Военна мощ по земя, авиацията не литна: Парадът в Москва в снимки

10 000 души и 114 единици наземна бойна техника участваха в парада
428

Снимка: Reuters

С грандиозен военен парад в Москва Русия отбелязва Деня на Победата във Великата отечествена война. Парадът премина по Червения площад, като в него тази година участваха близо 10 000 души и 114 единици наземна бойна техника. Заради лошото време обаче предвидената военна авиация не участва в парада.

За първи път в парада бяха включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот. Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, е представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА".

По традиция в механизираната част на парада специално внимание бе отделено на танкът от Великата отечествена война "Т-34". Освен него преминаха още многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3".

След тях беше колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3".

Артилерията бе представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У". Техниката включи също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

На парада присъстваха руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители на властта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварският ужас.
296
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Велико USейков 1 ме 109 сваля по 7 руски самолета тип ла 5 или яг 9 факти
295
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби 278 ссср дивизий срещу 71 немски и 11 румънски 4 унгарски що не кажеш и това а да и как 92 ссср дивизий загиват --- абе руско военно изкуство да ги одавим в руска кръв ко от това 4е за 1 тяхен ще пукнат 3 рашки бабите пак ще народят
294
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 399Статистиката Ано "Умни" Говори другоНа западния фронт Същзниците имат 100 дивизи срещу 30 немски след десанта в Нормандия те напредват средно с 2-2,5 км на ден до края на войната като 20 немси дивизи почти им разгонват фамилията в АрденитеПо същото време започвайки от операция Багратион Червената Армия се движат със средна скорост 15-20 км на ден като 80% от всички немски войски са съсредоточени срещу тях +Румъния +УнгарияНещо да кажете за Воено искуство, Храброст и логистика
293
1
 
5
 
! Отговори
Велико USейков преди 6 години
Чети,"приятелю" Покришкин(намери си сам кой е той), за да разбереш, че по-големи летящи кофчези за барбекю(за кремиране на летец) от американските 'мустанги"(с двигател Ролс Ройс няма.Ама не когато 7 мустанга ръфат 2 месера.Подобно прехвалено съотношение е и при танковете. Добре, че американските младежи слагали върху "бронята" им бодлива тел, арматура, вериги, гранати... и така до още 50 см. (открили активната броня).Ако 3-*** въоръжени немци срещнат 3-*** Us "бойци" става US тройка фламбе!!!
292
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер казва : Най-големият ми страх е във войната да се включат САЩ. Има го документирано ! Единствената страна , която разполага с голяма техническа мощ , а както се е видяло по-късно и с нечувано оръжие за годините си - Атомна бомба. Германските жени пък казват : по- добре руснак между краката , отколкото Американец в небето. САЩ са разсипали вермахта от бомби , като Дрезден е унищожен напълно.
291
4
 
3
 
! Отговори
AZ преди 6 години
До Анонимен - Това за западните историографи си го прочел в някоя Руско - Съветска книжка. Това са хватките на Гьобелс нескопосано прилагани от тяхната пропаганда. Като си такъв "експерт" - цитирай Френски, Английски или Американски историци а не си пробутвай пропагандните клишета. Германската армия е убила по-малко Руски войници и граждани отколкото тяхните собствени войски СМЕРШ.
290
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След отварянето на морския коридор САЩ докарва над 15 000 самолета на съзниците и денонощно засипват врмахта с бомби. Което унищожава заводи, инфраструктура и пехота. Русия реално няма никакъв шанс , без САЩ да превземе Германия! Нито самолети има , нито флот да дебаркира . Да не говорим , че войната е започнала от Хитлер и Сталин заедно. По скоро трябва да честват ден на СРАМА.
289
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни измишльотини. Първо Русия няма Флот. Второ Хитлер е пречупил цяла Европа + Русия ... СПРЕНИ са доставки на всичко от всякъде. Русия 2 години ближи рани през това време Хитлер бие само Англия и два пъти и предлага съюз. След което САЩ започват войната в Европа от океана , където се бият с Хитлер, за да освободят морския коридор от Америка до Европа и да донесат оръжие и самолети на овяхналата Европа. Там се обръща войната. Руския ВВС също липсва ..А Хитлер има изтребители .
288
7
 
3
 
! Отговори
AZ преди 6 години
До Анонимен - Първо запалиха Втората световна война, като заедно с Хитлер си поделиха Полша, после се готвят да ударят Хитлер, като уж се разкайват но Германското разузнаване прихваща усилената мобилизация и решава да ги изпревари. Този парад за какво е? Двема бандити се сбили за повече власт - Сталин и Хитлер са еднакви ***. Само *** и откачени се прехласват пред средства за убиване на хора, а руснаците единствено това правят бомби, автомати ... да сте видели руска кола или мобилен телефо
287
8
 
3
 
! Отговори
руската кочина преди 6 години
влекачи дърпаха ли новите танкове Армата..ха.ха.ха
286
3
 
5
 
! Отговори
Язък преди 6 години
Пък ние щяхме да купуваме самолети от тях.
285
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не харесва военният парад,харесва гей паради.
284
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е че дори западната историография не отрича че ВСВ се решава най-вече на Източния фронт, където Хитлер праща най-многобройните и при това елитни немски части!На Запад остават няколко второстепенни дивизии, чиято цел е най-вече да поддържат реда. Пак повтарям - западните историци това не го отричат! А това че нашите русофоби се опитват да се представят за по- католици от папата, като пренаписват историята, си е само техен проблем, който бие на дълбоки комплекси...
283
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Космическите сили се изплашиха от облаците и не минаха.Джуджето го е страх някой самолет да не му падне на плешивото теме.
282
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се притеснявайте за авиацията сороси, тя си прави своя парад в небето над Сирия, където редовно троши самолети на американските съюзници от ИДИЛ, за които американците са наринали милиони долари...
281
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази година успяха ли всички велики танкова Армата да минат без някой да се скапе?
280
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За руснаците - ясно - заслужили са си парада за победата. Ние обаче къде се бутаме в тази история, след като след Войната сме със статут на победена нация и ни е отредено да плащаме репарации на победителите, въпреки че и една наша пушка не е гръмнала срещу никой от тях. Дори напротив - накрая сме се били срещу германците на страната на Русия и сме дали стотици хиляди жертви, за да угодим на комунистите. За свалените американски самолети над София не бива да съжаляваме - защитавали сме се.
279
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обичам да слушам как вият бездомниците! плюйте още *** ***
278
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поради липса на *** в парада не е участвал плаващият самовар "Адмирал Кузнецов".