Снежната буря в САЩ взе 10 жертви, анулираха 7000 полета

Близо 130 хиляди души останаха без ток
23 яну 2016 10:57,
36

  Снимка: Reuters

Общо 10 души загинаха в следствие на снежната буря, връхлетяла САЩ.

В американският щат Вирджиния стихията е станала причина за 989 ПТП само за първите няколко часа след началото на снежната буря в петък. За същия период многобройните аварии са спрели от движение 793 автомобила, съобщава CNN, цитирана от агенция "Фокус".

Националната метеорологична служба е издала предупреждения за федералния окръг Колумбия и Балтимор, че бурята ще е най-силна между 1 часа сутринта и 1 часа следобед местно време и е препоръчала на жителите да останат по домовете си.

Заради времето бяха анулирани над 7000 полета. Между 80 и 130 хиляди души са без ток.

По данни на синоптиците, в Южен Мериленд се развиват условия за силни снеговалежи с градушки. Очакванията са снежната покривка във Вашингтон да достигне до 45 см, а преспите – до 1 метър. Управата на града е съобщила, че общественият транспорт няма да работи от петък вечерта до понеделник сутринта.

Около 130 хиляди души са останали без електричество в Източните щати. Губернаторите на девет щата – Мериленд, Вирджиния, Тенеси, Кентъки, Северна Каролина, Джорджия, Пенсилвания, Западна Вирджиния и Делауеър – са въвели извънредно положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е АБСУРДНО И НЕНОРМАЛНО ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ И ПРИТЕСНЯВАМЕ ОТ ПЕТТЕ САНТИМЕТРА СНЯГ В НЯКОЙ СИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ У НАС ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ Е ПО-ДОБРО.ДАЛИ АМЕРИКАНСКИТЕ ГРАЖДАНИ ЗНАЯТ ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ НЕВОЛИ У НАС, ДАЛИ НЯКОЙ ГИ ИНФОРМИРА ЗА ТОВА, ДАЛИ НЯКОЙ ОТ ТЯХ БИ ОБЪРНАЛ ВНИМАНИЕ, ДОРИ И ДА СА ГО ИНФОРМИРАЛИ, ДАЛИ ИЗОБЩО СА ЧУВАЛИ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ.ОТРАЗЯВАНЕТО НА НЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ ОТ СВЕТОВНИТЕ АГЕНЦИИ НЯМА НИЩО ОБЩО С ЖУРНАЛИСТИКАТА, ТАКА ЧЕ ПИШЕТЕ САМО АКО ИМАТЕ КАКВО
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали само в България имахме проблеми със снега, нали в САЩ и Западна Европа като завали сняг и той автоматично изчезва от пътищата, нали само тук има аварии, нали така ***?
22
1
 
1
 
! Отговори
rolex преди 8 години
Познайте кой печели от това бедствие? А стърлинг да мълчи, да не плаче като американско българче.
21
2
 
2
 
! Отговори
Фредерик преди 8 години
Стърлинг, къде си тръгнал anyway? За какво да чистят, като ни чака още доста?
20
2
 
5
 
! Отговори
стърлинг преди 8 години
Тук във Вирджиния нищо не е изчистено,мила картинка като в България, а съм на 20 минути от литище Дълъс??????????????
19
1
 
2
 
! Отговори
oho-boho преди 8 години
много ми е интерсно сега в щатите дали някой иска оставка на правителството?и че някой се оплаква яе не му е изринат пътят...
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздрави от Вашингтон! Такъв хубав сняг от детството в Балкана помня :) Децата се радват, хората са си удома, знаехме за бурята и опразнихне магазините преди 2 дни. Сега само да има кой да ми изрине колата ;)
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало-о! Кореспондираш със себе си! Никой не е казал, че "значи от целия свят само в САЩ загинали от снеговалеж...". Пишеш някакви несвързани неща. Я се опомни, за такова съчинение в 3-ти клас ще ти пишат двойка. Радвай се колкото искаш на твоя президент плевналиев. Той не е мой президент, защото не изпълнява обещанието си да бъде и мой президент. За мен той е опасен и поведението и изказванията му вредят на страната МИ. А Русия се пише с ГЛАВНА буква, запомни това!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставам с впечатлението, че текстът ми пропада, защото някой не иска той да излезе! Не е хубаво това!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До брейПърво ти се излекува :-) имаш нужда
14
4
 
5
 
! Отговори
статистика преди 8 години
Проверих няколко източника на статистика, най ниския е 13 на 56 т.е. 4 пъти повече руснаци загиват на 100 хиляди автомобила в русия 56 на 100 хиляди, в САЩ са 13 на 100 хиляди, да не забравяме че САЩ имат поне 10 пъти повече мили или километри пътни магистрали от русия, това е най ниския идточник, други твърдят че загиналите от руска страна са много повече, за това че тази статия си е чиста пропаганда, в русия няма ли загинали през зимата ? Щом това е новина изглежда няма нали ?
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е президента Плевенлиев, помните ли как говореше за хибридната война у нас водена от русия, значи от целия свят само в САЩ загинали от снеговалеж.....същевременно в русия загиват в ПЪТИ ПОВЕЧЕ от автомобилни произшествия КАТО БРОЙКИ НА ЗАГИНАЛИТЕ а В РУСИЯ ПЪТИЩАТА СА ОКОЛО 9 ПЪТИ ПО МАЛКО В КМ А И КОЛИТЕ СА В ПЪТИ ПО МАЛКО ОТ САЩ НО ИМАТ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗАГИНАЛИ ОТ АВТОПРОИЗШЕСТВИЯ...помислете колко е прав президента
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На някои много им се пишува. Ами пишети си бе, пишурки! Но защо само глупости? Запомнете от чичо си: Няма HAARP, няма "Сура"! Има изследвания и някои успешни ЛОКАЛНИ въздействия върху някои климатични показатели. Останалото е блъф и свободни съчинения. Източните щати всяка зима напоследък патят от обилен снеговалеж, но нямат достатъъчно техника да почистят всичко. На снимките виждам един умерен сняг, но знаеш ли актуални снимки ли са това, аз се съмнявам. Прочетете пак "Аеропорт" от А.Хейли.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма снимка, от която да се виждат празните рафтове на хранителните магазини в столицата Вашингтон. Американските купувачи казват, че такива абсолютно празни рафтове са виждали само по телевизията в репортажи от СССР през 1990 година.
10
3
 
9
 
! Отговори
Х преди 8 години
Когато при нас имаше снежни бури някои ревяха , че само при нас ставали аварии и имало хора без ток.Четете и другия път си спомнете какво сте чели преди да плюете страната си.
9
0
 
3
 
! Отговори
Грешка преди 8 години
Мама му стара, операторите на хаарпа пак са се натряскали и са объркали настройките. Тая буря беше планирана за Русия и Китай.
8
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тях само природата ще ги оправи! Ха- ха Путин е "виновен! "
7
10
 
11
 
! Отговори
до11 преди 8 години
На снимкките снегът е 5-10 см, най-песимистичната прогноза е за 40 см.. В София беше 35-40 см. и на следващата сутрин всички булеварди бяха абсолютно чисти.
6
9
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 8 години
Аз съм американец, плащам 200 долара за винетка, а пътищата заринати със сняг, няма кой да почисти, безобразие. На всичкото отгоре и тока спря. Отивам да искам оставка на Обама и целия сенат
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЦК на либераститеуушанкаата е цензурирана дума!