Военна мощ по земя, авиацията не литна: Парадът в Москва в снимки

10 000 души и 114 единици наземна бойна техника участваха в парада
428

Снимка: Reuters

С грандиозен военен парад в Москва Русия отбелязва Деня на Победата във Великата отечествена война. Парадът премина по Червения площад, като в него тази година участваха близо 10 000 души и 114 единици наземна бойна техника. Заради лошото време обаче предвидената военна авиация не участва в парада.

За първи път в парада бяха включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот. Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА".

По традиция в механизираната част на парада специално внимание бе отделено на танкът от Великата отечествена война "Т-34". Освен него преминаха още многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3".

След тях беше колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

Артилерията бе представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У". Техниката включи също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

На парада присъстваха руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители на властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
2
 
10
 
! Отговори
extremist преди 6 години
До 367 : ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ГОЛ-*** ПО СКОРО СИ ТИ...АЗ НЕ ЗАДОВОЛЯВАМ КОМПЛЕКСИ ЗА МАЛОЦЕННОСТ МЯТАЙКИ ПЛЮНКИ ПО ЕДИН ПАРАД
276
2
 
8
 
! Отговори
до 380 Парадите само преди 6 години
Ежедневно ли се дрогирате или днес е изключение по случай празника на еврооа ?
275
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слабаците винаги кроят планове за отмъщение. Затова на слабака Русия са нужни военни паради, некрофилски безсмъртни полкове и други такива укрепващи жаждата за отмъщение мероприятия. Естествено в крайна сметка отново слабакът Русия ще отнесе всички негативи на желанието си за мъст. Хората се занимават с освояване на Космоса, руснака продължава да чопли в срамната си история, донесла смърт и разрушения на десетки страни и народи. Поставила рекорди за най-много пленени, най-много убити и т.н.
274
23
 
11
 
! Отговори
харалампи преди 6 години
тези в коя година живеят все още?
273
10
 
2
 
! Отговори
До extremist преди 6 години
Нещо се засегна май. Прибирай се в дупката си, мишленце.
272
5
 
8
 
! Отговори
extremist преди 6 години
До 364: КВО НЕ ГО КРИЕМ БЕ ? И ЗА КВО ДА ПИТАМ НЯКОЙ РУСНАК ? КВО МЕ ИНТЕРЕСУВАТ МЕН РУСНАЦИТЕ А ?
271
11
 
1
 
! Отговори
Bai ganu преди 6 години
Mai4ice Mila kakva velika otjivelica i glupost na minaloto
270
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тези още ли използват коли ЗИЛ от 70-те за парадите си (снимка 5)? Нещо по-ново няма ли да изобретят? А, забравих, то това даже не са техни автомобили. Почти всички агрегати са от гадните капиталисти, само ръбестите форми отгоре са руски. На парад на победата на Червената армия да извадиш кола с немски агрегати... Иначе Раша била велика...
269
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В СССР до началото на ВСВ е имало индустрализация и изоставане във въоръжаването. Германия е имала най-модерните оръжия и най-подготвената армия. С колко самолета и танка е разполагал Хитлер когато е нападнал СССР по пътя си към Калкута (Индия), която е била тяхната цел? Защото астрологът на Хитлер му казал, че ако стигне до Калкута и вземе книгата "Стансите на Цзян" третия райх ще просъществува 1000 години. Само че Сталин я бил чел преди него. За това кой и как управлява света след Потопа.
268
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да припомня, че България от 9.9.1944 до 1.7.2948 е била окупирана от червената армия.
267
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"""Германия и Полша разкъсват Чехословакия""""""Прибалтика и част от Финландия е присъединена заради чисто военни причини"""Дали пък прибалтика и Финландия не са били РАЗКЪСАНИа Боби???
266
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиша ти от Плевен, драги Ванка.Помниш ли кагда пришол със танка?Беше млад, но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшкиВзе на мама златните пендарии дори галошите ми стари.Помниш ли, как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки.После си преспал със какa Сияи изпил си всичката ракия.А след време чухме и мълвата,че си гръмнал тате във главата!Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насилана Русия тая дива сила.После цели девет петилеткиграбихте уран и руди редки.Грабихте и жито, папиросиЗарад тебе ходи
265
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешни фурашки, дрънкане на тенекии и тотална излагация. Няколко гарги на червения площад бяха уплашени
264
8
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Минало-бешело, сега е важно да падне ГЕРБ и Боку Тиквата! И да се разправяте, какво е било, това няма да ви свали Тиквун Банкянски, и че му едете дебелия.
263
10
 
18
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Русия отново показа военна мощ, с която трябва да се съобразяват. Голяма държава с голяма армия.Но това не е важното, важното става след парада и се нарича "безсмъртен полк". Това е пример за това, как се пази паметта на геройте и как се вдига духът на народа.Можем само да взимаме пример.А дали сме русофили или фоби е друга тема. Истината се пише от победителите, а това в случая е целият цивилизован свят.Слава за героите и бог да прости победените!
262
5
 
4
 
! Отговори
До extremist преди 6 години
Разликата е, че ние не го крием. А я попитай някой руснак какво са правили на страната на Хитлер през ВСВ. Започва едно ядосване, отричане, не било истина. Много ги е яд, но историята си е история.
261
7
 
7
 
! Отговори
extremist преди 6 години
До БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ: TO КАСКЕТИТЕ КАТО ТЕБЕ СЪЩО МРАЗЯТ ИСТИНАТА : БЪЛГАРИЯ И ТЯ Е СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР ДО 44г. - ЖАЛКО А "ТАВАРИЩ"
260
14
 
24
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Каскетите не обичат истината, че колхозниците бяха приятелчета с Хитлер и заедно разчлениха Полша. И заедно деляха Европа и вмирисаните кални *** окупираха Литва, Латвия, Естония, части от Румъния и части от Финландия. После единият престъпник и бандит Хитлер изпревари и нападна другият - Сталин. И накрая добре че бяха американците...на които руснаците трябва да целуват краката... защото точно заради тяхната помощ срещу Хитлер в момента съществува руската ***...
259
9
 
8
 
! Отговори
смях и позор преди 6 години
Фалшиви ордени, окачени по фалшивите куртки на деца, фалшиви нашивки и гвардейски лентички...70-80 годишни старци в Русия се представят за.....ветерани от ВСВ!?
258
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парад на поражението