Контрабандни лекарства спипани на "Капитан Андреево"

Открити са в лек автомобил, пътуващ от Турция за Косово
15 яну 2018 17:45, Красимир Ангелов
4

Снимка: Агенция "Митници"

Опит за пренасяне на контрабандни медикаменти предотвратиха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Лекарствата са открити в лек автомобил, който е пътувал от Турция за Косово. В него са пътували двама косовски граждани.

Пред митническите служители шофьорът на автомобила е декларирал, че пренася 47 чифта мъжки спортни обувки. Те са били задържани за поставяне под митнически режим, след което митническите служители са извършили физическа проверка на автомобила и багажа на пътниците.

При инспекцията на различни места между личния багаж са намерени 441 опаковки лекарствени продукти, предназначени за лечение на акне, на шизофрения, репродуктивни проблеми, при химиотерапия и други заболявания. Открити са били и фактури за препаратите на обща стойност 38 817 турски лири, с левова равностойност от 16 730 лева.

Установено е, че медикаментите са собственост на шофьора. Срещу него е съставен акт, а контрабандните медикаменти, както и автомобилът, с който е извършено нарушението, са задържани.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
gechi преди 1 година
Във Велико Търново най-големия контрабандист - Христо Скорпиона - никой не го закача . Защото е покровителстван от Димитър Машов - директор ОДМВР и Сезгин Садъков - шеф на икономическа полиция. Плаща си човека такса спокойствие.
3
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
Тези лекарства са необходими , на хора с ниски доходи - за да оцелеят :)))
Но, се защитават запдни концерни - които са на принципа " Ако нямаш пари - гушни букета "
2
0
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
В Турция е евтиния :)))))
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето, че може когато има желание и нечии интереси.