"Граничните ловци" на Унгария

Вижте как се обучават мъжете и жените, които ловят мигранти в страната
10 мар 2017 15:57, Красимир Ангелов
51

Снимка: Reuters

В края на ноември миналата година стана ясно, че унгарското правителство планира да похарчи близо 100 млрд. форинта (340 млн. долара) за подготовка, снаряжение и издръжка на около 3000 "гранични ловци".

Още по темата
Задачата на тези хора ще бъде да охраняват оградите, издигнати срещу влизането на нелегални мигранти в страната.

За тази длъжност се обучават мъже и жени на възраст от 18 до 55 години, които биват тренирани няколко месеца в условия, близки до тези за бъдещи служители на полицията. По време на обучението се биват учени как да пазят държавната граница и как да задържат групи мигранти до идването на полицейските органи.

Само преди 3 дни пък парламентът на Унгария реши с голямо мнозинство да върне мярката за системно задържане на всички влезли в страната мигранти. Тази мярка бе премахната през 2013 г. под натиска на ЕС, Върховния комисариат на ООН за бежанците и Европейския съд за правата на човека.

Новият закон, който бе приет със 138 на 6 гласа и 22 въздържали се, предвижда мигрантите да бъдат разполагани в "транзитни зони" при границите със Сърбия и Хърватия, където ще бъдат задържани в очакване на окончателно решение по молбите им за убежище. Мярката ще се прилага както за новопристигащите, така и за вече влезлите в страната бежанци, които към февруари са 586 души.

Според статистиката през 2016 г. 29 432 мигранти са подали молби за убежище в Унгария, но огромното мнозинство от тях продължават към Западна Европа.

По данни на унгарското вътрешно министерство от началото на годината в страната са пристигнали 345 мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгарците са борбен народ.За незнаещите, докато бяха под властта на хабсбургите, се надигнаха и си издействаха равни права с австрийците. Дори държавата се преименува на австро-унгария. Унгарците първи се вдигнаха срещу съветския диктат и излязоха срещу танковете. Последваха ги чехи и поляци. През това време българите се ослушваха и грухтяха в ***. Не се чудете защо сме толкова назад от тези държави.
17
3
 
16
 
! Отговори
на лов преди 7 години
и къде са коментарите спам да плюят унгарците какви са "изостанали, прости, нецивилизовани ***, горките сирийци, афганци, пакистанци" и тралала по опорните точки, плюс двечки "унгарки" да хълцат колко ги е срам, че са мьогерки
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BURZUM - obriazana kratuno! Oshte malko vi ostana! Oshte 3 prastcheta shte otworim i pak shte vdigame race!!!! Orientasko plashilo takova!
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Krasiwi momcheta i momicheta. Ungarcite sa hubav narod
14
2
 
45
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Унгарският народ и политици трябва да са ни за пример !! Защитават си интересите и никакви нежни евродепутатчета не могат да им диктуват правила.Има надежда за Европа ,щом има народи които мразят и гонят гнусните" бежанци" !!
13
22
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Наблюдател ли си къф си не знам, ама историята не ти е силната страна....
12
2
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Какво нещо е традицията! На времето тяхните предци спират турското нашествие към Европа и сега пак! Нашите пък я предават..... просто традиция!! Историята се повтаря...
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOVA NA SNIMKATA SA VRAGOVETE NA ZIONOFASHISTITE OT UK ROTSCHILDITE I PODIZPALNITELI KATO HAZAROZIONISTA S GARBAVIAT NOS SOROS
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
където ще бъдат задържани в очакване на окончателно решение по молбите имСега жив мигрант няма да припари в Унгария. Не като нашите да се разхождат на тумби из центъра на София.
9
1
 
26
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
Евала, евала, евала. Ашкооолсун, аферим, машшалла, бравос, Орбане!
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така трябва. Война на цивилизациите е, макар и необявена официално.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При нас милионите у джоба и Динко и Перата с голи гърди на браздата:)
6
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хелзинкските комитети не виреят ли там, бе?! Явно си зависи от държавата...
5
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ех, кога ще доживеем и в БГ да има такива отряди???
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много искам с някоя унгарка да се увалям в някоя плевня със сено.
3
4
 
1
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
***********
2
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата да им изпрати за пълководци Динко и Перата ,ловците на глави.Те имат опит в боравенето със свински опашки и рекет над арабески.
1
0
 
51
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Ето така се прави! Нашите *** чакат!Какво чакате бе, Европа да позволи? Това няма как да стане, отвъд океана други планове имат и ние в тях сме рая!