Сила и мощ по земя и въздух: Русия чества Деня на победата

Открити сме за обединяване на усилията с други държави, обяви Путин
377

Снимка: Reuters

Русия чества 71-ата годишнина от победата над фашизма във Втората световна война. На Парада на победата, състоял се на Червения площад по случай 9 май, в тържествен строй преминаха представители на всички видове и родове войски – над 10 000 души, 135 единици военна техника, над Кремъл прелетяха 71 самолета и хеликоптера от 17 авиогрупи от руските Военнокосмически войски.

Още по темата

Начело на колоната от военна техника, която премина по Червения площад, също като миналата година бе легендарният танк на Великата отечествена война Т-34.

В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че силата на Русия е в сплотеността и предаността на Родината.

По думите му днешният празник е символ на свещената връзка между Русия и нейния народ: "В тази сплотеност, в предаността към Родината е нашата сила, увереност и достойнство".

Президентът нарече 9 май "държавен, но и много личен, семеен празник" и подчерта, че гражданите на Руската федерация са обединени от дълбоката си признателност към своите бащи, деди и прадеди, предаде ТАСС.

Путин подчерта, че съветският народ, победил врага в годините на Великата Отечествена война, е донесъл свободата на други страни и народи.

Руският президент отбеляза, че Русия е готова да работи за съвременна извънблокова система за сигурност. "Русия е открита за обединяване на усилията с други държави, готова е да работи за създаване на съвременна, извънблокова система за международна сигурност", каза той.

В словото си Путин каза, че уроците на историята показват, че мирът на планетата не се утвърждава сам по себе си.

"Днес цивилизацията отново се изправи пред жестокост и насилие, тероризмът стана глобална заплаха. Длъжни сме да победим това зло", заяви Путин.

След словото на президента бе запазена минута мълчание в памет на жертвите, дадени от Русия във Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
5
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Русия е силна и независима. Това очевидно дразни до полуда определени хора, но проблемът си е техен. Както е казано - кучетата си лаят, керванът си върви.
232
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже колко сте жалки в омразата си. Някой от вас по това което пишат се разбира, че нямат представа от Русия и руския манталитет. Много има да се учим от руснаците какво е това родолюбие, и подобни ценностни характеристики. Ние от отдавна сме се превърнали в ***. Ние сме способни да се откажем от всичко, само и само да се харесаме на някой.
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 300Колко много злоба е натрупана в хората! А би трябвало само да почетете хората дали живота си за своята и вашата независимост.
230
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Киро кофражистаОБИКНОВЕНА БГ ЗАВИСТ, НАЛИ
229
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Хитлер беше "стока" щеше да спечели.Истината е че като всеки умопобъркан диктатор преди него, просто напусна този свят.Отворете учебниците и прочетете нещо.Всъщност вие и сега губите битката за вярата си,за "ценностите си" нима не виждате?За радост по голямата част от човечеството е разумна, и няма нищо общо с вас и вашата заблуда.По всичко си личи, че ще създадете един нов Хитлер, който този път ще се заеме първо с вас преди да предаде Богу дух!Щастлив живот в Четвъртия райх....
228
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако,ако,ако!Можеше и да не доживееш този велик ден.Ако бяхте демократи, щяхте да уважавате празниците на всички.Ако бяхте толерантни.Даааа, виждам уважавате и толерирате мюсюлманската с ***, повече от комшиите си, от роднините си, от децата и родителите си.Уважавате тези които ви унижават точно сега в момента!Замислете се кой и защо ви програмира срещу православните християни, каквито сте самите вие?Приличате на пациенти на психични заведения!Кога ще си отворите очите за истината?Съжалявам ви...
227
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франция отбеляза националния си празник - Деня на Бастилията със зрелищен военен парад на "Шан-з-елизе", в който участваха 3500 души - военни, полицаи, жандармеристи и пожарникари, както и 55 самолета, 31 хеликоптера и 288 единици моторизирана техника, включително бронетранспортьори, специализирана техника на инженерните войски, пожарни автомобили и линейки. - това специално за тези, които казват, че изостаналите страни правят пищни военни паради.
226
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЖековТи да не си роднина на ген.Жеков - палача, който нареди да удушат с върви стотици хора, противници на режима? За тези събития вие, фашизоидите, не си спомняте! Много ви е мъчно от това, че руската армия е такава - мощна, въоръжена със страховито оръжие, с кадърни военачалници и бойци, подготвени да смажат всеки враг, патриоти! Като гледах парада, впечатли ме за пореден път синият блясък в очите на тези момчета и нескриваната гордост от това, че служат в тази велика армия. Слава России!
225
2
 
11
 
! Отговори
Браво на Путин! преди 7 години
В речта си руският президент Владимир Путин заяви, че силата на Русия е в сплотеността и предаността на Родината.
224
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Днм Победы ! Русия има армия и я показва ! Видяхме ония ден ние с каква армия разполагаме...
223
4
 
7
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
СУПЕР,СУПЕР,СУПЕР!!!
222
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
291 Ходи се хвърли от балкона в името на Путин Приказ
221
7
 
25
 
! Отговори
викинга преди 7 години
Сега завърши салюта в Москва,невероятно беше,прекрасно!!!!Развам се,че съм тук.Не се лъжете българи от фалшива евроамериканска пропаганда-ЛЪЖА Е!!!!
220
7
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Днес руската рубла падна до 2,6 стотинки. Навремето когато ги подкрепяхме беше 76 стотинки, ама забравиха.
219
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дамички в бяло. Готино. След това ще има "дети фестиваля". Срам! Не искат да си спомнят.
218
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, Moлoтoв било *** дума . . . Май не искат да си спомнят. Оруел 1984 в dnes.bg
217
7
 
5
 
! Отговори
1 септември 1939 преди 7 години
Те *** и Рибентроп бяха съюзници на 1 септември 1939. Рашистите гледат само изгодата, никога справедливостта.
216
8
 
2
 
! Отговори
Гришата преди 7 години
Гледах парада. Най ми харесаха дамичките с белите полички. Ех, да можеше да дойдат тука какви ролеви игрички ще си спретнем . . .
215
10
 
4
 
! Отговори
Ани преди 7 години
След вероломното нападение над България на 5 Сеп 1944 тези думи звучат силно лицемерно. . .
214
0
 
13
 
! Отговори
до 282 преди 7 години
Няма нужда да им обяснявате, те няма да те разберат. Софийските нарко-***....сти са дрогирани от сутринта.....