Ние с чадър, а западняците се пекат навън!

Французите се плакнат във фонтани, испанците един върху друг на плажа
1 юли 2015 18:00,
19

Брюксел Снимка: Reuters

Страшна жега поти западноевропейците, докато у нас времето е хладно и дъждовно. Термометрите отчитат рекорди във Франция, Испания, Белгия, Португалия и Швейцария.

Около 1 милион домакинства в Западна Франция пък са останали без ток днес заради горещините. Жегата е предизвикала повреда в електроснабдителната система, по-специално в областта Бретан. Към този момент подаването е възстановено на повечето места.

Още по темата

Горещото време доведе и до нарушаване на разписанието на високоскоростните влакове (Те Же Ве), които са принудени да се движат с по-ниска скорост поради огъване на контактните проводници.

В Женева бе обявена тревога за извънредно горещо време и се очаква температурата да достигне 39 градуса до събота, предаде Франс прес.

"Тези извънредни метеорологични условия може да имат сериозни последствия за здравето на по-уязвимите хора", предупреди в изявление отговоращият за социалните въпроси федерален департамент (министерство).

Санитарните служби и аптеките са увеличили степента си на готовност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Мизерия преди 8 години
Гнусотия...как са налягали по земята и върху каналите...все пак да не забравяме че до скоро не са знаели какво е ***..
11
0
 
8
 
! Отговори
Bienvenido... преди 8 години
В Аликанте, Испания, където съм в момента... термометрите днес на сянка удряха 37 градуса... съчетано с адската влажност на въздуха... бих казал, че от последните 3 години тук, тази година се очаква доста голяма жега и рекордни температури...
10
0
 
8
 
! Отговори
Зиг преди 8 години
Аха, пекат се западняците навън. 39 градуса на прибиране сега от работа... Гледаш само да се скриеш на сянка сега и немско.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквато ни държавата, такова ни и лятото :D
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ЗАЩО СЕ ПЛИЦИКАТ ВЪВ ФОНТАНИ НАЛИ ИМАТ ОКЕАН. ИЛИ СА ЗАБРАВИЛИ ЗА НЕГО? ТО СЛЕД 50 ГОДИНИ СТУДЕНИ ЛЕТА КАК НЯМА ДА ГО ЗАБРАВЯТ!?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно е голяма жега. Тук съм за един ден на немско-швейцарската граница във едно село. Не се диша. В колата показваше 37.5 градуса. У нас такива градуси сякаш са по-поносими,тук не се трае.
6
2
 
2
 
! Отговори
педро преди 8 години
el masnou - не е ел масну, като барцилона!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..."испанците един върху друг на плажа"... - ти ли ги виде, или некой ти каза? Испанците ходат на работа, не на плаж! само ние българите ходиме на море по план /по всеко време/, или за джулая, поне' сичко ни е ок!
4
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Винаги сме наопаки.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз бях привърженик на по-умереното лято, но последните две-три години с тия дъждове ме докараха до там, че завиждам в момента на западняците.
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ние с чадър, а западняците се пекат навън!"Ами аз предпочитам прохладно лято, отколкото да се пържа на слънце с рекордни температури.
1
4
 
43
 
! Отговори
От пандиза преди 8 години
Сега тези държави като ги напече яко ще станат мързеливи и тогава България ще стане Германията на Европа.