Пуснаха под домашен арест Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градина

Той продължава да отрича вината си
Обновена: 10 апр 2020 16:46 | 10 апр 2020 16:45, Нели Христова
148
Пуснаха под домашен арест Йоан Матев, обвинен за убийството в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Обвиненият в убийство на 15-годишният Георги Игнатов, Йоан Матев, бе пуснат под домашен арест, след като прекара три години в ареста, съобщават от Dir.bg. Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия от “задържане под стража” в следващата по тежест “домашен арест”.

Близо година Митев бе издирван по снимки от видеокамерите в близост до престъплението. След като бе арестуван, Матев прекара повече от 3 години в ареста. Това бе и причината за промяната на мярката му, аргументира се съдебният състат.

По делото предстои видеоконферентен разпит на свидетел в Англия, който предвид световната пандемия и въведеното извънредно положение в България и извънредни мерки в Англия, не е ясно дали ще може да се проведе скоро.

До този момент по делото съдът провеждаше редовни съдебни заседания и исканията за изменение на мярката на подсъдимия бяха оставяни без уважение.

Йоан Матев е със забрана да напуска страната и с решение на съда ще му бъде поставена гривна за електронно проследяване. Определението на СГС може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Обвиненият бе арестуван заедно с брат си Марсел на 22 февруари 2017-а - година и половина след престъплението. Още в деня на ареста по-малкият брат - Марсел, е отведен за изследване с детектор на лъжата. Машината отчита, че има съпричастност към престъплението, или по-точно знае за него. След като му показват и снимката на момче, тичащи в района на Борисовата градина Марсел признава, че това е брат му.

В деня на убийството Йоан и Марсел имали тренировка по тенис. На корта обаче отишъл само по-малкият. Йоан отишъл да се поразходи и се върнал с други дрехи. В съблекалнята Йоан казал на брат си, че е направил глупост - намушкал с нож момче, на което искал да вземе парите. Станало случайно.

Най-важното признание на Марсел от разговора с психоложката е за ножа, с който е убит Георги Игнатов. Към онзи момент оръжието още не е намерено, а резултатите от полиграфа и признанията в беседата нямат доказателствена стойност. Марсел обаче разказва, че Йоан е хвърли хладното оръжие в шахта, близо до пейката, където е намерен трупът на ученика. Час по-късно разследващите отиват на мястото, влизат в шахтата и намират ножа.

Майката на братята - Сребрина Гаджева, която се явява и като защитник на Йоан по делото, атакува психоложката по време на заседанието.

Самият Йоан Матев продължава да отрича всичко.

Оказва се, че веднага след престъплението цялото училище, в което учил Йоан го е разпознало от кадрите, разпространени от полицията. Никой не посмял да проговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да, тези който следят интернета в момента да разгледат добре порно сайтовете.ТЕ СА за тях. ДОБРЕ СТЕ ГО ИЗМИСЛИЛИ ТОВА С БЛОКАЖА.
126
0
 
0
 
! Отговори
ченгеджийница преди 4 години
щщд
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безобразие
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УМИШЛЕНО ПРОТАКАНО ДЕЛО.То щеше да приключи много бързо, ако ......
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТошоКакво спокойствие бе човече? Ей, като не си пиете гинкобилобата ще е така. След тази статия ми попадна статията в 168 часа за синчето на номенклатурчик, избил в студентско общежитие през "спокойното"време 11 човека с едно влизане. Аз служих в поделение, от където бе избягал син на номенклатурчил и ОТВЛЯКЪЛ самолет! Всяка седмица сменяха изложения пред КАТ тотал при катастрофа автомобил с друг. Един път бяха 2мотора. Челен удар!! "И това на 6 метра път". Гласеше надписа! Ай стига!
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиши го поредния духнал от правосъдието. Майка му журналистка, баща му митничар. За съда какво трябва? Кадри от СРС как го коли? Плюс свидетелски показания на свидетел и т.н.! Неизпълнимо! Да си адвокат по наказателни дела в България! Брата е казал къде е ножа и е намерен. Брата се отказва от показанията си, след като тези показания са потвърдени от намерените неща. Цялото училище го е разпознало, барбар с даскалите. Сменил си е веднага визията без друга причина. Е!
121
0
 
3
 
! Отговори
4epa преди 4 години
ЕДИНИЯ ЖИВ И МОЖЕ ДА ДАВА ПОДКУПИ А ДРУГИЯ ПОД ЗЕМЯТА !!!!!!!!!!!! КАКВО ГО УСУКВАТ-ВИНОВЕН !!!!!!!!!!!!! КАК БРАТ МУ ПОКАЗА КАДЕ Е НОЖА АААААААААААААААА33
120
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
След тези 3 г арест по 1 обвинение няма никакво значение той ли е виновен или не. !Автоматичо Йоан ще осъди България защото е надвишил многократно максималния престой в ареста за 1 обвинение който е 8 месеца.Дори и той да е убиеца след тази съдебна издънка ще бъде оневинен и доста пари ще има да взима!
119
0
 
4
 
! Отговори
Тоягов преди 4 години
Има кадри,че е бил на местопрестъплението.Намерен е ножът,явно и отпечатъци по него и генетичен материал.Признанията на брат му,не са доказателства по закон,но това няма значение.Изводът е,че семейството му са връзкари и тоя ще духне зад граница....с гривната де!
118
0
 
2
 
! Отговори
Признай си покай се преди 4 години
Признай си, покай се, поискай прошка, изгони дявола, освободи сърцето си. В противен случай този грях ще бъде цял живот на раменете ти, няма да имаш покой ден и нощ, кой ще иска да бъде до теб, кой ще ти се довери кой ще ти повярва, кой ще те обича. Родителите ти явно не са зрели хора, щом са допуснали да стигнеш до тук, явно искат да изкупят вината си като се опитват да те "отърват", но това е грешния път. Ти си човека който трябва да избере верния.
117
0
 
1
 
! Отговори
Как преди 4 години
Защо какво се е случило на директорката.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснали са го за да го праснат. Този е пътник.
115
2
 
1
 
! Отговори
Atanas преди 4 години
да намерят доазателства които съда да приеме.
114
0
 
0
 
! Отговори
До 115 преди 4 години
След 100 години:))Хахахахахахахаа
113
0
 
15
 
! Отговори
1071 преди 4 години
Този убиец не трябва да е на свобода.
112
1
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
Няма такава "държава"!!!!
111
3
 
8
 
! Отговори
селянин преди 4 години
Значи за убийците свобода а за честния данъкоплатец , който хранеше този *** в затвора. Терор с маски.
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора събудете се. Време е.
109
0
 
14
 
! Отговори
Явно преди 4 години
За да го пуснат, е резултат на дирижиран избор на подходящ съдебен състав.Докога ще търпим подкупни съдии !!!
108
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние сме под домашен арест а никои ме сме отрепали все още.