Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници

За едни няма нищо нередно, за други - заблуда на потребителите
158
Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници
Снимка: Pixabay

Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това е нова мода сред кокетните кафе-сладкарници, сподели собственик на подобно заведение пред „Телеграф“. Кафето се намира в централната част на столицата.

Според собственика, шоколадовите торти, които предлага, са много по-качествени от такива, които биха били направени в България. Причината била в нискокачествените продукти, които ползвали нашите сладкарски цехове. Представете си какво се слага в една торта, която се продава в търговски вериги, след като струва между 7- 8 лв., пълни боклуци, попита и си отговори той.

Според него, няма нищо нередно, че сладкишите се предлагат за пресни, а се размразяват. Шоколадът е истински, белгийски, аргументира се той. 4,50 лв. минимум струва такова парче шоколадов сладкиш.

Използването на замразени продукти в хранителната индустрия не е забранено в България, но не е редно да се заблуждават потребителите, че ядат прясна храна, коментираха търговци от бранша. Внасяйки готов белгийски продукт, те избягват огромните разходи за поддръжка на цех и работни заплати.

В заведение в същия район, сладкари предлагаха торти, поръсени с модното „червено кадифе“, което въведе успешно верига сладкарници. Изобретателните им колеги разказаха, че освен червеното правят и оранжево и зелено кадифе. Като използват за поръсващата смес съответно малинови плодове, за зеленото шамфъстък, а за оранжевото портокал.

Допитване на „Телеграф“ до авторите на „червеното кадифе“ установи, че всъщност това са трохи от блатовете на сладкарското изкушение. Красивият цвят, който напомня английско червено, се получава от боядисването на какаото със сладкарска боя, което след това се влага в сместа за блата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: вностортабелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lefis"Братчед" почувства се засегнат, че освен мъдростите на баба ти и дядо ти не знаеш нищо повече и взе да кълнеш ли?Да ти кажа, аз и да умра от цироза поне няма да е от собствената ми глупост. Айде със здраве!
79
0
 
2
 
! Отговори
kiril преди 3 години
Това е атака срещу християнските ни ценности!
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lefis"Братчед", и 100 грама алкохол да изпиеш пак си тровиш организма. Разликата с тоя дето ще изпие 500 е колко големи щети му нансяш. С някои се справя по-лесно.Казах ти, принципа ти е правилен (той не е твой, някой по-умен от теб те е научил на него), но само защото държи "златната среда" където отровите ги държиш в граници. Това не значи, че знаеш какво правиш, както е очиведно по нещата, които пишеш. РЕално погледнато, изпозлваш опита на някой друг, но ти не си мръднал грам напред.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisА колко не са станали столетници заради цироза на черния дроб или диабет, защото са си пийвали и са си хапвали или тях няма да ги броим?
76
1
 
4
 
! Отговори
Супер преди 3 години
Ядеме бои вместо торти
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lefis"Доброто домашно винце" съдържа алкохол, който е чиста отрова за организма. Да не говорим в България всеки се тупа гърдите че прави "добро" домашно винце, но без никаква изненада, 95% + са абсолютни *** под нивото на най-евтините "купечки" вина на пазара.Бях абосолютно сигурен, че ще ми обявиш, че пиенето на алкохол е част от здравословния начин на живот. Такива като теб въобще не мислят, а и нямат познанията да разберат какво прави нещо здравословно.:)))
74
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
тортите в българия са отвратителни откъдето и да ги купиш впечатленията ми са отдетските партита на внука ми в моловете такива цветове такава гадост а ценитеневероятно високи в началото имаше сладкарница минъор в люлин тръгна добре ипосле се провали с гранясали орехи
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisНаучил си един добър принцип и той ти помага, но ако говорим за конкретните ти приказки, си гола вОда.Между другото, ако не пиеш въобще алкохол е най-добре, защото алкохола е чиста отрова за организма. Реших да споделя, за да ти гледам сеира да се сблъскваш с "убежденията" които цял живот си имал.:))))
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А де.....Вие не сте в ред ...
71
2
 
2
 
! Отговори
А де..... преди 3 години
Е...мошеници...А къде е съдебната ни система?. Та нали и те ще с отровят.....Или са недосегаеми.!!!!!????Борисов бил виновен...Нали съд. система е неутрална?Ние ги хващаме,те ги пускат.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДокТочно, но тук някакви хора се пенят като за последно, все едно за пръв път чуват за замразена храна, нищо, ще по-грамотните домакинства си имат фризери с неща за зимата.:)))))
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisОт моята гледна точка ти вече се чудиш как да си замазваш простотиите.То не бяха 6 литра вода, то не бяха 2 кила ***. Няма нищо общо и не показва нищо, но си връткаш там, колкото да се намираш на приказка. Успокой се, яж каквото искаш, който разбрал какво съм казал - разбрал. Ти явно не си от тия, които са разбрали.
68
1
 
2
 
! Отговори
Док преди 3 години
И какво като била замразена? Който е ходил в UK ще потвърди, че във всеки голям хранителен магазин, замразените продукти са към 50% от наличността на магазина, много повече от тука примерно. Ще питате защо? Ми явно ние си обичаме консервантите, а там хората просто замразяват всичко.
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisАз казах зеленчуци. Това "плодове" ти си го добави от теб. Плодовете съдържат големи количества фруктоза, тъй че с тях определено трябва да се внимава. 6 литра на ден и през лятото не е здравословно, но ние тук говорим за човешки мерки а не това колко пие една камила.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червено кадифе не е поръската, а така се нарича самата торта, която е червена отвътре. В цял свят я правят.
65
1
 
3
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
мошенници ...
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisВсичко мога да си представя и особено това да даваш неадекватни примери за неща, които не показват нищо.
63
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisХехе. След малко ще ми обясниш как 100 грама ракия на ден са си полезни.Ако беше толкова полезен не виждам проблем да яде повече. Досега не съм чул яденето на да речем зеленчуци в повече да е вредно!
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisПо-важното е да го пресъздадеш ТОЧНО когато го "разправяш" защото като гледам как не правиш разлика между ефект от "захарността" и други ефекти (нищо, че няколко пъти ти го писах изрично) много не правиш разлика.Между другото, задавал ли си си въпроса, защо дядо ти е ядял само по 2-3 лъжици а не повече?:)))
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisДа, еднакво вредно е от гледна точка на натоварването на панкреаса и отделянето на инсулин. Психиатър не знам, но съм посещавал лекции по Биохимия и Химия.:)))))