Сила и мощ по земя и въздух: Русия чества Деня на победата

Открити сме за обединяване на усилията с други държави, обяви Путин
377

Снимка: Reuters

Русия чества 71-ата годишнина от победата над фашизма във Втората световна война. На Парада на победата, състоял се на Червения площад по случай 9 май, в тържествен строй преминаха представители на всички видове и родове войски – над 10 000 души, 135 единици военна техника, над Кремъл прелетяха 71 самолета и хеликоптера от 17 авиогрупи от руските Военнокосмически войски.

Още по темата

Начело на колоната от военна техника, която премина по Червения площад, също като миналата година бе легендарният танк на Великата отечествена война Т-34.

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че силата на Русия е в сплотеността и предаността на Родината.

По думите му днешният празник е символ на свещената връзка между Русия и нейния народ: "В тази сплотеност, в предаността към Родината е нашата сила, увереност и достойнство".

Президентът нарече 9 май "държавен, но и много личен, семеен празник" и подчерта, че гражданите на Руската федерация са обединени от дълбоката си признателност към своите бащи, деди и прадеди, предаде ТАСС.

Путин подчерта, че съветският народ, победил врага в годините на Великата Отечествена война, е донесъл свободата на други страни и народи.

Руският президент отбеляза, че Русия е готова да работи за съвременна извънблокова система за сигурност. "Русия е открита за обединяване на усилията с други държави, готова е да работи за създаване на съвременна, извънблокова система за международна сигурност", каза той.

В словото си Путин каза, че уроците на историята показват, че мирът на планетата не се утвърждава сам по себе си.

"Днес цивилизацията отново се изправи пред жестокост и насилие, тероризмът стана глобална заплаха. Длъжни сме да победим това зло", заяви Путин.

След словото на президента бе запазена минута мълчание в памет на жертвите, дадени от Русия във Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиКаква петролна криза бе ватенка ? То нали всичкия петрол е в Русия.
152
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mанията на руснаците по момиченца във военни униформи, които пеят "Катюша" и "Десятъй наш десантнъй батальон" е достойна за съжаление!
151
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни фашисти победили други. То от такива войни няма полза никой. Барем да са бяха взаимно унищожили.
150
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 211 213За редовни полети нямат сертификати ДА за ЧАРТЪРИ иматТу-144 първа генерация или втора генерация тъй наречения Ту-144ДПървия Ту-144 е криво ляво направен като нищо общо няма с Конкорд, Нито крило нито разположение на двигатели а за Икономичност - плачевна история, да допълня защото 4 двигатели са пакет прегряват.Ту-144Д е друго нещо два блока двигатели подобни на Конкорд, Нови двигатели по-икономични, И първата голяма петролна криза сложи кръст на самолета
149
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина ли никой не отиде "на крака" при Путин ?А хибридите казват че бил номер 1.
148
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиТу-144 беше голям самолет навремето, но не го изкопираха правилно та летя има-няма три месеца...
147
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин беше сам гости нямаше защо ли
146
1
 
3
 
! Отговори
коци преди 7 години
Защо ли ВСИЧКИ ви е страх да напишете-СТАЛИН !
145
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли закъсала "Армата" това не е парад.
144
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До тролгеносен 200Иди на Бургас и Варна летищата през активния летен сезонКАМАЗ от 3 години е със СВЕТОВЕН СЕРТИФИКАТ за качество и с ГПС система за Рапортуване на междинни и аварийни данни по целия свят - 1 000 000 км гаранция - просто не си се интересувалИма по салоните тук там, но Рашките още не могат СССР пазара да задържат камо ли нови пазари не че нямат нови модели.За бяла и Комп техника непроизведена от Азиатските тигри ела ми се обади дори Епъл там се произвеждаТелекомуникации военн
143
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЯ ДЪРЖАВА ОТ РУСКАТА ОРБИТА ЖИВЕЕ ДОБРЕ????------------Във всички!
142
13
 
6
 
! Отговори
КАНАС У БИГИ КРУМ преди 7 години
ПРОКЛЕТИ ДА СА безродните хибридните московски ибрици - комуноидите от ДНЕС.РУ , ПИК.РУ , ДУРАКНЮЗ.РУ, ГЕРБ , БСП , РБ , АНТИПатриотичния Фронт - ЛУКОЙЛ/НЕФТОХИМ , ДПС , АТАКА , ДОСТ , АБВ , Д-21 и други знаини и незнаини партии - антибългарски организирани престъпни групи , които днес празнуват окупацията на България от петролно-газовите мародери , хибридните московски фашисти и победата на дивите и варварски азиатски , хибридни , московски фашисти над германските нацисти !
141
1
 
2
 
! Отговори
Офталмолог преди 7 години
До тролгеносенЗащото си с диоптър 20, нямате ли очни лекари в посолството?
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единият е избивал на расова, а другият на класова основа. Единият бил лош, а другият бил добър.
139
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соросоидчетата да си спомнят как омаломощеният Вермахт изтъпани US Army-то през декември 1944 г. в Ардените... Или как US Army-то направи десанта в Сицилия през 1943 г. с помощта на Лъки Лучано, мафиота изваден от затвора специално за тази цел... Щото те сами не могат...
138
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на Русия.
137
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБългария живее много добре вече 27 години под американско партньортво, има хора които забогатяха и изхвърлят много отпадъци от храна, даже останки от френско синьо сирене може да се намерат в кофите, за да има за евроатлантическите пенсионери които ровят там защото като платят отоплението и тока не остава за храна, а ако не платят чужди фирми като ЧЕЗ ще ги осъдят да си продадат апартамента и оставят на улицата.
136
13
 
4
 
! Отговори
ЙОСИФ ДЖУГАШВИЛИ преди 7 години
ЕСТ РОСИЯ , ЕСТ ПРАБЛЕМА , НЕТ РАСИЯ , НЕТ ПРОБЛЕМА - ЙОСИФ СТАЛИН . АКО НЕ БЕШЕ ГРУЗИНСКИЯ ЕВРЕЙН ЙОСИФ ДЖУГАШВИЛИ , КОЙТО ДИСЦИПЛНИРА И НАКАРА ПРИРОДНО ГЛУПАВИЯ , *** , МЪРЗЕЛИВ И СТРАХЛИВ РУСНАК ДА РАБОТИ НАСИЛА ВКАРВАЙКИ ГО В КОНЦЛАГЕРА - СеСеСеРе И КАРАЙКИ ГО ДА ВОЮВА , ПАК НАСИЛА С НАКАЗАТЕЛНИТЕ ОТРЯДИ " СМЕРШ " ДВИЖЕЩИ СЕ ЗАД ЧАСТИТЕ НА " ВЕЛИКИЯ РУСКИ БАШИБОЗУК " СЕГА ТАКА НАРЕЧЕНАТА " ВЕЛИКА пРОСИЯ " ЩЕШЕ ДА Е НЕМСКА КОЛОНИЯ !
135
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Русия съчетава високата европейска руска култура с източната държавност и с православния дух.И как точно го прави? С паради, като този ли? Като дрънка с оръжие ли? Това по-скоро е неандерталско.---Не само паради. Потърси в ютюб praying for palmyra (за събитието нямаше и ред в българските медии), но едва ли чалгарския ти мозък може ще възприеме нещо, свинче разбира от помия, не от кладенчова вода.
134
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурен съм че Северна Корея ще направи по бляскав военен парад.