Каролин Вожнячки на 28: Датската любимка в тениса

Вижте най-важното за световната №2 при жените
11 юли 2018 07:30, Красимир Ангелов
1

Снимка: Reuters

На днешния11 юли рожден ден празнува популярната датска тенисистка от полски произход Каролин Вожнячки. Родена през 1990 година в Одензе, Дания, тя е бивша №1 в световната ранглиста на Женската Тенис Асоциация. В моментя тя е №2 в света, като пред нея е единствено румънката Симона Халеп.

Датчанката дебютира в професионалния тенис през 2005 година и става първата скандинавка, стигала до върха на световната ранглиста.

Ето най-интересното за датската тенисистка:

Вожнячки е дъщеря на поляци и има изцяло полски корени.

Израства в изцяло спортно семейство. Баща й Пьотър е бивш професионален футболист, който се мести със семейството си в Дания, след като подписва договор с местен клуб. Майка й пък е част от националния отбор на Полша по волейбол.

Тенисистката има и по-голям брат – Патрик, който е професионален футболист в Дания.

Има общо 29 титли от турнири на WTA.

Висока е 177 см.

Печели титлата на Уимбълдън за девойки през 2006. В началото на тази година тя спечели и първата си титла от Големия Шлем при жените, побеждавайки на Australian open.

Освен тенис, Каролин обожава и футбола. Тя е известна фенка на английския Ливърпул, като често се появява с тениска на английския гранд.

През юни 2012 г., тя стартира своя собствена линия луксозно дамско бельо.

Тенисистката имаше връзка с професионалния голфър Рори Макилрой в продължение на 3 години. Двамата дори обявиха техния годеж и насрочиха дата за сватбата, но малко по-късно Рори отмени годежа с оправданието, че не е готов за брак.

През 2015 година датчанката се появи и на страниците на "Sports Illustrated Swimsuit Issue" с впечатляващи снимки по бански.

Тенисистката има участия и в няколко маратона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Заменила е голфъра с бивш професионален баскетболист.Но иначе е много секси и добра тенисистка. Чудно как баща професионален тенисист може да бъде добър треньор по тенис за да направи Каролина топ тениска .