Габриела Дейлман – олимпийската "сестра" на Ким Кардашиян

Тя вече е олимпийска шампионка, при това с хиляди фенове
14 фев 2018 21:00, Красимир Ангелов
12

Снимка: БТА

Габриела Дейлман е добре познато име за любителите на фигурното пързаляне. 20-годишната канадка спечели бронзов медал при жените на последното световно първенство в Хелзинки, а от вчера вече е и олимпийска шампионка с Канада в отборното състезание по фигурно пързаляне.

Както често става на олимпийски игри, зрителите често гледат и спортове, от които не се интересуват много по принцип. И така миньончето се превърна в сензация само за един ден, като засенчи далеч по-известните си и успели съотборници от "златния" канадски отбор  - Патрик Чен, Кейтлин Озмънд и двойките Теса Въртю/Скот Мойър и Меган Дюамел/ Ерик Радфорт.

Причината – стотици зрители видяха в лицето на Габи двойничка на Ким Кардашиян.

"Габриела Дейлман изглежда като отдавна изгубена сестра на Кардашиян, пише потребителка в Twitter. Друг допълва: "Габриела Дейлман е Ким Кардашиян от една вселена, в която майка й е дала кънки за лед, вместо кукла барби."

Историята на Габи може би изглежда прекрасна, поне до месец май 2017 година. Родена в Торонто на 13 януари 1998 година, тя започва да тренира фигурно пързаляне още на 4 – нещо съвсем нормално за едно канадско момиче. Има по-малък брат Зак, който също е фигурист.

Наблюдавайки зимните олимпийски игри в Торино през 2006 година тя решава, че със сигурност иска един ден да бъде на Олимпиада. И нещата се развиват добре за нея – през 2012 става шампионка на Канада при девойките. 5 години по-късно тя взима бронзов медал от световното първенство за жени в Хелзинки. Едно място пред нея е нейната съотборничка Кейтлин Озмънд. Същият сезон Габи има сребро от турнира на четирите континента – първенството, на което участват фигуристи от целия свят, без Европа.

Няколко месеца след тези успехи, през май 2017, олимпийската й мечта изглежда почти изгубена. Налага се спешна операция на коремна киста, а възстановяването е трудно и дълго. Габриела прекара лятното в къщата на семейството си в Онтарио, намирайки утеха в часовете, които прекарва легнала в близост до езерото. Но днес определя този момент като изключително важен в нейния живот.

"От една страна, операцията определено спаси живота ми. И второ, тя ми помогна да разбера кое е важно, и кое е вредно в живота ми", споделя в дните преди олимпийските игри Габриела.

Макар краткото време за подготовка, няколко месеца по-късно тя отново е на леда, а в началото на 2018-та печели и шампионата на Канада при жените, побеждавайки своята по-именита съотборничка Кейтлин Озмънд. При това Габи излиза на леда все още невъзстановена от пневмония. Неизлизането на леда обаче означава отпадане от състава за игрите в Пьонгчанг – нещо, което тя не иска да се случи.

Сега в Южна Корея тя има още една цел след златния медал в отборното – медал от женския турнир. Задача, която е изключително трудна с оглед зверската конкуренция на най-добрата фигуристка в последните 3 години Евгения Медведева и детето чудо на руското фигурно пързаляне – 15 годишната Алина Загитова, която дори победи Медведева на Европейското първенство преди по-малко от месец.

А красотата на Габи е отдавна известна на феновете на фигурното пързаляне. Тя има над 60 000 последователи в Instagram, а вероятно до края на игрите в Пьонгчанг те най-малкото ще се удвоят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе и двете са люспести, но дотам. Тази е на светлинни години пред Мисис "Диференциал от Татра". НИщо общо демек.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне се занимава с нещо смислено.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E туй е от стандартното и масово селфи. Тая я гледаме всеки ден.
6
0
 
17
 
! Отговори
Данибой преди 6 години
Абе тея луди ли са, да сравняват красивото момиче с онова нещо с големия пъ*делник.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо общо нямат двете. Онази другата е грозна трътла.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евгения Медведева показа класа за която другите могат само да мечтаят.
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде са я изровили тази третокласна мургавелица?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах изпълнението й, беше доста посредствено. Имаше по-добри от нея, които заслужаваха бронза.
1
0
 
19
 
! Отговори
123456 преди 6 години
Дано мотора и не е като на Ким ,че на снимките е до кръста.ахахахах