Борислав Михайлов на 55: Легенда на вратата и шеф на БФС

Той е участник за 3 световни първенства с националния ни отбор
12 фев 2018 07:30, Красимир Ангелов
9

Снимка: Булфото

На днешния 12 февруари своя рожден ден празнува бившият вратар на националния отбор по футбол и настоящ президент на БФС Борислав Михайлов.

Той е роден през 1963 година в София, като е син на бившия вратар на Левски (София) и националния отбор Бисер Михайлов и баща на националния вратар Николай Михайлов.

Юноша на Левски, където играе от 1981 до 1989 година. След това кариерата му минава през Белененсеш (Португалия), Мюлуз (Франция), Ботев Пловдив, Рединг, Славия и Цюрих (Швейцария).

В националния отбор има 102 мача, където играе в периода 1983-1998 година. Постижението бе рекорд допреди няколко години, който бе подобрен от Стилиян Петров.

Избран е за президент на БФС на 21 октомври 2005 г., като сменя на поста Иван Славков.

Ето и няколко любопитни факта за Боби Михайлов:

Избран за Футболист №1 на България през 1986 г.

След скандалния финал за купата през 1985 г. между ЦСКА и Левски е сред наказаните, заедно с Христо Стоичков, с изключване от футбола. Малко по-късно обаче е реабилитиран

Той е участник за 3 световни първенства с националния отбор на България – Мексико 1986, САЩ 1994, Франция 1998.

Заема второ място във вечната класация за най-много мачове с националната фланелка – 102. Рекордът му бе подобрен преди няколко години от Стилиян Петров, който записа 106 мача.

Рекордьор по мачове като капитан за националния отбор – 60.

През март 2011 година Борислав Михайлов е избран за член на Изпълкома на УЕФА и така става първият българин с това признание.

В свободното си време обича да ходи на лов.

Има три деца - Бисера и Николай от първия си брак, както и Елинор от брака си с Мария Петрова. В края на 2008 година се ражда и първият му внук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слагаческа статия.Боби, вече никой няма да го запомни каото национален вратар, а като едно мафиотизирано пиянде.Същото се отнася и за Лечков.
6
4
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
До Чичо МиткоАми, да не пипаме тогава и Бойко, че...кой ще дойде на негово място?Да не бяхме пипали и Бай Тошо..че кой ли щеше да е на негово място?Да не бяхме пипали и Орешарски..че кой ли дойде на негово място?Да не бяха пипали навремето и Хитлер, че кой ли е щял да дойде на негово място и т.н. и т.н.Знаем ви позицията на вас, кибиците.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито! Да е жив и здрав, най-вече ЖИВ , защото не един от неговите колеги не дочака 55г. - после върви се пенсионирай на 67г.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перукан...
3
6
 
10
 
! Отговори
Чичо Митко преди 6 години
... И като махнете бате ЛОБИ Михайлов ... кво от това ?!?! КОЙ ще дойде ?!?! Бате Любе супата ?!?! ... ха ха ха :) ... Той ще "оправи" викате БФС и БГ футбола , а ?!?! ха ха ха ... Блажени са вярващите ! Бат' Ви Любо ще "оправи" ама собственото си затъващо дередже ... защото яко е затънал в здрави кредити към Банки ! А БФС и свежите пари от УЕФА ще му дойдат идеално , да ги пооправи !!! :) ... И ДВАМАТА СА - ХВАНИ ЕДИНИЯ , РИТНИ ДРУГИЯ ! ... НЕ СТАВАТ ! :( ... Аз бих гласувал за - ВАЛЬО МИХОВ !
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Батето/Иван Славков/БФС е наследен от друго пiaнде, горе-долу в тяхното време залезе и националния!Наздраве бг фенове!
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 6-7 години го питат: Вярно ли е че пиете на работа? И той: Не. Позволявам си само вечер 2-3 уискита максимум вкъщи.Муахаахах.....*** такъв.