред архиепископ Хайгазун Наджарян.
277
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това напомня на всички нас , защо пасивно , но решително сме срещу всички безумия с експерименталните субстанции.
276
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 298 - абе май тези с месианските комплекси сте повече.
275
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук само зомбита със Стокхолмски синдром пишат.
274
9
 
20
 
! Отговори
гАзомер преди 2 години
До Лицемер - нека си го кажем - има една малка група от много глупави и нахални хора, които смятат, че целия свят трябва да им играе по свирката, само защото искат да е тяхното. И докато целия свят се опитва да се справи с пандемията, тази групичка е изкупила всички мегафони от магазините и крещи как няма пандемия, и прави всичко възможно, за да пречи на целия останал свят.
273
13
 
12
 
! Отговори
Лицемер преди 2 години
Нека си го кажем - наглосаксонския свят е впрегнал задружно усилия в защитаване на про-вакс лобито и бизнеса си с ваксини, маски, зелени сертификати и прочие ***!
272
11
 
15
 
! Отговори
хъхъхъхъ преди 2 години
До Анти Тяло - Джокович се сблъска ЗА ПЪРВИ ПЪТ с резултатите от собствената си наглост и простотия. Просто досега си мислеше, че може да прави, каквото си иска. Сега изведнъж се изненада, че законите важали и за него, но още не може да го осъзнае и е в стадия на отричането. А хората около него - особено баща му - понеже са същите, продължават да му нареждат колко е велик и как е прав, а целият свят е лош и греши. Затова и продължава да се пъне, ама не му се получава.
271
10
 
14
 
! Отговори
Един пробит долар преди 2 години
Ааамии не, смятам че достойните хора признават истината и защитават правата, а не бодат и затварят народа си като стадо овце. Ама какво да очакваш от бивши английски затворници отнели земите, свободата и живота на местгните аборигени. Австралазия е рай за либертарианци, хора от дъгата и пример за страна с фалшива усмивка пред света, докато шпионират и малтретират гражданите си, както и обират отчаяните имигранти с прескъпите си визови програми, робски труд, прескъпи бараки и т.н. Евала на Джоко!
270
5
 
14
 
! Отговори
Престарял емигрант преди 2 години
Балканецът си знае.....,,Кой бе....Ти знаеш ли кой съм"????Е....сега разбра, че някои не си поплюват. КРАЙ с кариерата на НОВАК. СЕГА всички рекламни фирми ще се откажат от него.А това са сериозни пари...Питайте онази хубавица екс -гаджето на Гришо -рускинята Та те така. ,,УМ робува, ум царува,ум патки пасе".Ще ми се и нашите *** политици да го разберат това, но едва ли.....!!!
269
11
 
26
 
! Отговори
поведение преди 2 години
Защо някой от нашите политици не възприеме такова поведение, като на австралийците. Браво. Хора с достойнство и закони.
268
9
 
26
 
! Отговори
тук на преди 2 години
балканите какво значение има декларация с невярно садържание? Па да излъжеш, ко толкова? Да се правиш на ударен, че не си разбрал, че си се объркал, че си пропуснал без да искаш нещо...може, ама другаде не върви . Дребни Андрешковски тарикатщини , как се пее в една песен -балкански ген
267
4
 
9
 
! Отговори
защо преди 2 години
"Сам срещу всички и никой не го подкрепи""denko", сам си го писал. Това "никой" нищо ли не ти говори?
266
10
 
22
 
! Отговори
Злобар преди 2 години
Още от самото начало бе предрешено и той трябваше с гордо изправена глава да им тегли една м айна и да се върне обратно . Но той предпочете като най-долна мижи турка и отр епка да им чака решенията които даже и най непросветенят знаеше какви ще бъдат . Сега като про пикан пун дяк се връща . Бях му фен но не мисля че отсега нататък ще бъда , а и съм сигурен че с постъпката си унижи и други свои фенове .
265
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега Джокович загуби 14 милиона долара. Това е паричната оценка на поведението му.
264
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писаха, че и спонсорите му се отказват от него и сега ще губи милиони.
263
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сръбската пpостотия трябва да се наказва.
262
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжец, измамник и заразявал околните, ако PCR теста му не е фалшив. Прекалено дълго го търпяха.
261
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време беше. Защо не го върнаха с обратния полет, когато кацна в Австралия?!