"Граничните ловци" на Унгария

Вижте как се обучават мъжете и жените, които ловят мигранти в страната
10 мар 2017 15:57, Красимир Ангелов
51

Снимка: Reuters

В края на ноември миналата година стана ясно, че унгарското правителство планира да похарчи близо 100 млрд. форинта (340 млн. долара) за подготовка, снаряжение и издръжка на около 3000 "гранични ловци".

Още по темата
Задачата на тези хора ще бъде да охраняват оградите, издигнати срещу влизането на нелегални мигранти в страната.

За тази длъжност се обучават мъже и жени на възраст от 18 до 55 години, които биват тренирани няколко месеца в условия, близки до тези за бъдещи служители на полицията. По време на обучението се биват учени как да пазят държавната граница и как да задържат групи мигранти до идването на полицейските органи.

Само преди 3 дни пък парламентът на Унгария реши с голямо мнозинство да върне мярката за системно задържане на всички влезли в страната мигранти. Тази мярка бе премахната през 2013 г. под натиска на ЕС, Върховния комисариат на ООН за бежанците и Европейския съд за правата на човека.

Новият закон, който бе приет със 138 на 6 гласа и 22 въздържали се, предвижда мигрантите да бъдат разполагани в "транзитни зони" при границите със Сърбия и Хърватия, където ще бъдат задържани в очакване на окончателно решение по молбите им за убежище. Мярката ще се прилага както за новопристигащите, така и за вече влезлите в страната бежанци, които към февруари са 586 души.

Според статистиката през 2016 г. 29 432 мигранти са подали молби за убежище в Унгария, но огромното мнозинство от тях продължават към Западна Европа.

По данни на унгарското вътрешно министерство от началото на годината в страната са пристигнали 345 мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Охо Бохо преди 7 години
До АнонименЕ нямаме,но някога имаше-и то каква.
37
0
 
0
 
! Отговори
Охо Бохо преди 7 години
До ХмТо и сега има закони ама не ги спазват
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 29Простотията скопява! Ние българите си обичаме нашите си популисти с интелект на мушмула, наглост на ента степен и лъжата "майка" като основен синод! И за това си отиваме........без усилие!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там където има истинска нация и народност си личи! А при нас е на мода (от отдавна) простотията и народностната ни първичност. Язък ни за "мартениците"!!!
34
0
 
12
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Значи в Унгария може,в България не може!Тука ще съдим тези,дето се опитват да защитят по някакъв начин страната!Действали незаконно!Ами узаконете ги тогава!Законите трябва да се променят според изискванията на времето!А то иска твърд отговор на ислямското нашествие!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, как къде сте. Сите гранични полицаи са корумпирани и взимат пари да пропускат мигранти, а граници нямаме изобщо . Българийоооо ?????????????????
32
1
 
5
 
! Отговори
Трианон преди 7 години
Долу Трианон, долу Ньой. Братята унгарци отново в защита на националния си интерес, ние....впрочем къде сме ние в тая картинка, като обект на международните отношения, явно.
31
2
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Те така правителството в Полша организира подобни отряди от доброволци за охрана на границите на Полша. Насочени са главно срещу заплахите от военна инвазия от Русия.Апропо, на гърбовете на трениращите да ловят нелегални имигранти в Унгария има надписи "ПОЛИЦИЯ". Каквото и да означава това.
30
2
 
41
 
! Отговори
Един преди 7 години
Респект за Унгария!
29
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
350 милиона, за 340 мигранта!!! Ево е стандарт!
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егуш мегуш коколаш.Край Босфора шум се вдига,лъскат саби щитове.Ето Динко и Перата пристигат воеводи си зоват.
27
3
 
51
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Бих се радвал да има такива "популисти " като Орбан и в България.
26
1
 
45
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
И в България корупцията не е по-малка, но като допълнение у нас политиците са ПРЕДАТЕЛИ на НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ, за разлика от Унгарските управници.
25
4
 
22
 
! Отговори
Мюмюн преди 7 години
Унгарци не добро, те фаща ни, бие ни, праща ни обратно. Искам при мама меркел, тя дава ни каймета, или у бугария, там ни не закачат и сме си омбаший.
24
7
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Пиши на български бе *** безпросветен...и хиляда минуса да сложите битката при Мохач е края на Унгария...малко се образовайте ....стига с тия чифтета на гол тумбак неграмотни безпросветници....
23
2
 
48
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 7 години
БРАВО НА УНГАРЦИТЕ !!! Жалко, че българите сме мекотели. Вчера вуйна ми се обади от Сливен и през сълзи ми каза, че в изоставената родна къща на чичо ми в село Недялско, Ямболско общината е нанесла "бежанци", без да пита собствениците. ТОВА Е БЕЗЗАКОНИЕ, подобна на национализацията след 1944. Защо сме такъв скапан народ, а не като унгарците ? Докога ще търпим ПРИЩЯВКИТЕ на ЕС и на Българските ВАСАЛИ ?
22
41
 
5
 
! Отговори
От Унгария преди 7 години
Популистът Орбан води някакав виртуална борба с бежанци, които посмъртно не искат да останат Унгария. Целта на мероприятието е да се отвлече вниманието на публиката от най-големите корупционни сделки в новата история на Унгария!Не може да се отрече, че Орбан е гениален популист, защотото докато най-безцеремонно ограбва народа си, той му се радва и ръкопляска!
21
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Динко и Перата.Днешните Вилхем Тел и Робин Хут.
20
23
 
7
 
! Отговори
Гърлс арми ъв лавърс преди 7 години
Тия девойчета, ако ги нагънат ония *** няма да атиса нито едно. Ще има преварен гулаш в Пустата.
19
1
 
17
 
! Отговори
До 5-Анонимен преди 7 години
Когато си дигнеш зад.ника от лаптопа и отидеш на плаца.Дали ще е казарма ,дали ще е цивилен отряд ,от такива като теб зависи. Ако,,воюваш" само с клавиатурата и ,,много философия" ще бъдем както сме.Дали ще доживеем да има такива отряди-не питай а действай.Ама в къщи на тюфлека е по-удобно.