Разделеният остров: Ще има ли обединение за Кипър?

Вижте кадри от местата, които са застинали от 40 години
Обновена: 14 яну 2017 10:21 | 14 яну 2017 10:10, Красимир Ангелов
51

 Снимка: Reuters

Тази седмица лидерите на двете общности в етнически разделения Кипър предприеха "историческа" стъпка към споразумение, като си размениха карти, очертаващи вижданията им за зоните, които гръцката и турската общност ще контролират в предвижданата бъдеща федерация. Това стана по време на преговорите под егидата на ООН, провеждащи се в Женева.

Още по темата
Разрешаването на териториалните спорове е ключов момент в постигането на споразумение за възстановяването на единството на страната, разделена от над 40 г.

И докато преговорите текaт, ви предлагаме да видите кадри от тези части на Кипър, където животът е застинал от близо 40 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Кипърразделение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Маке лове, нот вар.
11
3
 
10
 
! Отговори
Шулц е болен русофил преди 7 години
"ЕС може да се разпадне. Никой не може да каже дали ЕС ще продължи да съществува в сегашния си вид след 10 години." Мартин Шулц, председател на Европейският парламент
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бля бля Русия. А България дали ще я има след 10г.?
9
10
 
16
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Благодаря за коментарите - доказахте ми, че русофилството е диагноза. До тези, които вещаят разпад на ЕС и НАТО: имайте предвид, че тогава никой няма да може да спре окупирането на българското черноморие от Русия и Кърджали от Турция. След някоя-друга година руснаците по черномоерието ще станат повече от етническите българи. Вече има анклави забранени за българи. Само чакаме зелените човечета-референдомаджии.
8
3
 
19
 
! Отговори
от Кипър преди 7 години
Няма да стане!Гърците не искат!
7
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев призна Крим за руски. Утре ако турците окупират Кърджали, президента Радев ще каже: нашата позиция e, че Кърджали е български, но ДЕ-ФАКТО там се вее турско знаме." Истински натовски генерал - срам.
6
12
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 6Ааа, не! Точно обратното е!Нито турска република в Кипър може, нито разкъсване на Украйна е правилно!Ти добре ли си с главата? Не четеш ли какво пише или само заглавието?Кипър се обединява в една държава, целият остров! Така и Украйна ще се обедини - няма да има никакви руски републики, нито окупиран полуостров Крим!Рано или късно този гестаповец Путин ще го махнат и Украйна отново ще бъде обединена. А Кипър също.
5
12
 
12
 
! Отговори
Друг Анонимен преди 7 години
До: Анонимен (номер 3)В този ред на мисли се сетих, че ти си абсолютно прав!Следващата стъпка на Ердоган и Путин ще бъде да си поделят България!Нашите "поробители" и нашите "освободители" ще се споразумеят така, щото Северна България да стане Задунайская Губерния, а Южна България - Гюней Тракия Санджак!
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турска република в Кипър може, а Донецка и Луганска в Украйна не може, така ли става?
3
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Друг АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.
2
14
 
4
 
! Отговори
Друг Анонимен преди 7 години
До: Анонимен (номер 3)Най-добрият приятел на Ердоган е Путин!Ако Кипър се обедини в една федерална държава на гърци и турци, то следва и Крим да се обедини отново с Украйна!Ердоган се изказа вече категорично против обединението на Северен Кипър с останалата част от острова. Разбира се че ще е против, нали иначе ще предаде другарчето си Путин и всички ще поискат да се оттегли от Крим!
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това я чака и България. Впрочем, кой е най-добрият приятел на Ердоган?