Кралицата, която ще липсва в Сочи

Женските ски ще търсят своята нова звезда в отсъствието на Линдзи Вон
17 яну 2014 21:22, Красимир Ангелов
15

Миговете на победата. Снимка: Reuters

Погледите на всички фенове на зимните спортове вече са отправени към руския зимен курорт Сочи, където от 7 до 23 февруари ще се проведат Двадесет и вторите зимни олимпийски игри.

След края на игрите снежните спортове ще имат своите нови герои, но отсега изглежда ясен отсъстващ №1 – кралицата на алпийските ски Линдзи Вон.

Олимпийската шампионка в спускането от Ванкувър 2010 ще пропусне най-важната надпревара в зимните спортове заради нова контузия. "Съкрушена съм да обявя, че няма да мога да се състезавам в Сочи. Направих всичко по силите си да заздравя коляното си, без външни кръстни връзки, но накрая трябваше да приема, че коляното ми просто не е достатъчно стабилно, за да се състезавам на такова ниво“, написа преди дни Вон в своя профил във Facebook.

Последната година бе изключително трудна за американката. Линдзи се контузи тежко на Световното първенство миналия февруари, когато скъса кръстни връзки.

Тя се завърна на пистата през август, но след това отново получи частично скъсване на връзките през ноември по време на тренировка. Тя пак стъпи на пистата през декември, но не успя да завърши състезанието във Вал д`Изер, когато получи нова травма.

"Скоро ще се оперирам отново, за да съм готова за Световното първенство, което ще е у дома през февруари догодина. Позитивното е, че това освобождава едно място за някой от моите съотборници, за да са борят за златото. Благодаря на всички за обичта и подкрепата", заяви още именитата скиорка.

Линдзи Вон е олимпийска шампионка в спускането от Ванкувър, когато взе и още един медал  - бронз в Супер-гигантския слалом. Американката е и двукратна световна шампионка от Вал д'Изер 2009, както и четирикратна носителка на Световната купа (2008, 2009, 2010, 2012).

В своята кариера тя има 59 победи за Световната купа и общо 103 подиума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Добре е, че не си излекувала контузията щото на участниците в Сочи, контузиите може да се окаже, че са нелечими!!!!!
9
1
 
8
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
уудс ще е доволен ще има яко кавали
8
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 10 години
А мама прихвана морбус Паджет от неизвестен приносител!:)))))))))))))))))))))00
7
3
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
А пък мама ми продаде австрийските кънки на Денкова и сега Денкова гледа едно еврейско епилептиче, а Ставийски се крие от правосъдието, защото уби двама човека докато караше пиян.:)
6
3
 
18
 
! Отговори
Х преди 10 години
До Анонимен, какво имаш предвид с това за "Химията"? Тя не се състезава поради контузии.
5
5
 
1
 
! Отговори
брадваро преди 10 години
така ли стана:))к'о ша праим след сцената? пак така? :))
4
14
 
13
 
! Отговори
дядо кольо 95 годише преди 10 години
ЦМВИЛИЗОВАНИТЕ С ТРАДИЦИИ ДЪРЖАВИ НЕ СИ УБИХА МОНАРХИИТЕ,А ГИ ЗАПАЗИХА,ЗАЩОТО МОНАРХИТЕ ХОДЕХА МЕЖДУ НАРОДА .ВИЖТЕ КАК АНГЛИЧАНИТЕ,ДАТЧАНИТЕ,ШВЕДИТЕ,ХОЛАНДЦИТЕ ,ЯПОНЦИТЕ,ТАЙЛАНД И ДР.МАЛКИ КНЯДЕСТВА ГИ УВАЖАВАТ.ДРУГИТЕ СИ ПАЗЯТ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ С АРМИИ И ПАК ГИ СТРЕЛЯТ.НИЕ ИМАХМЕ МАКАР И БЕЗ ТРАДИЦИИ,ЕДИН БОРИС ТРЕТИ СРАВНИТЕЛНО ДЕМОКРАТИЧЕН/ХОДЕШЕ М/У НАРОДА БЕЗ ОХРАНА/.НЯМАШИ НИКОГА ФАШИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ Т.К И КОМУНИСТИТЕ БЯХА В НС И ВЛАСТТА.НОВИТЕ .Т.Н ''ЛЮБИМЦИ НА НАРОДА ГИ ПАЗЕХА ОТ НАРОДНАТА ЛЮ
3
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Химията не прощава на никой, тръгнеш ли срещу природата няма добър край! На тая ако и изследват парче тъкан, ще намерят цялата Менделеева таблица във всякакви комбинации, барабар с криптона на супермен! За САЩ-ските спортисти отдавна няма реален допинг контрол, тая е един от най-ярките примери!
2
6
 
5
 
! Отговори
бат сали-илектрик преди 10 години
П.С. защото много ще липства
1
7
 
29
 
! Отговори
бат сали- илектрик преди 10 години
предлагам зимните олимпииски игри да се отложат, заради линзи вон и уудс. благодаря