Танци, сексапил, костюми – без страх от зика в Бразилия

Карнавалът в Рио си тече с пълна сила, а комарите дебнат
8 фев 2016 21:34,
8

Снимка: Reuters

След като са украсили телата си с многоцветни пера и са ползвали репеленти за отблъскване на комарите, танцьорите започнаха участието си в дефилетата на Самбодрома в Рио де Жанейро, демонстрирайки желанието си празникът да триумфира над безпокойството, свързано с вируса зика, предадоха Франс прес и БТА.

Церемонията по откриването бе вдъхновена от Олимпийските игри, които ще се състоят в същия град през август, и включваше огромен олимпийски факел. Първа на Самбодрома дефилира школата по самба "Естасиу де Са".

"Въпреки проблемите в страната продължаваме да обичаме този празник", заяви облечената в златист костюм с украса от зелени пера 19-годишна участничка Луани Виктория от школата по самба "Униау да иля", дефилирала след "Естасиу де Са" на Самбодрома.

"Каквото и да се случи, това ще е страната на самбата. Хората загърбват проблемите си най-малко за три дни по време на карнавала", казва момичето.

Танцьорите ползват репеленти за отблъскаване на комарите, за да избегнат риска от заразяване с вируса зика или с денге.

"Действително ползваме репеленти, но никое безпокойство не може да спре карнавала", увери 27-годишната танцьорка Ясмин Виктория от школата по самба "Униау да иля".

"Вирусът зика? Не ползвам репеленти, а единствено кашаса - алкохол на базата на ферментирала захарна тръстика. Кашаса умъртвява всичко", отбеляза 27-годишният танцьор Даниел Пинейро от школата по самба "Мосидаде".

Повечето от 5-те милиона участници, включително 1 милион туристи, които танцуват под ритмите на самба по улиците в града, където се изпиват големи количества бира по време на карнавала, не изглеждат притеснени по повод опасенията, свързани с вируса зика. Здравните власти обаче предпочетоха да не поемат рискове и около 15 техни представители първи дефилираха на Самбодрома преди десетина дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДидиАми наистина са слонове с г.ъзове като провадийско околие, ама някой така ги харесват...пък месните нямат и избор. Няколко пъти съм бил в Бразилия и така и неможах по улиците да видя една след която да се обърна. А в БГ ме заболява врата да се въртя.
2
17
 
37
 
! Отговори
Диди преди 8 години
Отвратителни са тези бразилки -хитри,ревниви,мързеливи,лесни жени.Дай им само да танцуват и да пият.Повдига ми се от тях.
1
11
 
42
 
! Отговори
уйвидек преди 8 години
До bebok 1Големият майстор на голям тезгях работи, пич. Като сложиш още някоя свещичка на тортите за РД-то ти, ще разбереш какво имам предвид. :)Хайде - лека и спорна