С аплаузи и на крака: Барса прие героите на Чапекоензе

Фолман, Нето и Алан Рушел излязоха на терена на Ноу Камп
Обновена: 8 авг 2017 10:31 | 8 авг 2017 10:30, Красимир Ангелов
5

Снимка: БТА

Барселона не показа милост на футболния терен, но прояви изключително уважение към бразилския Чапекоензе преди и по време на мача между двата отбора за трофея "Жоан Гампер".

Още по темата

Клубът от Южна Америка, чийто футболисти и ръководители загинаха при ужасяваща самолетна катастрофа в края на ноември, беше специален гост в мача за трофея.

Преди началото на мача единствените трима оцелели футболисти от отбора Нето, Фолман и Алан Рушел получиха бурни аплодисменти от феновете на стадиона и футболистите на терена. Последният дори игра 35 минути в мача, което бе и официалното му завръщане на терена след трагедията. Когато Рушел бе заменен, отново целия стадион избухна в овации.

А на терена Барселона откри резултата още в шестата минута чрез Жерард Деулофеу, а малко след това Серхио Бускетс покачи. Преди да изтече половин час игра Лионел Меси направи аванса на своите класически, а след почивката се разписаха двамата Суарес - Луис и Денис.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Разбирачеви... преди 6 години
А не е ли по-голямо унижение Барса да цъкат пред вратата на съперника и да се чудят как да НЕ вкарат? Едва ли от Чапекоензе са искали Барса да им играят на 20% за да запишат "хубав" резултат. Съвсем пък са неуместни коментарите ви, при положение, че Барселона са единствения клуб, подпомогнал финансово Чапе, дори техния президент го каза публично това. Част от средствата от вчеращния мач отиват също в касата на Чапекоензе.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много грозно е да мачкаш отбор който е загубил играчите си . На кой и какво показваш ?! От благородство ги остави поне на равен .
3
0
 
3
 
! Отговори
Уефалона преди 6 години
До АнонименНе е въпроса в това.. Мани ги Реал, те си делят първото място с тия за най-подпиран отбор. И тяхния ред ще дойде, просто тая година ще е каталунските "звезди".. Въпроса е, че Чапекоензе след тая трагедия само до тоя мач им е било, който точно от барса обявиха като благотворителен един вид и ми излизат като на война тия....
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Уефалона : Те щото Реал всичко си заслужават. Колко пъти ги подпират и тях ама ама хайде....
1
2
 
10
 
! Отговори
Уефалона преди 6 години
Тия от барса, още повече паднаха в очите на хората...След тая трагедия - излизат и играят така, все едно това е мача на живота им...намерили пред кого да показват "класа"...5:0?!? На умряло куче нож вадят...Смешници!...Какво - искат да се покажат, че без Неймар ще са пак същия отбор ли? - Да-да, ама не! Тая година заради всичко дадено им незаслужено до сега, ще се им се върне тъпкано... Ще им дишат пАрите и на Реал и на Атлетико...