Военна мощ по земя, авиацията не литна: Парадът в Москва в снимки

10 000 души и 114 единици наземна бойна техника участваха в парада
428

Снимка: Reuters

С грандиозен военен парад в Москва Русия отбелязва Деня на Победата във Великата отечествена война. Парадът премина по Червения площад, като в него тази година участваха близо 10 000 души и 114 единици наземна бойна техника. Заради лошото време обаче предвидената военна авиация не участва в парада.

За първи път в парада бяха включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот. Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА".

По традиция в механизираната част на парада специално внимание бе отделено на танкът от Великата отечествена война "Т-34". Освен него преминаха още многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3".

След тях беше колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

Артилерията бе представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У". Техниката включи също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

На парада присъстваха руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители на властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в тубата ще ти покажат на голишарко оръжие:)))Те руснаците и американците работят за вас да гледате по нета филмчета;)
236
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
325 посмали малко че се излагаш.И ние влизаме в тубата.Никой не говори за анимациите на оръжие.Ту160 е анимация предполагам;)
235
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Писах ви преди и ще се повторя, работих с америкснци, руснаци и офицери от ЕС в продължение на години. Никога не чух и не видях подигравателно отношение на американци към руснаци и обратно. Взаимно уважение и респект видях! Никой не си позволи какъвто и да е коментар! Взаимно се уважаваха видимо. Защо тук се пише така? Кой плаща за тази гадост? Руснаците си имат своите проблеми. Ние къде сме, имаме ли авторитет или днес целуване американски ***? А какво получаваме? Едно голямо нищо.
234
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 326"4 минути за охлаждане на Джавелин.При масирана танкова атака това си е смърт.Освен това са адски скъпи.Руснаците имат подобни Корнет"Единственото което имат руснаците е по една шепа непрана вълна на 3адниците си.
233
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиТоу, ХОТ, Милан, Фагот, Конкурс, Метис са комплекси 2 поколение които много лесно се лъжат с инфрачервени капани-------------------------------------Боби, а ти колко човека мислиш че измами с твоите русофилски капани?
232
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 минути за охлаждане на Джавелин.При масирана танкова атака това си е смърт.Освен това са адски скъпи.Руснаците имат подобни Корнет
231
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕСХАЧ"Влез в тубата има достатъчно материал."Много добре знам какво има в тубата. Анимационни филмчета на несъществуващо руско оръжие. Това има основно в тубата. Още като видя че е клип от руската хибридна война, целящ да стимулира глупаците и го спирам. Русия е с 50 години след запада във въоръженията. През 1990 беше с 25 години назад и понеже нищо не можаха да направят през последните 25 години, изостанаха от Запада с 50 години. 99% от руското оръжие в тубата е лъжа и измама.
230
5
 
7
 
! Отговори
До 319 преди 6 години
В чужбина съм, като гледам как гордите рускини масово си вземат "печки" за съпрузи, а детенцата им едни кафевички си представям каква претопяване става в останалата част на света.
229
7
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Днешният жалък колхознически парод (от пародия) не може да скрие фактът че Русия започва ВСВ като съюзник на Германия когато Хитлер и Сталин нападат Полша! Руснаците трябва да целуват краката на американците за това че благодарение на тяхната финансова и въобще всякаква помощ руснаците успяват да победят и в момента съществува такава държава като Русия. Без тяхна помощ Хитлер без проблем би разгромил руснаците...
228
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се кой плаща за тази антируска истерия! Руснаците са си спечелили войната с огромни загуби. Дали 8 или 9 ще се празнува не е от значение. След Брежнев си укрепиха армията много. Подигравките с армията им показват безсилие. Да, след 9.9.44 управляваха у нас но кой им разреши? България. Защо не успяха в Унгария, Полша, Чехословакия и т.н. Защото правителствата им не се дупеха колкото нашето. Днес сме на другия полюс, надупчени на САЩ.Поне един самолет да ни бяха дали но не, трябва да се плаща
227
1
 
1
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
Влез в тубата има достатъчно материал.
226
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕСХАЧНяма руски танк който да издържа на TOW или Джавелин, защото руските експерти са изчислили че такъв танк трябва да тежи 220 тона.
225
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Подводниците от снимки 14 и 15...къртят яко! Не ти трябват танкове, ракети, самолети...нежно и елегантно решение, изпипано с вкус и край с войните по света!
224
1
 
1
 
! Отговори
До ЕСХАЧ преди 6 години
"Руските танкове - най-здравите и непобедими танкове в света!"
223
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕСХАЧИ къде видя това? По Заша Тудей ли? Щото Ал джазира всеки ден показват по няколко изгорели руски танка.
222
2
 
2
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
То затова TOW като удари руски танк в Сирия нищо му няма. Тези противотанкови ракети са само за танкове от преди 30 г. В масирано танково нападение искам да те видя как ще стоиш и чакаш да те приближат.
221
5
 
10
 
! Отговори
трезвен преди 6 години
Аз не празнувам! Ние сме били немски съюзник, губим войната! За нас това е загубена война! Трябва да си луд или национален предател, за да се радваш на загубата на собствената си страна. Нас, т.нар. "съюзници" услужливо ни хвърлиха в сферата на влияние (блатото) на северноазиатските червени орди. "Благодаря" им сърдечно и на червените, и на демократите!
220
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Авиацията не лети, корабите не плуват... Остана им една пехота на горките. Как ще завладяват Америак не знам.
219
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлеро -Фашистка Германия също организираше пищни военни паради и имаше своя "Юнаармия" в лицето на Хитлерюгенд . Изобщо подобни мероприятия са отличителна черта на тоталитарните , военизирани общества
218
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако пишещите тук са до 35г.значи не са стъпвали в казарма.Сещайте се по нататък....какви гении на военното изкуство имаме откакто закрихме армията,нарязахме си ракетите от които поне Турция се плашеше.