Сила и мощ по земя и въздух: Русия чества Деня на победата

Открити сме за обединяване на усилията с други държави, обяви Путин
377

Снимка: Reuters

Русия чества 71-ата годишнина от победата над фашизма във Втората световна война. На Парада на победата, състоял се на Червения площад по случай 9 май, в тържествен строй преминаха представители на всички видове и родове войски – над 10 000 души, 135 единици военна техника, над Кремъл прелетяха 71 самолета и хеликоптера от 17 авиогрупи от руските Военнокосмически войски.

Още по темата

Начело на колоната от военна техника, която премина по Червения площад, също като миналата година бе легендарният танк на Великата отечествена война Т-34.

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че силата на Русия е в сплотеността и предаността на Родината.

По думите му днешният празник е символ на свещената връзка между Русия и нейния народ: "В тази сплотеност, в предаността към Родината е нашата сила, увереност и достойнство".

Президентът нарече 9 май "държавен, но и много личен, семеен празник" и подчерта, че гражданите на Руската федерация са обединени от дълбоката си признателност към своите бащи, деди и прадеди, предаде ТАСС.

Путин подчерта, че съветският народ, победил врага в годините на Великата Отечествена война, е донесъл свободата на други страни и народи.

Руският президент отбеляза, че Русия е готова да работи за съвременна извънблокова система за сигурност. "Русия е открита за обединяване на усилията с други държави, готова е да работи за създаване на съвременна, извънблокова система за международна сигурност", каза той.

В словото си Путин каза, че уроците на историята показват, че мирът на планетата не се утвърждава сам по себе си.

"Днес цивилизацията отново се изправи пред жестокост и насилие, тероризмът стана глобална заплаха. Длъжни сме да победим това зло", заяви Путин.

След словото на президента бе запазена минута мълчание в памет на жертвите, дадени от Русия във Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
8
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До факт 238В съседния Блок в София живее Рускиня Ветеранка от Войната която в последствие се е омъжила за Българин, но получава и Руска Пенсия. Бабето има по-виск стандарт от мен и половинката ми. А и двамата работим. Това вярно беше преди да се срине долара но от нея знам че Ветераните дето живеят в чужбина получават добавки в долари към Пенсиите.Факти има разнообразни
172
1
 
3
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
До АнонименЖАЛКИ СМЕ НИЕ ГОСПОДИН АНОНИМЕН. НИКОГА НЕ ЗНАЕМ ПРАВИЛНАТА ПОСОКА...
171
5
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Боби- руссия била велика...Ами той и СССР беше много велик ,ама нещо не го виждам вече на картата.
170
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби 229 а на България какво предложиха бе раши Или ще ни обясниш колко готино е да предадем Варна и Бургас на ссср и да подпишем същото договорче като Балтийските държави
169
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 236Град, Смерч и Ураган това е Донбас - Стреля УкрайнаБук - Стреля УкрайнаТ-72 не е Дебалцево - Дебалцево е последното голямо поражение на Украинската АрмияТигр е първия използваем брониран Руски Джип преди това бяха смешни варианти на тема УазкаТочка У не ИСКАНДЕР е Грузия - ИСКАНДЕР по това време е все още в 2-3 бройки и мечта на Руските Ракечици - Сега е Горчив ХАП за Полша и Германия
168
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
жалък си беше парада
167
4
 
6
 
! Отговори
факт преди 7 години
Победителите в ВСВ днес живеят като скотове сравнени с победените.Но за Кремъл е по-важно мужиците да бъдат непрекъснато зомбирани да не гледат голия си ***, а да виждат врага в лицето на Запада!
166
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съветската империя , си е Империя на злото. По-фрапантни и изостанали полуфабрикати и *** , са ТЕЗИ в България, робите, крепостните , които си искат ...робството съветско ..Някакви остатъчни неандерталци ..
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Град"- това е летището на Донецк."Бук" - това е сваленият "Боинг".Т-72 това е Дебалцево.Бронираната машина "Тигр" - това е превзетата кримска авиационна база Белбек."Искандер" - това е Грузия.И тези асоциации са завинаги. Това оръжие си спечели именно такава слава.
164
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този парад вече не е парад на техниката, спасила света от кафявата чума. Това е парад на техниката, убила десетки хиляди хора в страна, която някога ни беше братска. И точно тази техника, точно сега, в този момент, стреля по индустриалната част на украинския град Авдеевка.
163
5
 
7
 
! Отговори
?????????????????? преди 7 години
"Крим е наш", фалшиви униформи, фалшиви ордени, окачени по фалшивите куртки на деца, фалшиви нашивки и гвардейски лентички... Защо обличате децата си в униформи? Защо им окачвате ордени? Защо снимате клип на дете като войник? Защо момиченце рисува за войната с кремираните останки на дядо си? Кой да ти каже...
162
10
 
7
 
! Отговори
:) преди 7 години
Режимът в Русия не просто се опитва да подмени историческите факти с претоплени и преопаковани комунистически фантасмагории, но доста успешно деградира ценностната система руското общество, превръщайки хората там в зомбита на една сбъркана политическа доктрина.
161
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това повече не е парад на защитниците и освободителите. Това е парад на окупаторите. От вашите танкове вече само ни се гади и нищо повече.
160
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Bad Company 225Ту-144 не е летял в търговска експлоатация реално само ПР прелети. Ту-144Д започва търговска експлоатация и след 3 месеца поради 2 факта - Катастрофата над летище Бурже и Петролната Криза - Ил-86 и Ил-96 за същото гориво носят 3 пъти повече пасажери на същото растояние
159
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До историята помни 223Току що изкриви Историята ПомнещиПодялбата и то само на Полша почва чак след нейното нападение от Германия първо с АНЕКС към договора после и с ДЕЙСТВИЯПрибалтийските "Републики" са Присъединени за да не се повтори ХОЛАНДСКАТА МАНЕВРА НА ВЕРМАХТА в Северно изпълнение - Десант в Тила на СССР.Финландия и предлагат 2 пъти повече земя за спорните зони които поставят пътя Москва Мурманск и Ленинград във ВОЕННА ОПАСНОСТ. Фините отказват. Резултатът Северната война.
158
3
 
12
 
! Отговори
МЕРИ преди 7 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ЗА ВСИЧКИ КОИТО УВАЖАВАТ ИСТОРИЯТА!ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ РУСКИ ВОЙНИ И ДЕСЕТКИ ДРУГИ !И ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ГАВРИТЕ С ИСТОРИЯТА НА ДРУГИТЕ НАРОДИ. НИЕ ВЕЧЕ НАЛИ НЯМАМЕ - ТРЯБВА ДА СТЕ ДОВОЛНИ.....САМО "ПРИСЪСТВИЕ".
157
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на Русия, слава на Путин!!!
156
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 219Батальона е песен от филм 70 години - Като популярната версия на нашата Райна Княгиня, А Катюша си е женска песен. Много се дразня когато мъже изпълняват наистина женски песни. Но това си е мое мнение.
155
3
 
3
 
! Отговори
историята помни преди 7 години
ВСВ започва през септември 1939 година. Предпоставка за това е пактът ***-Рибентроп, в който СССР и Германия сключват договор за подялба на Европа (чрез евфемизма "зона на интереси". Това развързва ръцете на Сталин и Хитлер да започнат да анексират чужди държави като пробен камък е подялбата на Полша между тях. След нея Хитлер потегля към Белгия, Холандия и Франция, а СССР напада Финландия, Прибалтика и Румъния.Под натиска на Кремъл България се присъединява към Тройния съюз.
154
1
 
4
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 7 години
Каскетите не обичат истината, че бяха приятелчета с Хитлер и заедно разчленха Полша. И заедно деляха Европа и вмирисаните кални *** окупираха Литва, Латвия, Естония, части от Румъния и части от Финландия. После единият престъпник и бандит Хитлер изпревари и нападна другият - Сталин.