Ефекти, музика... С уникален галаспектакъл грациите закриха Световното

Изпълнението на българските гимнастички бе на фона на "Хубава си моя, горо"
16 сеп 2018 21:22,
11

Снимки: БТА

С уникален галаспектакъл завърши 36-о световно първенство по художествена гимнастика в София.

Идеята на шоуто беше вдъхновена от легендата за любовта между Боян и Неда. То включваше много светлинни ефекти, българска музика и ефектни изпълнения от част от отборите, участващи на шампионата.

Зрителите видяха на килима гимнастичките на Русия Дина и Арина Аверини, Александра Солдатова и момичетата на руския ансамбъл, както и отборите ансамбъл на Азербайджан, Беларус, Италия и Япония.

Последни пред публиката се появиха българските гимнастички от ансамбъла - Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, както и Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн. Тяхното общо изпълнение беше на фона на песента "Хубава си моя, горо". Българките бяха аплодирани най-много от зрителите в залата.

Следващото състезание по художествена гимнастика, на което София е домакин, е Световна купа през април 2019 година.

Четете още спортни новини в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Аман преди 5 години
Спорт, ти май не си много наясно какво точно представлява спортната гимнастика? Ето, ограмоти се малко и после пак ми говори кое по колко да умножа. Бих оценила и ако този път изреченията ти са смислени и адекватни.https://youtube/watch?v=tAxRBConhNY
9
1
 
0
 
! Отговори
Спорт преди 5 години
Аман,.. умножи всеки скок (в художествената се играе и с уреди, които не трябва да се изпускат) направен в залата за спортна по 10 и ще разбереш, дали е спорт или "полички"... Може и да е парк,__ур? умножете го по бокс и ще разберете къде сме..Пари взимат само ритнитопковците, абсолютно незаслужено!Кога се Класираха за Световно?Hate?
8
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
абе, още ли нема статия за обора на народа?
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българин======Това не е точно спорт, а танци
6
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Абсолютно безмислен спорт , като гледам и залата празна ...
5
5
 
3
 
! Отговори
Аман преди 5 години
Вече взе да ми омръзва всяка втора новина да е за тези грации. Да не говорим, че под "гимнастика" е редно да се разбира спортната гимнастика, която наистина е спорт, при това един от най-трудните....
4
2
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Личи си, че властта иска организирайки няколко световни първенства да покаже напредък.Хвърля се мило и драго за организацията им, което е похвално.Лошото е обаче, че на спортния терен лъсва голямото отстъпление на България.В худ.гимнастика вече се радваме на бронз. А, преди го смятахме за провал.На волейбол вече падаме от Иран.А, в гребането напълно отстстваме.И това са спортове, които развиваме.Другите са напълно мъртви или агонизира предсмъртно.Няма матриал. Факт !
3
5
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
абре, дека е статията за лавината? или мачкате каскета :)))
2
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че свърши. Никому неизвестен спорт, освен в 5-6 държави, предимно в източна Европа. Спорт, подкрепян от федерации, а не от спонсори говори сам по себе си колко е "атрактивен" и печеливш. Комплексираната българска спортна душа е свикнала да се радва на гимнастика, щанги, бокс и борба. Все неща, които в западна Европа и щатите не са и чували, примерно.
1
6
 
15
 
! Отговори
протест преди 5 години
Това е добре, но какво се случва през деня ДНЕС !!! "Протест и засилено полицейско присъствие в центъра на София"