Военна мощ по земя, авиацията не литна: Парадът в Москва в снимки

10 000 души и 114 единици наземна бойна техника участваха в парада
428

Снимка: Reuters

С грандиозен военен парад в Москва Русия отбелязва Деня на Победата във Великата отечествена война. Парадът премина по Червения площад, като в него тази година участваха близо 10 000 души и 114 единици наземна бойна техника. Заради лошото време обаче предвидената военна авиация не участва в парада.

За първи път в парада бяха включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот. Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА".

По традиция в механизираната част на парада специално внимание бе отделено на танкът от Великата отечествена война "Т-34". Освен него преминаха още многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3".

След тях беше колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

Артилерията бе представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У". Техниката включи също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

На парада присъстваха руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители на властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
20
 
13
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Очаквах да чуя думи на благодарност към Американския народ който въпреки че воюваше в далечния исток, със своя труд изхранваше и гладния съветски войник.Прави впечатление че в Русия има пълна амнезия по въпроса.Също така не могат да обяснят защо азбуката се нарича Кирилица, а не Ленниница или Путиница.
256
7
 
12
 
! Отговори
extremist преди 6 години
БЪЛГАРИН ГЛАСУВАЛ ЗА БОКЪО ТИКВАТА Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ЗА ЛИНЧ. ТОЧНО КАТО МЕСТАН...
255
14
 
8
 
! Отговори
Ванга преди 6 години
Даже и на природата и писна да се занимава с тези паради. Следващата година може да има и земетресение в Москва ако я карат така.
254
5
 
12
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ЩО ГЛЕДАТЕ РУСКИЯ ПАРАД БЕ ? ГЛЕДАЙТЕ СИ БЪЛГАРСКИЯ
253
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това има Русия и това показва - агресия.От много години само военни паради.И бедност на народа.Нещо ново да имат в технологиите ... нямат. Дори храна нямат.Но имат парад, който е осигурен от САЩ, които са спасителите на СССР и Европа от нацизма.Сталин и Хитлер почват ВСВ, а уж Сталин победил ... глуупости.Победители са САЩ и Европа, затова живеят добре, а не като аллкохолиците в Сибир ;)
252
17
 
12
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Колкото и да ги е яд руснаците, България още я има. Не само я има, но и укрепва.Ние които сме на работа и ни можем да пишем по цял ден като платените такива, само поглеждаме и изпълнени с отвръщение отиваме на някоя по-градивна статия.
251
12
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Парадът в Русия като...тръгне и евроатлантическите...мишки се крият в дупките,не смеят да...църнат.Чак след ден,два ще се...наемат;мишки,кво да ги прайш.
250
4
 
5
 
! Отговори
колев преди 6 години
Според доклад, базиращ се на разсекретени данни от Министерството на отбраната на Руската федерация и представен (14 февруари 2017 г.) в Държавната дума на Русия, Загубите на Съветския съюз възлизат на 41 979 000 души, а не на 27 милиона, както се е считало до тогава. Докладът посочва, че "в периода 1941 - 1945 г. СССР е загубил над 52 милиона и 812 хиляди души. От тях, в резултат на въздействията на факторите на войната - над 19 милиона военнослужещи и около 23 милиона цивилно население. Общата естествена смъртност сред военнослужещите и цивилното население е над 10 млн. и 833 хил. души (в т.
249
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 343Нямате ли си ваши форуми русоблядски там да си пускате глупавите постове, ами си дошъл тука да ни мърсиш и ocираш родината.
248
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидната идея на Чърчил е била да откъсне България от зоната на руското влияние. Но цената на това би била гигантска за нас -Турция би получила обратно Източна Румелия, т.е. всичко до Стара Планина. Както е известно, Турция води много разумна политика през войната, като запазва неутралитет. Многобройните опити на Райха да я привлече се оказват неуспешни и тя минава между капките на голямото кръвопролитие. Към края на войната обаче на ред е плячкосване на победените- както след всяка война.
247
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 343"Русия възкръсна от пепелта,а вие болгарскии къчемарки от какво,от предателство на род и родина."---------------------------От кога руската кoчина се нарича възкръсване от пепелта? Правилният израз е затъване в лaйната.
246
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 341"ъм края на войната (1944) Чърчил е предлагал от 30-50 турски дивизии (една дивизия е 10 000-15 000) да нахлуят в България, а Сталин е бил категорично против. Всичко това го има запазено в преписките между Чърчил и Сталин."---------------------------ВСИЧКО ТОВА ГО ИМА САМО В РУСОФИЛСКИТЕ *** ГЛАВИ.
245
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към края на войната (1944) Чърчил е предлагал от 30-50 турски дивизии (една дивизия е 10 000-15 000) да нахлуят в България, а Сталин е бил категорично против. Всичко това го има запазено в преписките между Чърчил и Сталин.СССР просто изпреварва Великобритания. Скрита част от историята, излезе наяве в архивите на руските служби. Оказва се, че на 05.09.1944 г. СССР е решил да влезе в България, но не за да я окупира, а за да предотврати турско нахлуване. Това личи от писма на Чърчил до Сталин, който предложил директно да се вкарат турски войски в България, а не да влиза СССР. Очевидната идея на а
244
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕСХАЧ"Явно гледаш каквото ти отърва,а не съществени неща."Аз гледам само реално съществуващи неща, анимационните филмчета се излъчват по други канали, не са за тубата. Русия освен да води глyпава пропаганда нищо друго не може да направи. Пълни нещастници във всяко отношение.
243
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е нужно някой да плаща , просто антируската истерия се храни от проруската истерия поддържана от доста платени публикации в някои сайтове и от доста платени коментатори . Някои хора виждат че плащаме най-скъпия газ и бензин благодарение на някои руски компании монополисти и всяка година от БГ изтичат милиарди , основната част от които точно в посока Русия , част от които после се връщат като пари за корумпиране , финансиране на партии и изкупуване на имоти .
242
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Дискавъри сравняват различните танкове,самолети и като гледам руските са все сред първите.Дискавъри руска ли е?
241
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 336Защо смяташ че всички са агресивни като твоя *** Путин? Че на кой му трябва миpизливия кeнеф Русия. Само на китайците им трябва жизнено пространство и в следващите 20 години с абсолютна сигурност мога да ти кажа че ще завземат Сибир.
240
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе умник, те ако бяха 50 г.назад, дали щеше да има Путин сега:)))А между другото невидимия над Сърбия го свали точно такова аналогово старо комплексче.
239
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиБоби, без да съм такъв голям военен експерт като тебе, мога да ти кажа, че ако армията на Ким подбара руснаците ще ги направи на дреп.
238
1
 
3
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Явно гледаш каквото ти отърва,а не съществени неща. Има достатъчно репортажи на еврейски, арабски и английско езични канали. Никой не те кара да гледаш анимация и в допълнение има повече американска анимация на техни въоръжения. Колкото до качеството има достатъчно филми по Дискъвъри и Хистори каналите. НАЙ-НАКРАЯ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВОЙНАТА Е ЛОШО НЕЩО. ДОЙДЕ ЛИ ПЪРВИ ВИЕ ПЛЯМПАЛАТА ЩЕ СЕ ИЗПОКРИЕТЕ КАТО МИШКИ.