Пуснаха под домашен арест Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градина

Той продължава да отрича вината си
Обновена: 10 апр 2020 16:46 | 10 апр 2020 16:45, Нели Христова
148
Пуснаха под домашен арест Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Обвиненият в убийство на 15-годишният Георги Игнатов, Йоан Матев, бе пуснат под домашен арест, след като прекара три години в ареста, съобщават от Dir.bg. Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия от “задържане под стража” в следващата по тежест “домашен арест”.

Близо година Митев бе издирван по снимки от видеокамерите в близост до престъплението. След като бе арестуван, Матев прекара повече от 3 години в ареста. Това бе и причината за промяната на мярката му, аргументира се съдебният състат.

По делото предстои видеоконферентен разпит на свидетел в Англия, който предвид световната пандемия и въведеното извънредно положение в България и извънредни мерки в Англия, не е ясно дали ще може да се проведе скоро.

До този момент по делото съдът провеждаше редовни съдебни заседания и исканията за изменение на мярката на подсъдимия бяха оставяни без уважение.

Йоан Матев е със забрана да напуска страната и с решение на съда ще му бъде поставена гривна за електронно проследяване. Определението на СГС може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Обвиненият бе арестуван заедно с брат си Марсел на 22 февруари 2017-а - година и половина след престъплението. Още в деня на ареста по-малкият брат - Марсел, е отведен за изследване с детектор на лъжата. Машината отчита, че има съпричастност към престъплението, или по-точно знае за него. След като му показват и снимката на момче, тичащи в района на Борисовата градина Марсел признава, че това е брат му.

В деня на убийството Йоан и Марсел имали тренировка по тенис. На корта обаче отишъл само по-малкият. Йоан отишъл да се поразходи и се върнал с други дрехи. В съблекалнята Йоан казал на брат си, че е направил глупост - намушкал с нож момче, на което искал да вземе парите. Станало случайно.

Най-важното признание на Марсел от разговора с психоложката е за ножа, с който е убит Георги Игнатов. Към онзи момент оръжието още не е намерено, а резултатите от полиграфа и признанията в беседата нямат доказателствена стойност. Марсел обаче разказва, че Йоан е хвърли хладното оръжие в шахта, близо до пейката, където е намерен трупът на ученика. Час по-късно разследващите отиват на мястото, влизат в шахтата и намират ножа.

Майката на братята - Сребрина Гаджева, която се явява и като защитник на Йоан по делото, атакува психоложката по време на заседанието.

Самият Йоан Матев продължава да отрича всичко.

Оказва се, че веднага след престъплението цялото училище, в което учил Йоан го е разпознало от кадрите, разпространени от полицията. Никой не посмял да проговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният избетнал кривосъдието. В ареста ги държат, докато се раздадат подкупите. После домашен арест, после *** го дири из Дубай.
46
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С присъда излиза само който не може да плати на правораздаващите. В тази държава на власт не е закона, а парите и политическите връзки.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - този сега преби брат си ... и мамчето ще е виновна.За какво и трябва, не мога да разбера?Да влиза в затвора, да лежи. Тя да се отказва от него. Неудачен е бил опитът. Има и друго дете, да заложи на него.Толкова!
44
1
 
23
 
! Отговори
Тиквата преди 4 години
А безплатен билет за Малдивите да си почине момчето няма ли, Каскет?Все пак 3 години в ареста...той изкарал доживотна, бре!
43
0
 
32
 
! Отговори
245 преди 4 години
Тоест този убиец на дете, съсипал завинаги живота и на още няколко човека- близките на момчето не е в затвора, а под домашен арест като всички нас и ние сме под домашен арест само че за разлика от него без право на обжалване!
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдейки по фотото, мъ, , хич не му личи, че е бил три години в ареста!!!Тъй кът *** гледам, тоз "юнак е готов за нови "подвизи"!
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То няма родител който да не защитава децата си, това е вроден инстинкт.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този сега преби брат си
39
1
 
11
 
! Отговори
До българин отново преди 4 години
Ще коментирам, каквото искам...имам достатъчно наблюдения, а този убиец е поредния "на мама детето". Но ми е ясно, че точно родителите ще "скокнете" - точно за тоя дефект говоря. ВАШЕТО дете става център на вселената и всичко му е позволено
38
1
 
15
 
! Отговори
Ал. преди 4 години
Тъжно. Много Тъжно.
37
1
 
16
 
! Отговори
тукаиматуканяма преди 4 години
това вече се превръща в бизнес , няколко години в ареста и печелиш дело за 50-60 хилки еуро в европейския съд за погазени човешки права :)
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин отновоВсеки има право да коментира зациклянията и менталните увреждания на другите!Лесно оправдание - родител!Първо човек, а после всичко останало.Винаги съм се питал какво значи "моя плът и кръв", ако не покрива елементарни човешки норми?П.П. Родител съм!
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После си задавайте въпроса защо расте поколение с осакатена ценностна система. Ами държавата всеки ден им демонстрира, че тук престъпниците са на почит. Ако си богаташко коппеле можеш да убиеш и да ти се размине. Тук правосъдието е за някои, други не ги лови.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този ареста му се отрази по-добре, отколкото на нас с карантината.Престъпник да си на днешно време...съдиите работят само за тебе и накрая даже може да издействат да ти платят като на жертва !
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След една седмица ще го търсите при Илиан Тодоров от Соло... Извинете, всъщост няма да го търсите както убиеца Илиан Тодоров!
32
10
 
1
 
! Отговори
Българин отново преди 4 години
До 28: Недей да коментираш родителите, след като не си родител!
31
1
 
17
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
Нагло,арогантно,животно-Хиена, такива са и родителите.
30
1
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Напротив, населението е умно-понеже знае как работи правосъдната система в Бг.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убийците на свобода, за да има място за противниците на диктатурата!
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мамин убавец. От кльощав *** се е превърнал в назобено ***, с смешни цайси и прическа.