Един волейболен император на 30

Най-добрият български волейболист Матей Казийски празнува юбилей
Обновена: 23 сеп 2014 14:19 | 23 сеп 2014 14:18, Красимир Ангелов
14

С екипа на националния отбор по време на Световното първенство през 2010 година. Снимка: Reuters

Звезда, талант, победител, наричан от феновете си „Императора“. Човек, без който националният отбор по волейбол със сигурност не е същият. Човек на принципите и делата, но и човек, който за мнозина трябваше да бъде до съотборниците си по време на Олимпийските игри в Лондон преди 2 години.

Това е той – Матей Казийски - най-добрият съвременен български волейболист, който днес навършва 30 години.

В кариерата си досега той има редица индивидуални награди, сред които е изборът му за волейболист №1 на Европа за 2006 и 2008 година. Обявен за „Мъж на годината“ през 2010 година. На клубно ниво Казийски е шампион на Русия с Динамо Москва, шампион на Италия с Тренто, Световен клубен шампион, победител във волейболната Шампионска лига.

За националния отбор той играе от 2005 до 2012 година, като е носител на бронзов медал от Световното първенство през 2006 година в Япония и Световната Купа следващата година, също в Страната на изгряващото слънце. Има бронзов медал и от Европейското първенство по волейбол в Турция през 2009 година.

На върха на своята кариера Матей Казийски няма само отличие от олимпийски игри. Нещо, което определено както той, така и българският национален отбор по волейбол, заслужават. И Олимпийските игри в Рио де Жанейро след 2 години вероятно ще бъдат последният му шанс, ако реши да облече отново националната фланелка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Матей и Радо продължават да работят за българската кауза, по-добре от данчо и компания! Благодарение на тях израснаха и повечето от момчетета в националния, от който смучат инжинера и другите около него!
10
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10, нима другите момчета са подлизурковци? Спортът не е просто професия, за да си кажеш "Не ме устройват условията, тръгвам си..", спортът е ПРИЗВАНИЕ. Играе се за публиката, за всички фенове, които тръпнат да те гледат, за емоцията, за страната, за хиляди неща. Харесвам Матей и му се възхищавам, но позицията му ме разочарова.
9
4
 
5
 
! Отговори
xax преди 9 години
Той хубаво си защитава принципите, но какво следва от това? Хората го подкрепиха, но властта и другарите му не го направиха и всичко си остана постаро му. Но в крайна сметка, Матей не играе в национала, не се печелят победи, няма медали, БГ-волейбола замира. И за това е виновен Данчо Лазаров ли? Ами още 3 години като му е виновен някой и ще го пенсионираме - без да е направил нещо във федерацията и без голяма победа с национала. Има мъжка дума, има гордост, но има и преглъщане на егото за народа
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пример за реалността, в която живеем. Ако искаш да те обичат трябва да си подлизурко, ако искаш да отстояваш принципите и вижданията си, значи си предател. Матей е човек, който е уважаван и успял в целия свят, докато очевидно хората бързо забравиха какъв точно е Данчо Лазаров и докъде го беше докарала федерацията - момчетата нямаха екипи, с които да играят. Забравяте и на какво ниво е първенството и това, че има отбори фантоми, които само взимат субсидии от федерацията. Успех Матей!
7
1
 
16
 
! Отговори
666 преди 9 години
ЛАЗАРОВ-ГАНЕВ И ПРОЧЕЕ НЕКАДЪРНИЦИ ВЪН.ДОКАТО ТЕ СА НАЧЕЛО УСПЕХИ НЯМА ДА ИМА. БРАВО НА МАТЕЙ ЧЕ НЕ ИМ ОТСТЪПИ.
6
3
 
21
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 9 години
МЪЖКАР-ОТСТОЯВА ПОЗИЦИЯ ДО КРАЙ.ЧЕСТИТО!!!
5
1
 
27
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
Спокойно! Данчо Лазаров ще играе на олимпиадата и сам ще ги бие всички! ;))Защо да е предател Матей? За това че си държи на думата докато Данчо е президент на федерацията на не играе в националния? По- добре да го третирате като предател отколкото фурнаджийска лопата. Какъв респект имате от хора които не си държат на думата? 0 ! Пък и с тия слаби игри напоследък само щяха да го пюят, защото ние българите умираме да си обругаваме най-големите звезди. Така стана и с Бербатов ...
4
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
една волейболна марионетка на 30. човек без собствено мнение , чиито конци се дърпат от треньора му.. не заслужава даже да пишете за него, какъв император, какви 5 лева
3
3
 
28
 
! Отговори
asd преди 9 години
Един от малкото, които се опитаха да променят нещо в прогнилата ни система, но не срещнаха подкрепа. Защото сме прости и по душа единаци, всеки се спасява сам. А после се питаме, защо нямаме държава.
2
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За този господинчо има само едно определение - предател!
1
39
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 9 години
П Р Е Д А Т Е Л