Земетресението в кадър: Жертви и ранени на гръцкия остров Кос

Над 120 души са ранени след природното бедствие
Обновена: 21 юли 2017 08:58 | 21 юли 2017 08:45, Александър Попов
13

Снимка: БТА

Двама души са загинали, а най-малко 120 са пострадалите в силното земетресение, разтърсило днес гръцките острови в югоизточната част на Егейско море, предадоха световните агенции.

Трусът с магнитуд 6,7, според Американския геофизичен институт, и с магнитуд 6, според Обсерваторията в Атина, стана в 01,31 ч. местно време днес, припомня Франс прес. Според други гръцки представители магнитудът е бил 6,5, допълва Асошиейтед прес.

Епицентърът е бил на 10 километра югоизточно от крайбрежния турски град и курорт Бодрум и на 16,2 километра източно от гръцкия остров Кос. Освен на гръцките острови, трусът бе силно усетен и по западното егейско крайбрежие на Турция, предимно в град Бодрум.

Още по темата

Има двама загинали, заяви пред Франс прес представител на болницата на остров Кос. Според журналист от Кос двамата загинали са били на улицата в оживен квартал на град Кос и са били убити от камъни от стара сграда, която рухнала до тях. Кметът на Кос Георгиос Киритис каза, че двамата загинали са чужденци.

Ранените са 120, каза гръцкият държавен секретар, отговарящ за търговския флот Нектариос Санторинос. Според него много сгради на Кос са понесли щети. Към Кос са изпратени два хеликоптера, които да транспортират ранените оттам на остров Родос.

В Родос хората разказват, че трусът е бил много силен и че е продължил дълго. В Бодрум пукнатини са се появили по редица сгради, а болницата в града бе евакуирана като превантивна мярка, според турски медии.

Очевидци на остров Кос разказват как след труса морето сякаш набъбнало пред очите им. Властите предупредиха за опасност от малко цунами.

Придошлите морски води са наводнили крайбрежен път и части от главния град на остров Кос, допълва АП. Морето изхвърли на пътя една лодка, а няколко коли се удариха една в друга в резултат на мини цунамито.

Вижте последиците от земетресението на остров Кос в галерията ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
иванка стоянова преди 6 години
До иванкак да се свържа с вас за синът ми да питам моля ви
5
4
 
1
 
! Отговори
иван преди 6 години
Казах ли ви че ще има скоро близо. И още чакайте преди да е дошла новата година и близо!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
gorkite hora
3
4
 
17
 
! Отговори
GRUDI преди 6 години
До АнонименДа прав си избери българското най-много да те хване разстройство.
2
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отменям си почивката в Гърция, отивам на нашето черноморие, това е знак, че трябва да изберем българското!
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6.7 по Рихтер си е сериозно земетресение, ако беше тук, половин София щеше да е в руини, да не дава Господ.