Снежната буря в САЩ взе 10 жертви, анулираха 7000 полета

Близо 130 хиляди души останаха без ток
23 яну 2016 10:57,
36

 Снимка: Reuters

Общо 10 души загинаха в следствие на снежната буря, връхлетяла САЩ.

В американският щат Вирджиния стихията е станала причина за 989 ПТП само за първите няколко часа след началото на снежната буря в петък. За същия период многобройните аварии са спрели от движение 793 автомобила, съобщава CNN, цитирана от агенция "Фокус".

Националната метеорологична служба е издала предупреждения за федералния окръг Колумбия и Балтимор, че бурята ще е най-силна между 1 часа сутринта и 1 часа следобед местно време и е препоръчала на жителите да останат по домовете си.

Заради времето бяха анулирани над 7000 полета. Между 80 и 130 хиляди души са без ток.

По данни на синоптиците, в Южен Мериленд се развиват условия за силни снеговалежи с градушки. Очакванията са снежната покривка във Вашингтон да достигне до 45 см, а преспите – до 1 метър. Управата на града е съобщила, че общественият транспорт няма да работи от петък вечерта до понеделник сутринта.

Около 130 хиляди души са останали без електричество в Източните щати. Губернаторите на девет щата – Мериленд, Вирджиния, Тенеси, Кентъки, Северна Каролина, Джорджия, Пенсилвания, Западна Вирджиния и Делауеър – са въвели извънредно положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
14
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
До АнонименАй стига сте сте ривали. Целия клуб на милиардерите отдавна е евакуиран на Карибите и даже някой важно особи има опасност да слънчасат!Афро американците и другите американски бедняци да помолят Путин да им прати хуманитарна помощ от вълчи ***!
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо улиците не са разчистени до асфалтЗащо хората нямат токТова е безобразие, никъде го няма товаНяма такава държаваФандъкова веднага ОСТАВКА!
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската"СУРА" в действие-щом и Турция я затрупа--ясна е работата...Абе не се е-ба-ва-йт-е с Путин бе-и ще си живеете спокойно...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не се оплакваме значи... има и по-зле от нас.